Bank(je) op een ontmoetingsplek op het kerkhof.

Jan Oude Nijeweme 22-10-2017
0 reacties

Verbeteren van het terrein op en rondom het kerkhof. Al jaren bestaat de wens om op deze rustgevende, prachtige plek een bank te plaatsen zodat de bezoeker rustig de tijd kan nemen om te ‘genieten’ of misschien is beter om te schrijven ‘stil te staan’. Tot nu toe is deze mogelijkheid er nog niet. Tevens kan de vrijwillige (wekelijkse) kerkhofploeg gebruik maken van deze bijzonder ontmoetingsplek.

Kern

Naam
Beuningen (ov)

Aantal inwoners
1100

Gemeente
Losser

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Stichting van Burgstedenfonds

Doelstelling
Realiseren van een houten bank op het kerkhof bij de nieuwe urnenmuur

Leeftijd
Sinds 2016 (daarvoor ook al ruim 30 jaar, maar was het nog geen stichting met een bestuur).

Aantal leden
6

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Onze leden bestaan o.a. uit een controller, administratief medewerkers, verpleegkundige. Wellicht bij het helpen invullen van een subsidieaanvraag!

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
jfmoudenijeweme@hetnet.nl

Project

Doelstelling
Verbeteren van het terrein op en rondom het kerkhof. Al jaren bestaat de wens om op deze rustgevende, prachtige plek een bank te plaatsen zodat de bezoeker rustig de tijd kan nemen om te ‘genieten’ of misschien is beter om te schrijven ‘stil te staan’. Tot nu toe is deze mogelijkheid er nog niet. Tevens kan de vrijwillige (wekelijkse) kerkhofploeg gebruik maken van deze bijzonder ontmoetingsplek.

Beginsituatie
Sinds vorig jaar 2016 heeft het kerkhof Beuningen uitbreiding op het kerkhof. Geheel in eigen beheer, zonder subsidieverstrekking maar door een gift is er een prachtige urnenmuur tot stand gekomen. Geheel met eigen vrijwilligers opgebouwd en begeleid. De verwachting is dat in de toekomst steeds meer mensen gebruik zullen maken van deze mogelijkheid om een urn te plaatsen. Dankzij de enorme drive die het dorp en de kerk sinds kort heeft gekregen om ons dorp Beuningen klaar te stomen voor de toekomst zijn we in contact gekomen met Tom Jannink. En ook op het project ‘Kern met pit”.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Hoe mooi zou het zijn dat mensen ook kunnen uitrusten op een bankje en stil kunnen ‘staan’. Het kerkhof achter de kerk in Beuningen is één van de bijzondere mooie rustplekken. De 4 groepen vrijwilligers van de kerkhofploeg kunnen iedere week ook gebruik maken van deze eiken bank onder de oude eiken bomen die aan één zijde van het kerkhof staan. Er loopt al een pad achter de kerk langs richting de school. Regelmatig wordt er gebruik gemaakt van de kinderen uit de buurt of van wandelaars. Vanuit het pad kun je het kerkhof inkijken en een eiken bank is een welkome warme aanvulling op de uitstraling van de entree van het kerkhof.

Onderdeel van een groter geheel
Nee. Gronden zijn eigendom van de Parochie Lumen Christi. Deze eigenaar is in voor elke ‘verbetering’ en herstel van de kerk, het kerkhof en bijhorende tuin. Wekelijks, iedere woensdag is er een fanatieke groep kerkhofvrijwilligers actief. Zij onderhouden het kerkhof, de tuin en omliggende openbare tuinen. Er zijn zoveel vrijwilligers dat iedere vrijwilliger eens in de 4 weken vrijwillig actief is in een groepje van ca. 10 vrijwilligers.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De bewoners uit Beuningen, maar ook andere kerkhofbezoekers

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Blijven onderhouden van het kerkhof, de tuin en openbare tuinen. Uitbreiden van het klinkerpad

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Een lokale ondernemer maakt de grote eiken bank en de kerkhofploeg plaatsen deze zelf.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
€1000 per bank en wij willen er graag één plaatsen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Nee. We hebben voldoende vrijwilligers die zich voor dit project willen inzetten. We vragen alleen subsidie.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee, voor dit project hebben we geen ondersteuning nodig.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
De groep heeft reeds gehoord van het bestaan maar nog nooit actief met fondsenwerving bezig geweest. Nu het dorp en de kerk op zoek is naar mogelijkheden om Beuningen voor de toekomst ‘klaar’ te maken is het fijn om financieel ondersteunt te worden.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Het gehele dorp, school en kerk is bezig met een toekomstplan. Wellicht spreken we elkaar regelmatig in de toekomst.

Ontmoetingsplek

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}