Aankleding petanquebaan

Nancy Jansen 06-06-2017
0 reacties

Er is begin dit jaar een petanquebaan geopend op onze sportvelden. Graag willen wij de liefhebbers hiervoor een veilige plek bieden. Door de petanquebaan verder aan te kunnen kleden, kunnen wij de liefhebbers een mooie plek hiervoor bieden. Denk aan verlichting, scorebord enzovoort.

In Loil zijn wij als voetbalvereniging S.V. Loil bezig om de ouderen een ontmoetingsplek te geven waarbij ze ook sportief bezig kunnen zijn. Wij hebben dit voorjaar een petanquebaan aangelegd en deze zoudenwij ook graag 's avonds toegankelijk hebben. Om die reden willen wij daar graag energiezuinige ledlampen plaatsen en de baan verder aankleden. Denk daarbij aan stoelen, tafels en ballen om mee te spelen. Wij willen een veilige plek creeren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Met name de ouderen in het dorp kunnen hier ongedwongen sportief een spelletje petanque spelen. Ook andere dorpsbewoners zijn van harte welkom om deze sport te beoefenen. 

Kern

Naam
Loil

Aantal inwoners
1300

Gemeente
Gemeente Montferland

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
S.V. Loil

Doelstelling
Wij willen zorgen voor een omgeving waar jong en oud zich kunnen uiten in sport en spel

Leeftijd
65 jaar

Aantal leden
5

Soort
Sportvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij als sportvereniging hebben kennis van wat er komt kijken om een vereniging draaiende te houden. Welke benodigdheden je daarbij nodig hebt en natuurlijk wat er in een bestuur thuis hoort. Daarnaast hebben we verschillende toernooien en feesten geo

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@svloil.nl

Project

Doelstelling
Er is begin dit jaar een petanquebaan geopend op onze sportvelden. Graag willen wij de liefhebbers hiervoor een veilige plek bieden. Door de petanquebaan verder aan te kunnen kleden, kunnen wij de liefhebbers een mooie plek hiervoor bieden. Denk aan verlichting, scorebord enzovoort.

Beginsituatie
Momenteel ligt er bij ons een petanquebaan. Deze is begin dit jaar op onze sportveld aangelegd.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De verbetering die wij met de petanquebaan willen bereiken is dat de liefhebbers van het spel elkaar weten te bereiken. Daarnaast is petanque (jeu-de-boules) een leuk spel om elkaar beter te leren kennen. We willen met onze petanquebaan een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en sportief met elkaar op kunnen trekken. Met name de ouderen van het dorp hebben een leuke plek om, met name in de zomer, gezellig met elkaar een spelletje te spelen en mensen te ontmoeten.

Onderdeel van een groter geheel
Ja, wij willen graag op onze sportpark een plek creëren voor jong en oud. Ieder jaar proberen we onze sportpark verder te verbeteren, zodat de dorpsbewoners elkaar kunnen blijven ontmoeten in sportieve sferen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Met name de ouderen in het dorp. Voor hen zijn weinig voorzieningen en hiermee willen wij voor hun een ontmoetingsplek creëren.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Onze groep gaat de komende jaar aan de slag met de verlichting rondom de baan en verdere aankleding om een mooie sfeer neer te zetten. Daarnaast zouden eventuele banken en tafels van harte welkom zijn. We willen ook een scorebord plaatsen waar iedereen gebruik van kan maken. Ook de aanschaf van eigen petanque ballen willen realiseren, zodat iedereen kan spelen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
geen

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
€2300. We willen graag energiezuinig ledlampen om zo milieuvriendelijk te zijn.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij vragen hulp van de leden van de vereniging. Onze leden bestaan uit gemêleerd aantal mensen uit verschillende vakgebieden. We maken gebruik van hun expertisegebieden bij het realiseren van het project.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Momenteel hebben wij daar geen behoefte aan.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Vanuit het dorp Loil zijn er al meerdere initiatieven gestart voor Kern Met Pit. Daarnaast ontvangt de Kontaktraad jaarlijks de uitnodiging voor de inschrijven en zij geven dit door aan de verenigingen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We willen graag onze accommodatie voor alle leeftijden ter beschikking stellen en wij waarderen alle input om onze accommodatie zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken. Alle informatie om leeftijdsgroepen meer te betrekken is mooi meegenomen.

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}