Levenslang gratis bootcamp in Almere

Al ruim 445 mensen geloven in de kracht van Run4Free. Levenslang hebben zij de keuze om 3 keer in de week te komen trainen bij de gratis bootcamp club van Almere. Het is ontstaan door het delen van de passie voor bewegen en gezond blijven.

Kern

Naam
Almere

Aantal inwoners
200.000

Gemeente
Almere

Provincie
Flevoland

Deelnemersgroep

Naam
Run4Free

Doelstelling
Iedereen vanaf 18 jaar de kans geven om 3 x per week gratis buiten te laten sporten onder begeleiding van vrijwillige sportcoaches.

Leeftijd
5 jaar

Aantal leden
445 ingeschreven deelnemers

Soort
Sportvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij zijn een 100% vrijwillige organisatie zonder enige vorm van financieel belang. Er is geen voorzitter of penningmeester, maar een klein kernteam van trouwe sportcoaches die het hele jaar door elke week klaar staan. Een echte KERN met PIT!

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@run4free.nl

Project

Doelstelling
Al ruim 445 mensen geloven in de kracht van Run4Free. Levenslang hebben zij de keuze om 3 keer in de week te komen trainen bij de gratis bootcamp club van Almere. Het is ontstaan door het delen van de passie voor bewegen en gezond blijven.

Beginsituatie
De bootcamp club is in 2012 begonnen met een viertal mensen die behoefte hebben aan een wekelijkse dosis beweging om gezond en fit te blijven. Om deze behoefte en motivatie te stimuleren kwam het idee om mensen uit te nodigen voor wekelijks een gratis training. Het kernteam groeide en er ontstond een ambitie om alle inwoners van Almere in beweging te krijgen. Dit begon vanuit 1 start locatie in Almere, maar al snel volgde er een 2e en 3e verspreid over één week. Oftewel iedereen kan kiezen waar en wanneer hij of zij in Almere wilt trainen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De afgelopen 5 jaar hebben honderden mensen bij ons gratis gesport. Wij hebben een zeer grote bijdrage geleverd aan de verbetering van gezondheid van deze mensen en zelfs het oplossen van lichamelijke klachten door de juiste begeleiding en oefeningen. Daarnaast heeft het een enorm sociaal karakter. Veel mensen die elkaar hebben leren kennen via Run4Free hebben ook buiten de sportactiviteiten contact met elkaar. Aan de hand van de beoordelingen op onze Facebook site kunnen wij vaststellen dat we op de juiste weg bezig zijn. Samen met het Flevolandschap kijken we naar verbeteringen voor ons als bootcamp club die uiteindelijke ook de woonomgeving van alle inwoners van Almere ten goede komen. Daarnaast weten ook steeds meer mensen buiten Almere ons te vinden!

Onderdeel van een groter geheel
Iedereen wil lang en gezond leven. Wij investeren vrijwillig onze tijd in mensen om zich fysiek maar zich hiermee ook mentaal te kunnen versterken. Een maatschappelijk voorbeeld voor heel Nederland om mensen bewust te maken over het essentiële belang van bewegen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle inwoners van Almere vanaf 18 jaar.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We gaan meer publiciteit genereren. Door nauw contact met de gemeente en het Flevolandschap hebben we enige invloed op bijvoorbeeld de inrichting van het bosgebied Pampushout. Hierdoor zijn we in staat onze sportactiviteiten uit te breiden en daardoor meer mensen te kunnen ontvangen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We zouden graag hulp van Arcadis krijgen voor de ontwikkeling van sporttoestellen in het natuurgebied Pampushout.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Vrijwillige tijd investering en financiële bijdrage van rond de € 6000,- euro in de afgelopen 5 jaar.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
De bootcamp wordt geheel op eigen initiatief verzorgd.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Als Run4Free zouden we dit zeer op prijs stellen om samen met Arcadis en het Flevolandschap te kijken wat de mogelijkheden zijn voor de ontwikkeling van sporttoestellen die een onderdeel van de natuur uitmaken. Vooral bij de ontwikkeling van het nieuwe natuurgebied Pampushout werken wij samen met het Flevolandschap en de gemeente.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Een aantal jaar geleden hebben wij eerder mee gedaan en hebben toen helaas net niet gewonnen. Inmiddels zijn we als organisatie gegroeid. daarnaast is het interessant andere verenigingen te ontmoeten en te leren van de aanpak van anderen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij zouden graag onze samenwerking willen verbeteren met de gemeente en provincie flevoland. Wij hebben ideeën voor de lokale omgeving en zoeken steun en belang vanuit de overheid om onze ideeën te laten realiseren. Dit ten behoeve van de inwoners.

