6 juli 2018, Samen brengen en elkaar ontmoeten op de Speelberg. Gewoon in je eigen wijk! Laatste sch

Brigitta van Lith 31-10-2017
912 keer bekeken 0 reacties

Het samen brengen van mensen en deze ertoe aanmoedigen om samen het sociale klimaat in de wijk verbeteren. Voetbalveld van kunstgras aanleggen en groots vieren dat "De Speelberg" 5 jaar geleden opgericht is. Hopelijk vinden we nieuwe vrijwilligers die De Speelberg nieuw leven in blazen.

Vieren op 6 juli 2018, dat De Speelberg 5 jaar geleden is opgericht. Hierbij willen we de buurtbewoners betrekken doormiddel van het maken van hapjes en het meehelpen met het organiseren van allerlei dingen die georganiseerd worden die dag om het onvergetelijk te maken. Deze dag zal er ook een bewegingstoestel onthuld worden. Om het meer bewegen te stimuleren. 

Kern

Naam
De Vliedberg

Aantal inwoners
42000

Gemeente
Gemeente Heusden.

Provincie
Noord-Brabant

Deelnemersgroep

Naam
De Speelberg.

Doelstelling
Door ontmoeten, samen zorgen voor een plek voor ons allen. Verbeteren sociale omgeving van de wijk.

Leeftijd
7 jaar

Aantal leden
260

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Het opzetten van een speeltuin en het organiseren van leuke onvergetelijke dagen in de wijk.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
brigittavanlith@home.nl

Project

Doelstelling
Het samen brengen van mensen en deze ertoe aanmoedigen om samen het sociale klimaat in de wijk verbeteren. Voetbalveld van kunstgras aanleggen en groots vieren dat "De Speelberg" 5 jaar geleden opgericht is. Hopelijk vinden we nieuwe vrijwilligers die De Speelberg nieuw leven in blazen.

Beginsituatie
De Speelberg hebben we 5 jaar geleden gerealiseerd met heel veel hulp van vele omwonende buurtbewoners. Er zijn nog verbeteringen nodig. Na 5 jaar ook weer onderhoud aan toestellen en bankjes. Graag willen we mensen samen brengen. Dit denken we te bereiken door het organiseren van evenementen. Het bestaande voetbalveld was te gevaarlijk om te voetballen. Daarom hebben wij dit jaar het kunstgrasveld gerealiseerd. Een groot project waar we trots op mogen zijn.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De sociale contacten worden verbetert. Oude maar ook de nieuwe bewoners van onze wijk betrokken laten zijn bij De Speelberg, levert samenhorigheid en meer woongenot op. Sommige mensen kijken neer op onze wijk, maar er zit veel talent.. talent dat wij met dit en andere evenementen aanspreken. We willen graag dat mensen in beweging komen. Letterlijk en figuurlijk. Het liefst willen we tijdens het 5 jarig bestaansfeest meerdere doelen halen. 1. Sociaal contact onderling en betrokkenheid bij de wijk/ Speelberg vergroten. 2. De oude en nieuwe bewoners met elkaar kennis laten maken en elkaar leren vinden onder het genot van een hapje en drankje. (Feest) 3. De aanleg van een nieuw kunstgras voetbalveld. Zodat er weer gevoetbald kan worden. Weer meer bewegen op onze ontmoetingsplaats in het groen.

Onderdeel van een groter geheel
Er is al een ontmoetingsplek in het groen. De Speelberg. Een plek die we zelf als bewoners gerealiseerd hebben om mensen uit onze wijk de mogelijkheid te geven bij elkaar te komen, waar kinderen kunnen spelen. Waar ouders, grootouders en alle andere bewoners die even "eruit' willen kunnen zitten. Daarnaast organiseren we graag andere activiteiten. Door het organiseren van het grote 5 jarig bestaansfeest, brengen we mensen weer samen en we hopen, vandaar uit mensen te inspireren om mee te helpen bij het organiseren van evenementen. Door en Voor buurtbewoners zelf. Door de aanleg van een goed voetbalveld, willen we een gelegenheid bieden om ouders laagdrempelig en samen met hun kinderen te bewegen. Omdat "De Speelberg" zo'n mooi totaal veld is geworden, is het er heerlijk om een dagdeel of dagje door te brengen...

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners van de wijk Vliedberg. Door het organiseren van de viering van ons 5 jarig bestaan... zullen mensen samen komen en weer op de hoogte zijn van de Stichting achter "De Speelberg". In onze wijk zijn veel nieuwe buurtbewoners bijgekomen. Om de sociale contacten en het begrip onderling te vergroten is het idee om door deze feestelijkheden oude en nieuwe bewoners te laten kennismaken met elkaar. 2 Vliegen in 1. Daarnaast willen we graag mensen meer laten bewegen.. daarom is er een prachtig voetbalveld van kunstgras aangelegd! Deze is feestelijk geopend samen met het bezoek van de Burgemeester van Vlijmen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
6 juli was een geweldige dag. Een drukke feestelijke dag die we als bewoners zelf mogelijk hebben gemaakt! Diverse mensen uit de buurt hebben meegeholpen met het maken/ verzorgen van de hapjes. De aankleding van het veld met versieringen. Hapjes waren gemaakt door zowel de oude als de nieuwe bewoners met allerlei smaken. Het was een groots buurt evenement waar veel mensen naar toe zijn gekomen. Er van alles te doen zijn op het veld. Springkussens, optredens van diverse kinderen en de opening van het nieuwe voetbalveld door de burgemeester. Wij zijn erg trots op wat we hier neergezet hebben met zijn allen! En dit al meer dan 5 jaar lang. Dat is echt knap.. want iets opzetten is makkelijk.. maar het onderhouden, dat is pas moeilijk en daarvoor is doorzetting nodig.. geef niet op..

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We willen het liefst alles zelf doen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
14.000 euro. Was iets meer geworden..

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We zouden graag willen weten hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen motiveren...blijvend te helpen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja graag. We hadden graag hulp bij het vinden van de juiste toestellen en materialen..

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via de gemeente die aan gegeven heeft dat dit een mogelijkheid is en via internet op zoek naar mogelijkheden om onze plannen mogelijk te maken.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Het binden van vrijwilligers.. hoe doe je dat.. Per project lukt het wel.. maar voor langer termijn.

Afbeeldingen

Anders

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}