Bewegwijzeringsproject

Wouter Aalders 06-06-2017
0 reacties

Gezondheid verbeteren onder de bewoners van Diepenveen, inzicht geven in de wandelafstand (NNGB), vermindering van eenzaamheid/behoud van zelfstandigheid op een leuke manier (beweeglint, historische wandelroute, bootcamp elementen).

Kern

Naam
Diepenveen

Aantal inwoners
3500

Gemeente
Deventer

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
BEWEGWIJZERING

Doelstelling
Gezondheid bevorderen onder ouderen, jongeren, mensen met een lichamelijke en/of geestelijke klacht, minder mensen krijgen hopelijk een zorgvraag. We maken gebruik van het model “van ziek zijn naar gezond gedrag”. Daarnaast stimuleren we de mensen met een blessure, die geïsoleerd wonen door middel van diverse wandelroutes in en buiten het dorp.

Leeftijd
26 weken

Aantal leden
10

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Er is een fysiotherapeut, timmerman, secretaresse, ingenieur in de groep aanwezig die mee kan denken, presentatie kan verzorgen voor andere initiatiefnemers. Daarnaast kunnen ze adviseren voor het verkrijgen van subsidie, timmeren van zitbanken, ontw

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
wouter@despil.com

Project

Doelstelling
Gezondheid verbeteren onder de bewoners van Diepenveen, inzicht geven in de wandelafstand (NNGB), vermindering van eenzaamheid/behoud van zelfstandigheid op een leuke manier (beweeglint, historische wandelroute, bootcamp elementen).

Beginsituatie
Er is vergaderd door de diverse netwerkleden, wandelroutes zijn inmiddels in kaart gebracht. Op dit moment wordt er gekeken naar een beweeglint en een rolstoel met grote banden voor de minder-validen. Op 24 november komt de werkgroep weer bij elkaar voor evaluatie en de voorzetting van het project.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Inzicht geven in de afstanden die goed is voor de gezondheid en fitheid voor de cliënten/mensen die in/om het dorp Diepenveen wonen. Behoefte ligt bij meer verduidelijken van de te lopen afstand aan de hand van de bewegwijzering, afstand en duur om zo de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te behalen.

Onderdeel van een groter geheel
Dit project is bedoeld voor mensen in Diepenveen, maar kunnen altijd gebruikt worden voor de inwoners van Deventer, maar ook vakantiegangers van de plaatselijke campings in de buurt.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners kunnen er baat bij hebben.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Ontwerpen beweeglint, op zoek naar een rolstoel met grote banden voor minder-validen, bestellen palen voor de bewegwijzering, routes lopen, afstand bepalen en knelpunten in kaart brengen, zitbanken ontwerpen en timmeren, buurtbewoners informeren middels voorlichtingsavond, Ondernemersvereniging benaderen en uitleg geven over het plan, met de historische vereniging Diepenveen om de tafel voor geschiedenis en ontwerpen van informatie borden,

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Nijha voor levering beweeglint, maken van zitbanken door timmermannen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
N.v.t.

Totale kosten van het project
10.000

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Nog niet, subsidie vanuit provincie Overrijssel is afgewezen (Zij geven subsidies hoger dan 6o.ooo euro...)

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee, we zijn al voorzien, want we hebben ingenieursbureau OBB in onze werkgroep.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
via gemeente Deventer

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Graag zouden we subsidie willen ontvangen voor het aanvragen van een beweeglint die gemaakt word door Nijha.

Zorg&Welzijn

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}