Droomtocht Visvliet

Hilly Gorter 29-10-2017
0 reacties

‘Droomtocht Visvliet’ is een wandelroute langs een tiental objecten door Visvliet. Deze objecten zijn bedacht en worden zoveel mogelijk zelf gemaakt door de inwoners van Visvliet waarbij Eise Eisinga als inspiratiebron centraal staat. In 2018 willen wij 2 afgeronde objecten aan de route toevoegen.

 

 

Kern

Naam
Visvliet

Aantal inwoners
350 inwoners

Gemeente
Gemeente Zuidhorn

Provincie
Groningen

Deelnemersgroep

Naam
Stichting Eise Eisinga Visvliet

Doelstelling
Het organiseren van activiteiten op cultureel, educatief en recreatief gebied, waarbij Eise Eisinga centraal staat.

Leeftijd
De Stichting bestaat sinds 2015.

Aantal leden
Het bestuur bestaat uit 4 leden.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij kunnen andere initiatiefnemers laten weten hoe wij ons project hebben aangepakt vanaf het idee tot het schrijven van een projectplan, het betrekken van alle dorpsgenoten in het plan, het werven van fondsen en de uitvoering van het plan.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
eise.eisinga.visvliet@gmail.com

Project

Doelstelling
‘Droomtocht Visvliet’ is een wandelroute langs een tiental objecten door Visvliet. Deze objecten zijn bedacht en worden zoveel mogelijk zelf gemaakt door de inwoners van Visvliet waarbij Eise Eisinga als inspiratiebron centraal staat. In 2018 willen wij 2 afgeronde objecten aan de route toevoegen.

Beginsituatie
In 2018 willen wij minimaal de volgende objecten toevoegen aan de Droomtocht Visvliet. *Zon- en maansverduistering op het Kerkenpaadje in Visvliet: Het gaat hier om drie objecten met elk een eigen uitbeelding: de zonsverduistering, de maansverduistering en de halve maansverduistering. Voor dit object bestaat al een ontwerp en een maquette. *Wiskundige raadsels aan de Opslag te Visvliet: een aantal wiskundige raadsels die op een paal worden geplaatst op ooghoogte. Deze raadsels hebben een link met Eise Eisinga omdat hij in Visvliet aan een wiskundeboek heeft gewerkt. Het ontwerp van dit object moet nog verder worden uitgewerkt. Voor beide objecten geldt dat de vergunning aanvraag hiervoor bij de gemeente Zuidhorn ligt. De financiering van de zon- en maansverduistering is rond en die van de wiskundige raadsels is gedeeltelijk rond.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het plan ‘Droomtocht Visvliet’, zoals eerder gezegd mede door de inwoners van Visvliet bedacht, bestaat uit objecten die op diverse plekken in het dorp worden geplaatst. Hierbij staat Eise Eisinga als inspiratiebron centraal. Het resultaat zal zijn dat de inwoners van Visvliet nog trotser zijn op hun dorp. Ook zal het de levendigheid in het dorp ten goede zal komen. Daarnaast heeft de ‘Droomtocht Visvliet’ een educatieve en toeristische functie.

Onderdeel van een groter geheel
Het deelproject van 2018 is deel van een groter geheel namelijk van de Droomtocht Visvliet. De Droomtocht Visvliet bestaat uit een tiental objecten waarvan één objecten inmiddels helemaal afgerond is. Dit is een social sofa/mozaïekbank en deze is geplaatst op de Omloop in Visvliet. Het tweede object, een zonnewijzer op het pleintje van Haringhuizen kan ook snel gerealiseerd worden. In 2018 willen we in ieder geval het zon- en maansverduistering object plaatsen en dit geldt ook voor de wiskundige raadsels.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
In principe hebben alle inwoners voordeel van het project. Alle inwoners zijn benaderd om mee te denken en mee te werken aan de Droomtocht Visvliet en om hun talenten in te zetten.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
In 2018 willen wij de volgende objecten toevoegen aan de Droomtocht Visvliet. *Zon- en maansverduistering op het Kerkepaadje in Visvliet: Het gaat hier om drie objecten met elk een eigen uitbeelding: de zonsverduistering, de maansverduistering en de halve maansverduistering. Het ontwerp voor dit object ligt klaar en het maken hiervan kan door de Visvlieters geheel zelf worden uitgevoerd. De materialen zullen moeten worden aangeschaft. *Wiskundig raadsel aan de Opslag te Visvliet: een aantal wiskundige raadsel die op een paal worden geplaatst op ooghoogte. De materialen hiervoor zullen moeten worden aangeschaft, de uitvoering kunnen we in Visvliet zelf doen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
In principe kunnen we de uitvoering van deze beide objecten in Visvliet zelf doen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Voor de zon- en maansverduistering hebben wij € 5.000,-- begroot en voor de wiskundige raadsels € 2.000,--.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
In principe moeten wij deze beide objecten zonder hulp van buitenstaanders kunnen realiseren.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Volgens ons is dit niet nodig.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Wij zijn in aanraking gekomen met Kern met Pit doordat wij vanuit Plaatselijk Belang Visvliet hierop gewezen werden.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Op dit moment hebben wij geen concrete vraag maar wij staan natuurlijk open voor opbouwende kritiek of tips op ons project.

Afbeeldingen

Anders

  • Hilly Gorter 15 december 2018
    Gisteren, 14 december 2018, zijn de 2 objecten "officieel" onthuld. Het was een feestelijk gebeuren met een heuse astronaut. De astronaut was nieuwsgierig geworden omdat hij vanuit de ruimte vreemde objecten zag verschijnen in Visvliet. Hij kwam juist op het moment van de onthullingen aanwandelen en aan hem en de overige belangstellende werd uitgelegd waar de objecten voor staan. Na het onthulling van de objecten was er nog een derde onthulling. De astronaut bleek de wethouder Cultuur van gemeente Zuidhorn te zijn. Namens de gemeente sprak hij nog een woordje en toen was het tijd voor een glühwein en een paar heerlijke hapjes.
  • Hilly Gorter 24 november 2018
    Inmiddels zijn wij november 2018 en staan de uitbeeldingen van de zon-, maan- en halve maansverduistering klaar om geplaatst te worden. De wiskundige raadsels zijn teruggebracht tot één groot wiskundig raadsel en ook deze is klaar voor plaatsing. Het ontwerp voor het raadsel aangeleverd door een dorpsgenoot. De objecten zijn in eigen beheer gemaakt. De vergunningverlening door gemeente Zuidhorn is rond, ook de financiering is rond en het wachten is nu nog op de feestelijke onthulling ergens in december 2018. Verder is in augustus de Zonnewijzer onthuld, ook een onderdeel van de Droomtocht Visvliet. De zonnewijzer geeft de "echte Visvlieter tijd" aan (mits de zon schijnt!).

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}