aanvraag schuur voor duo fiets

Nelleke Verhage 29-10-2018
674 keer bekeken 1 reacties

Luttelgeest is een bloeiend en actief dorp. Het wil ook naar de toekomst toe een prettig dorp om te blijven wonen, in het bijzonder als zorg en hulp nodig zijn.

Kern

Naam
Luttelgeest

Aantal inwoners
1500

Gemeente
Noordoostpolder

Provincie
Flevoland

Deelnemersgroep

Naam
de Ontmoeting

Doelstelling
De eerste doelstelling is om ontmoeting mogelijk maken voor jong en oud, waarbij informatievoorziening, activering, creativiteit, gezellig samenzijn en omzien naar elkaar de belangrijkste aandachtspunten zijn. Een tweede belangrijke doelstelling is het organiseren en realiseren van informele zorg, zodat er een veilig netwerk ontstaat waardoor mensen langer in Luttelgeest kunnen blijven wonen.

Aantal leden
ca. 40 vrijwilligers

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
enverhage@solcon.nl

Project

Doelstelling
Luttelgeest is een bloeiend en actief dorp. Het wil ook naar de toekomst toe een prettig dorp om te blijven wonen, in het bijzonder als zorg en hulp nodig zijn.

Beginsituatie
Luttelgeest heeft ongeveer 1.500 inwoners. Er is veel agrarische bedrijvigheid rondom het dorp (waaronder een aantal grote kassencomplexen), er is een bloeiend verenigingsleven, er zijn 2 basisscholen en de dorpsbevolking is relatief jong. Wel is het voorzieningenniveau de afgelopen jaren afgenomen; er is geen winkel en geen restaurant meer, geen huisarts en geen consultatiebureau en de bibliobus rijdt niet meer. Luttelgeest is met de auto goed bereikbaar, maar slechts een aantal keren per dag via het openbaar vervoer. In het weekend rijdt er zelfs helemaal geen bus. Op de agrarische bedrijven is de 2e generatie “pioniers” langzamerhand aan het afbouwen. Dat betekent dat zij bezig zijn met de vraag: waar ga ik wonen, waar kan ik comfortabel en met voorzieningen zo lang en prettig mogelijk blijven wonen? Veel bewoners hebben familie om zich heen, maar er zijn er ook die dat niet hebben. Ook zij willen zich veilig en zeker voelen, mocht er een beroep op hulp nodig zijn in de toekomst.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Sinds we 4 jaar geleden begonnen zijn met ons project “De Ontmoeting: een levenlang wonen in Luttelgeest”, hebben we al veel kunnen organiseren op het gebied van zorg en welzijn in ons mooie dorp. Een van de laatste initiatieven was het aanschaffen van een elektrische duofiets t.b.v. de inwoners van Luttelgeest die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Op deze wijze kunnen zij met hun partner of een van de vrijwilligers toch genieten van een ritje door onze mooie polder (die zich met haar brede fietspaden uitmuntend leent voor een ritje op de duofiets). Het plan was om de fiets te stallen in een schuurtje achter ‘ons’ verenigingsgebouw De Bosfluiter, dat toch niet meer gebruikt werd. Helaas kan het schuurtje niet worden gebruikt; de draai naar de ingang kan niet met de duofiets gemaakt worden. Achteraf bezien is het schuurtje ook te oud en vochtig om zo’n mooie dure fiets in te zetten. De fiets staat nu bij een vrijwilliger thuis en kan door gebruikers worden opgehaald. 1x per week wordt de fiets tijdens een activiteit van De Ontmoeting meegenomen naar De Bosfluiter.

Onderdeel van een groter geheel
De Ontmoeting organiseert haar activiteiten in De Bosfluiter, het verenigingsgebouw in Luttelgeest. Dit verenigingsgebouw is toe aan een grote verbouwing c.q. opknapbeurt. Omdat er daarbij door het bestuur van De Bosfluiter zoveel rekening gehouden wordt met onze wensen (bijv. de realisatie van een grote keuken), hebben wij bedacht een steentje bij te kunnen dragen door een nieuwe schuur te realiseren. Deze schuur kan door de vrijwilligers van De Bosfluiter gebruikt worden voor het opbergen van tuingereedschap e.d. en door De Ontmoeting voor het stallen (en opladen) van de elektrische duofiets. Bewoners die voordeel bij het project hebben In principe alle inwoners van Luttelgeest.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
in principe alle bewoners van Luttelgeest

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het afbreken van de huidige schuur en het daadwerkelijk bouwen van de nieuwe schuur met stroomvoorziening en vloer. Dit alles onder regie van het plaatselijke timmerbedrijf. Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
n.v.t.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
N.v.t.

Totale kosten van het project
€1500-€2000

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij vragen de hulp van de inwoners van het dorp om dit project tot stand te brengen

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Gelezen via internet en eerder meegedaan met een ander project

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
n.v.t.

Anders

Twitter

1  reacties

Wilma 21-01-19 om 12:54

De presentatie in 't Voorhuys was prima georganiseerd. Het programma liep mooi door en de 2 workshops waren interessant en leerzaam.
Wij gaan nu hard aan de slag om de nieuwe schuur voor het einde van het jaar gerealiseerd te hebben.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}