Afbeeldingen

Parcour

Soms ook een run van 9 km

360 graden video (VR bril geadviseerd)

Evenement

Twitter

Op de kaart

28  reacties

Rhianne 15-04-18 om 19:23

Een super leuke, gemotiveerde en gezellige bootcamp club! Ik kom hier nu 3 jaar vol plezier. De drempel is laag, en iedereen altijd vriendelijk. Op naar de prijs om de club nog meer mogelijkheden en uitdagingen te geven !

Tamara 15-04-18 om 19:30

Deze geweldige vrijwilligers zetten zich elke keer weer, drie keer per week, belangeloos in. Bij weer of geen weer. Ze maken het sporten leuk. Zorgen elke keer weer voor spierpijn. Zijn super gemotiveerd. Letten goed op de veiligheid. Het zijn kanjers met PIT.

Cindy 16-04-18 om 8:33

Weer of geen weer, feestdag, vakantie, of gewone ma/wo/za, de trainingen bij Run4Free gaan gewoon áltijd door! Superbetrouwbaar! Nooit dezelfde training en steeds een andere route maakt de afwisseling groot. De coaches/trainers zijn behalve ontzettend gemotiveerd en enthousiast ook bijzonder creatief en zorgen ervoor dat sporten leuk is en je geen keer van deze bootcamp wilt missen. Respect voor deze trainers, die iedere week weer met een brede smile klaar staan voor hun groep, er zichtbaar lol in hebben om hun passie en kennis te delen. Ik vind Run4Free een geweldige, unieke bootcampclub, die lekker sporten onder deskundige begeleiding voor iedereen bereikbaar maakt en zo zorgt voor fitte en gezonde Almeerders! ??

Shirley 16-04-18 om 13:58

Ze gaan door in weer en wind, dat is pas inzet! Hoor alleen maar positieve verhalen, en alles gratis is al helemaal geweldig. Iedereen kan mee doen!!

Sanne 16-04-18 om 22:06

Alweer bijna 2 jaar bij deze Bootcamp club! Wat een inzet iedere week, super gemotiveerde trainers en deelnemers. Geen week is hetzelfde en buiten de bootcamp trainingen om worden er verschillende activiteiten aangeboden. Buiten sporten voor nop, ik vind het top!

Anoniem 16-04-18 om 23:16

Het is echt onvoorstelbaar dat een paar gasten week in week uit, weer of geen weer, een heerlijk diverse groep mensen begeleidt in het sporten, bewegen, ontmoeten & van de natuur genieten. Zo waardevol!!

Anoniem 21-04-18 om 11:53

Ik ben blij dat mijn moeder afentoe het huis uit is. Het huis voor mij alleen en mijn moeder komt blij thuis.

Judith 21-04-18 om 12:08

Vier jaar geleden zag ik de bordjes al staan, maar toch niet begonnen. Wel naar de sportschool, gewisseld van sportschool. Niet gevonden wat ik zocht. Paar weken geleden 1e les bij run4free. Wat een mooie groep mensen. De trainers zijn super gemotiveerd. Letten op wat een ieder aan kan, motiveren en houden de veiligheid in het oog. Iedere les andere oefeningen.
En dat alles voor NOP. Dat moet toch beloond worden met een mooie prijs!!

Nicole 21-04-18 om 22:52

Het is een super leuke bootcamp club met hele leuke enthousiaste coaches die toch maar vrijwillig en voor nop een heleboel mensen een leuke training geven chapeau voor deze vrijwilligers !

Michelle 22-04-18 om 17:05

Net pas gestart. Erg leuke lessen, en vooral een prettige sfeer!!

Twayla 25-04-18 om 18:17

Een super leuke bootcamp club met trainers die zorgen dat elke sporter optimaal getraind wordt. Door hun wordt ik elke week weer gemotiveerd om te trainen en doe ik dat ook met plezier.

