Aanleg wandelroutes rondom Nieuwlande

Wim Smit October 26, 2018
1613 keer bekeken 0 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

Het aanleggen van wandelroutes om dorpsbewoners in de gelegenheid te stellen zich te ontspannen, sportief bezig te zijn en elkaar te ontmoeten in de omgeving.

Drie wandelroutes rond Nieuwlande van 5 - 11 km lang startend bij de oorlogsmonumenten in het dorpscentrum tegenover de ingang van het MFC.

Kern

Name
Nieuwlande

Aantal inwoners
1600

Gemeente
Hoogeveen

Province
Drenthe

Deelnemersgroep

Name
Projectgroep Nieuwlande Rondom (Sociaal Educatief Bosproject)

Doelstelling
Het onderhouden van het bos en het aanleggen van drie dorpsommetjes (wandelroutes) rond Nieuwlande. Tevens worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Aantal leden
Ongeveer 45

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Het kunnen onderhouden van ons dorpsbos en het aantrekkelijk houden daarvan voor het hele dorp zodat er intensief gebruik van kan worden gemaakt voor alle georganiseerde en nog te organiseren activiteiten. Tevens veel contact met de lokale overheid. Aansluiting van de te maken/gemaakte wandelroutes bij het landelijke wandelnet in een landelijke routedatabank

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
nieuwlanderondom@gmail.com

Project

Doelstelling
Het aanleggen van wandelroutes om dorpsbewoners in de gelegenheid te stellen zich te ontspannen, sportief bezig te zijn en elkaar te ontmoeten in de omgeving.

Beginsituatie
Het dorpsbos was verwaarloosd. Er werd geen onderhoud gepleegd. Er zijn nog geen wandelroutes in en rond het dorp. Daar zijn we nu mee bezig en we merken dat routes op verschillende plekken begaanbaar moeten worden gemaakt om er gebruik van te kunnen maken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het dorpsbos was verwaarloosd. Er werd geen onderhoud gepleegd. Er zijn nog geen wandelroutes in en rond het dorp. Daar zijn we nu mee bezig en we merken dat routes op verschillende plekken begaanbaar moeten worden gemaakt om er gebruik van te kunnen maken.

Onderdeel van een groter geheel
Het aanleggen van wandelroutes is één van de vele activiteiten uitgaande van de werkgroep "Nieuwlande Rondom", een toevoeging dus aan de al bestaande activiteiten voor jong en oud.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle inwoners kunnen er gebruik van maken. En natuurlijk niet alleen de inwoners van Nieuwlande zelf. Door aansluiting van de gemaakte wandelroutes bij het landelijke wandelnet in een landelijke routedatabank is het voor iedereen mogelijk van de routes gebruik te maken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het aanleggen en onderhouden van de genoemde wandelroutes.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We doen alles zelf en besteden dus niets uit.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
Om de routes in en buiten het bos op een aanvaardbare manier begaanbaar te houden moeten we over gereedschap beschikken: Telescoopstang met zaag om overhangende takken adequaat te kunnen verwijderen en een degelijke benzinemaaier met aandrijving om de paden in een zodanige conditie te houden dat er het hele seizoen gebruik van kan worden gemaakt. De totale kosten van de aan te schaffen materialen bedragen ongeveer €1450,00

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Nee, wij kunnen dit realiseren met de vrijwilligers van de boswerkgroep Nieuwlande.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via de krant.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Misschien in de toekomst als we ergens tegenaan lopen. Op het moment niets.

Images

Natuur- en wandeltochten

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings