Realisatie speeltuin met trapveld in het centrum van Cabauw

Dick Nederend 24-09-2018
981 keer bekeken 0 reacties

De doelstelling van ons project is om met behulp van zelfwerkzaamheid en financiering van diverse instanties de speeltuin en het trapveld in 2019 te realiseren.

De afgelopen vier jaren heeft de stichting Cabauw “Samen Sterk” (CSS) zich intensief ingezet voor een complete herinrichting van het centrum van het dorp Cabauw.

Dit heeft er in geresulteerd dat er 10 appartementen en 6 eengezinswoningen komen die nu in de verkoop staan. Naast de infrastructurele aanpassingen die daarbij nodig zijn als wegen en parkeerplaatsen heeft de stichting ook een werkgroep Speeltuin aangesteld. De werkgroep heeft als opdracht meegekregen met een voorstel te komen voor de herinrichting van de speeltuin en het trapveldje waar de gehele gemeenschap van Cabauw haar voordeel mee kan doen.

De werkgroep heeft hiervoor een schets gemaakt en daarvoor een offerte aangevraagd . De schets is meegenomen in het totale centrumplan Cabauw.

De stichting heeft zich ten doel gesteld de wensen van de gemeenschap Cabauw zoveel mogelijk in te willigen en is daarom een inzamelingsactie gestart om de benodigde gelden voor dit plan bijeen te krijgen.

Wij proberen de financiële dekking rond te krijgen door zoveel mogelijk sponsors aan te schrijven en daarnaast ook zelfwerkzaamheid onder de bevolking aan te moedigen. Dit betekent wel dat er een substantieel bedrag overblijft om ons voor in te zetten.

 

Kern

Naam
Cabauw

Aantal inwoners
900

Gemeente
Lopik

Provincie
Utrecht

Deelnemersgroep

Naam
Werkgroep Speeltuin en trapveld van de Stichting Cabauw "Samen Sterk"

Doelstelling
het realiseren van een speeltuin en trapveld in 2019

Leeftijd
5 jaar bestaat Cabauw "Samen Sterk"

Aantal leden
12

Soort
Wijkraad

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij hebben de kennis om een project als het opzetten van een speeltuin met trapveld te managen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
dick@nederendac.nl

Project

Doelstelling
De doelstelling van ons project is om met behulp van zelfwerkzaamheid en financiering van diverse instanties de speeltuin en het trapveld in 2019 te realiseren.

Beginsituatie
In verband met een complete herinrichting van het centrum van Cabauw moesten de bestaande speeltuin en het trapveld wijken. Daarvoor in de plaats komt er een geheel nieuwe speeltuin en trapveld. Door de inwoners van Cabauw is een werkgroep opgezet die onder aansturing van de stichting Cabauw "Samen Sterk" het plan ontwikkelt en verder uitwerkt.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het project levert een geheel nieuw plan op waar voor jong en oud uit Cabauw en de verre omgeving eromheen van alles te beleven valt op het gebied van sport, spel en ontspanning. De plek moet gezelligheid uitstralen waar het goed toeven is voor jong en oud.

Onderdeel van een groter geheel
Het project valt deels in de uitbreiding van 16 nieuw te bouwen woningen. Hiervan zijn er 10 appartementen en 6 eengezinswoningen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De gehele gemeenschap Cabauw (900 inwoners) heeft er belang bij dat er een speeltuin en het trapveld in het centrum van Cabauw komt. Daarnaast heeft de speeltuin ook een streekfunctie. Veel inwoners uit omliggende gemeentes fietsen graag met de kinderen naar deze speeltuin en het trapveld om te ontspannen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
De gehele ontwikkeling is door de gemeenschap opgepakt evenals straks de projectleiding vanuit de stichting. Daarnaast zal er zoveel als mogelijk grondwerk verzet worden.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het specifieke deel van de speeltuin en het trapveld wordt door derden gedaan. De eisen die daaraan gesteld worden vanuit wetgeving vereisen dat.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
De totale kosten van het project bedragen € 179.109,16

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Vanuit de gemeente worden er eisen gesteld aan de uitvoering en opstelling van de speeltoestellen. We hebben hier nauw contact met hen over. Deze randvoorwaarden zijn ook meegenomen in de offerteaanvraag. De plaatsing van de speeltoestellen en het trapveld zijn zo aan wetgeving gebonden dat we die werkzaamheden gaan uitbesteden.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Wij zouden advies kunnen gebruiken op het gebied van de vereiste ondergrond bij diverse speeltoestellen en het trapveld. daar zijn de meningen nog wel over verdeeld. Moet dat rubber zijn of een ondergrond van houtsnippers etc.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
In het verleden hebben wij al een paar keer meegedaan met Kern met Pit.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Kennis op het terrein van de inrichting van een speeltuin en trapveld.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Speeltuin

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}