Natuurspeelplaats aanleggen bij Dorpshuis de Huve Tubbergen

Ruben Geuke 30-10-2017
411 keer bekeken 0 reacties

Doelstelling is om jong en oud te verbinden door een natuurlijk spelen plek aan te leggen.

Kern

Naam
Tubbergen

Aantal inwoners
20000

Gemeente
Tubbergen

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Dorpshuis de Huve

Doelstelling
een natuurlijk spelen plek inrichten

Leeftijd
1988

Aantal leden
7

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Kennis van Tubbergen, beheer van een dorpshuis, hulp om financiële en administratieve issues op te lossen en beter in te regelen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
r_geuke@hotmail.com

Project

Doelstelling
Doelstelling is om jong en oud te verbinden door een natuurlijk spelen plek aan te leggen.

Beginsituatie
Momenteel zijn er al speeltoestellen aanwezig, van het kinderdagverblijf alsmede enkele kleindieren. (konijn/kip) idee is om deze op het terrein van het dorpshuis uit te breiden met algemeen toegankelijke toestellen voor zowel kinderen uit het dorp als voor ouderen die regelmatig in het dorpshuis komen. Een mooie mix van jong en oud die samen kunnen bewegen en spelen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
verbinding tussen jong en oud, in de wijk waar het dorpshuis staat, zijn relatief veel alleenstaande ouderen. Door deze ontmoetingsplaats te realiseren willen we de ouderen elkaar meer laten ontmoeten en daarnaast de jeugd een plek geven om te kunnen spelen, zodat ook jong en oud meer met elkaar verbonden worden.

Onderdeel van een groter geheel
dit project staat op zichzelf, wel zullen we bij de realisatie gebruik maken van de dorpsraad, stichting dorpshuis tubbergen, stichting oranjewijk. seniorenraad en ouderbond hierbij betrekken.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
jongeren en ouderen, in eerste instantie zullen we ons richten op inwoners van de oranjewijk (wijk waarin het dorpshuis staat) echter willen we kijken of we daarna ook een dorpshuiskamer gaan oprichten of samen met de bestaande dorpshuiskamer en stichting welzijn een ontmoetingsplek bieden voor alle inwoners.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het komende jaar willen we het buitenterrein inrichten met natuurlijke speeltoestellen die geschikt zijn voor jongeren en ouderen, een deel van de huidige buitenruimte die nu als gazon is ingericht wordt dan omgebouwd tot een natuurlijk spelen plaats.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
het plaatsen van de toestellen zal uitbesteed worden, omdat we daar geen risico willen lopen dat dit niet vakkundig gebeurt.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
De totale te verwachte kosten, zullen ca. € 5.000,- gaan bedragen t.b.v. de inrichting en de speeltoestellen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Er wordt hulp gevraagd aan de seniorenraad, ouderenbond en stichting welzijn, om te helpen met het bepalen van de speeltoestellen voor ouderen. Er wordt hulp gevraag aan de dorpsraad, stichting oranjewijk en stichting welzijn bij het benaderen van de ouderen en hulp bij het aanleggen. Hierbij zal ook stichting dorpshuis de huve en skik kinderopvang gevraagd worden om mee te helpen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
wellicht een schetsontwerp

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
we zijn geïnformeerd door de dorpsraad Tubbergen

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
advies over speeltoestellen, onderhoudskosten van een dergelijke voorziening en of dit in het verleden ook heeft geleid tot ongenode bezoekers (hangjongeren) en hoe hier mee om is gegaan.

Afbeeldingen

Speeltuin

  • Ruben Geuke 22 December 2018
    De aanleg is in volle gang. De natuurlijk speelboom, de duiker en de overkapping zijn op de juiste plek geplaatst. Het blote voeten pad heeft vorm gekregen en binnenkort zal de verdere aanplanting en het vullen van het blote voeten pad gedaan worden. Daarna wordt e.e.a. gecomplementeerd met een zitgelegenheid voor de ouderen, speltafels, waar jong en oud kunnen kaarten/dammen en als het budget het toelaat enkele multifunctionele speeltoestellen voor jong en oud en enkele vertelplaten waarbij de ouderen hun kennis over vroeger kunnen delen met de jeugd, wordt in het begin van het nieuwe jaar vervolgd.

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}