Ron 29-04-18 om 15:06

5 Jaar geleden kreeg ik een flyer in de bus. Mijn vrouw zij tegen me is dat wat voor jou, waarop ik zij ik ga het gewoon proberen. Inmiddels ga ik nog steeds met veel plezier naar de Bootcamp. Ook als je een tijdje niet bent geweest ben je nog steeds van harte welkom. Lekker sporten in de buitenlucht met een leuke groep mensen van jong tot oud (18 tot 71 jaar). Ik hoop dat run4free dit keer echt wint, want ze verdienen het gewoon. Het zijn hele bijzondere mensen, en dat kan ik als geen ander weten.

Ron 29-04-18 om 15:09

5 Jaar geleden kreeg ik een flyer in de bus. Mijn vrouw zij tegen me is dat wat voor jou, waarop ik zij ik ga het gewoon proberen. Inmiddels ga ik nog steeds met veel plezier naar de Bootcamp. Ook als je een tijdje niet bent geweest ben je nog steeds van harte welkom. Lekker sporten in de buitenlucht met een leuke groep mensen van jong tot oud (18 tot 71 jaar). Ik hoop dat run4free dit keer echt wint, want ze verdienen het gewoon. Het zijn hele bijzondere mensen, en dat kan ik als geen ander weten.

Run4Free Run4Free 30-04-18 om 19:32

Als een van de trainers geeft het enorm veel voldoening om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Het motiveren van mensen om net even wat verder te gaan, net even dat tandje bij zetten. Als iedereen de week erop klaagt over spierpijn dan is ons doel bereikt. Ik vind het mooi dat iedereen tijdens het sporten gelijk is. Leeftijd, cultuur of opleiding, het maakt niet uit, iedereen komt met hetzelfde doel, zichzelf lichamelijk verbeteren. Dit geeft de groep een uniek karakter met een enorme sociale band. Dat wij als trainers daar deel van uit maken is wel iets om trots op te zijn!!

Inge 13-11-18 om 17:18

Wat een top-trainers en wat een super-lessen! Elke keer weer n feestje en spierpijn gegarandeerd!

Anoniem 14-11-18 om 6:45

3 keer per week gratis sporten met een groep enthousiaste mensen. Heerlijk in de buitenlucht en het gaat altijd door dus ook op de feestdagen. Dit vindt je nergens. Dit is uniek!

Anoniem 14-11-18 om 21:06

Super bootcamp! Veel variatie en motivatie!

Guus 14-11-18 om 23:30

Twee keer per week neem ik deel aan de bootcamp. Ik ervaar dit als een sportieve vorm van bewegen/werken in de buitenlucht. De trainingen zijn van hoog niveau. Daarnaast zijn de coaches bedreven tot het creëren van een grote mate van onderlinge saamhorigheid binnen de groep, waardoor er altijd een gezellige sfeer heerst. Fantastisch dat in deze tijd van individualisering waarin het soms lijkt dat alles om geld draait, deelname aan deze vereniging geheel gratis is.

Saskia 15-11-18 om 8:05

Erg leuke manier van trainen! Heerlijk buiten bij elke weersomstandigheid. Je kunt er altijd op vertrouwen dat er tenminste 2 trainers aanwezig zijn en dat er een leuke uitdagende en zeer afwisselende training wordt aangeboden. Het is heerlijk om positief gemotiveerd te worden om het beste uit jezelf te halen! Ze maken optimaal gebruik van natuur en omgeving, alles wordt creatief ingezet.

J. Singh 15-11-18 om 11:55

Iedereen aan te raden: voor als je de sportschool saai vindt en liever in de natuur wil zijn. Zweten doe je zeker en spierpijn is ook wel gegarandeerd. Er heerst altijd een fijne sfeer in de groep en de instructeurs hebben altijd een glimlach op :) Fijn initiatief, fijne mensen - Ga zo door

Joris 15-11-18 om 18:54

Super leuk initiatief, laag drempelig, sociaal, geen verplichtingen, geen gedoe. Ook naast het sporten hebben we het gezellig en wordt er onderling veel georganiseerd, zoals gezemelijk obstakelruns doen, borrelen, poolen é.d. sinds mijn deelname heb ik er een sociaal leven bij, naast het sportieve. Kortom doe ook een keer mee.

