Vernieuwen van het schoolplein

Judith de Wit 31-10-2017
395 keer bekeken 1 reacties

Als dorp zijn wij begonnen met het opknappen van ons verouderd schoolplein. Een plek dat wordt gebruikt voor en door het dorp ook na schooltijd. Samen met vrijwilligers zijn wij al aardig op weg, maar een oud afgekeurd klim-speeltoestel moet vervangen worden. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig.

Kern

Naam
Wytgaard

Aantal inwoners
650

Gemeente
Leeuwarden

Provincie
Friesland

Deelnemersgroep

Naam
Oudercommissie TJ Roorda School

Doelstelling
Alle kinderen uit het dorp blij maken met een vernieuwde schoolplein

Leeftijd
5 jaar

Aantal leden
60

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Samenwerking binnen het dorp staat voor ons voorop. Allereerst binnen het kindcentrum, dat bestaat uit school en opvang wordt nauw samengewerkt met ouders en leerkrachten. Daarnaast werken wij graag samen met vrijwilligers uit het dorp en ons dorpsbe

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
judithesther.dewit@hotmail.com

Project

Doelstelling
Als dorp zijn wij begonnen met het opknappen van ons verouderd schoolplein. Een plek dat wordt gebruikt voor en door het dorp ook na schooltijd. Samen met vrijwilligers zijn wij al aardig op weg, maar een oud afgekeurd klim-speeltoestel moet vervangen worden. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig.

Beginsituatie
Wij zijn een kleinschalig kindcentrum in een prachtige groene omgeving, waar kinderen kunnen leren en spelen. Wij willen dan ook graag dat het schoolplein aansluit bij deze gedachte. De basis van ons "groene" schoolplein is inmiddels gereed. Wij willen graag een verouderd afgekeurd klim-speeltoestel vervangen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De verbetering zal zijn dat kinderen weer kunnen klimmen en klauteren zoals ze dat behoren te doen. En dat is momenteel niet mogelijk.

Onderdeel van een groter geheel
Ja, het vernieuwen van een sterk verouderd schoolplein.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle kinderen uit het dorp, tijdens en na schooltijd.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij gaan samen met een groep vrijwilligers het oud speeltoestel verwijderen en het voorwerk doen in een "groene" van het schoolplein voor het plaatsen van het nieuwe speeltoestel.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het plaatsen van het nieuwe klim-speeltoestel

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
4.250 euro

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij hebben inmiddels 1.500 euro ontvangen van de Rabobank coƶperatieve fonds en 260 euro van Jantje Beton door het verkopen van loten door de kinderen. We hebben onze opbrengt van de kerstbomenactie 2017/2018 bij het speeltoestel gelegd. Er is tijdens een toneelavond in het dorp een loterij gehouden. Het oude afgekeurde speeltoestel is verkocht en deze opbrengt komt bij de nieuwe.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door een search op Google

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Graag zouden wij advies willen hoe wij nog meer geld kunnen inzamelen om het schoolplein nog leuker te maken voor de kinderen.

Afbeeldingen

Anders

  • Judith de Wit 01 October 2018
    Eindelijk is de dag daargekomen, we hadden nog een kleine tegenslag. In de 1e week na de schoolvakantie werd het speeltoestel geplaatst. Helaas bleek na plaatsing dat het touw 50cm te lang was. Het reasultaat was dan ook dat het speeltoestel weer terug moest naar de fabriek. Gelukkig 28 september komt men terug en ja! Hij kan geplaatst worden. Alle kinderen zijn zeer enthousiast, hun nieuwe speeltoestel kan in gebruik genomen worden.
  • Judith de Wit 16 July 2018
    In de tussentijd hebben wij niet stilgezeten. De grond is klaargemaakt om het speeltoestel te kunnen plaatsen en paar vaders uit het dorp hebben dit gerealiseerd! Er is een loterij geweest tijdens een theateroptreden vanuit school, hiermee hebben we geld bij elkaar gehaald voor het speeltoestel. Stichting dorpsbelang heeft nog een bijdrage gedaan. Daarnaast moest het oude speeltoestel verwijderd worden, dit is gedaan door een vader uit het dorp ook van hen hebben we nog een bedrag gekregen om bij het speeltoestel te doen. Het resultaat is dat we nu alle financiƫle middelen bij elkaar hebben om het speeltoestel te kunnen bestellen. Op dit moment is het speeltoestel dan ook besteld en deze zal na de bouwvak geplaatst gaan worden.

Op de kaart

1  reacties

Naomi van Weelden 21-11-17 om 12:08

Ha Deborah
ook wij zijn met de vernieuwing van een schoolplein bezig. Onlangs hebben we een boekenmarkt+ gehouden; oude boeken ingezameld bij ouders/kinderen voor de verkoop, een kraampje met creatieve producten (oorbellen, handlettering kaarten, haakwerk) en vooral goede catering: koffie/thee, door ouders gebakken cakejes/appeltaart en ter plekke gebakken pannenkoeken. We konden een popcorn machine lenen, en werken gesponsord door de plaatselijke supermarkt voor bordjes/bekerjes/pannenkoekenmix, zodat we nauwelijks kosten hadden en alleen opbrengsten (ca 2000 euro) :-). De school en gemeente zijn wat groter, maar wellicht een leuk idee?
groet, Naomi

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}