Anoniem 15-11-18 om 19:58

En dat te bedenken dat er elke training tussen de 20-30 deelnemers zijn, van jong tot oud. Weer of geen weer. Divers ën afwisselend

sarit 15-11-18 om 21:59

Wat een toppers zijn het de trainers van Run4free. Ik ben ze dankbaar voor wat ze vrijwillig voor mij en ons allemaal doen door weer en wind.
Ik gun ze deze keer echt te winnen! En wat een prachtig project om in te investeren toch!!
Het stimuleren van de Almeerders samen te bewegen en er een fitte en gezonde leefstijl op na te houden. En hoe leuk is ook het sociale aspect! Ik heb al vele leuke enthousiaste mensen mogen leren kennen en op deze manier blijf je elkaar ook stimuleren hiermee door te gaan?? #run4free#runforfreerules#bootcamp#lekkersporten#antistress#health#sociaal#feelgood#toppers#almerefitmetpit!

Anoniem 15-11-18 om 22:09

Ik zelf en mijn zoon trainen nu een jaar bij Run 4 Free. Behalve dat het ontzettend gezellig is wordt elke seconde benut en is er nog nooit een minuut eerder gestopt. De club gaat het gehele jaar door behalve met een eventueel weer alarm. Het team van Run 4 Free is erg inspirerend en erg gemotiveerd. De club levert erg goed werk. Keep up the spirit!

Chanchal Singh 15-11-18 om 22:10

Ik zelf en mijn zoon trainen nu een jaar bij Run 4 Free. Behalve dat het ontzettend gezellig is wordt elke seconde benut en is er nog nooit een minuut eerder gestopt. De club gaat het gehele jaar door behalve met een eventueel weer alarm. Het team van Run 4 Free is erg inspirerend en erg gemotiveerd. De club levert erg goed werk. Keep up the spirit!

Friso 16-11-18 om 9:07

Altijd leuk om buiten te sporten en jezelf flink uit te dagen in een enthousiaste groep waar een goede balans is tussen serieus sporten en fun. Ondanks het gratis is, zijn de instructeurs professioneel, gedreven en gepassioneerd. Aanstaande zaterdag gaan we er weer tegen aan.

Alex de Mooij 16-11-18 om 14:40

Nu 3 jaar deelnemer van RunForFree, het begon 3 jaar geleden met een manier om fitter te worden en af te vallen, daar heb ik veel hulp bij gehad door sporten met deze geweldige groep en de manier van motiveren ook naast het sporten. Inmiddels 3 jaar verder kan ik zeggen dat mijn doelen waar ik mee begon zijn gehaald en ook weer zijn aangescherpt. 3 x per week doe ik mee en zet mij volledig in om altijd het uiterste uit mijzelf te halen en anderen waar ik mee train ook het uiterste uit zichzelf te laten halen. Het motto je komt hier voor jezelf niet voor de trainer is wat ook echt zo is, de deelnemers die komen zijn er omdat ze het zelf willen en niet omdat ze dat moeten vanuit verkeerde beweegredenen zoals ik heb een abonnement dus laat ik maar gaan, Nee runforfree is totaal kosteloos en heel verslavend het enige wat het kost is positieve energie. De opzet van de vaste tijden, vast trainingsschema/ritme en het gaat altijd door zelfs op feestdagen (ook oud en nieuw) geeft maar aan hoe betrokken de trainers zijn. Het is wat je iedereen wilt aanraden. Met RunForFree helpen we de gemeente/flevoland schap met het aanleggen en onderhouden van de omgeving waar wordt getraind. Zo helpen elkaar en dragen we niet alleen iets bij voor de deelnemers maar ook voor de inwoners van Almere. De deelnemers kennen elkaar en er worden uitjes georganiseerd zoals een avondje gezellig met elkaar, een avondje een andere sport doen met elkaar maar ook deelnemen aan een obstacle run door deelnemers. Ik ben trots dat ik deelnemer ben van RunForFree.

Ilona 02-12-18 om 12:36

Dit prachtige initiatief moet natuurlijk aan alle kanten gesteund en gestimuleerd worden! Het stimuleert een gezonde levenvisie bij mensen en ook de sociale cohésie wordt behoorlijk vergroot. Gisteren mijn eerste training hier gehad.. Was top en ik kan er nog wel even van nagenieten (dankzij de heftige spierpijn vandaag??)

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}