Pennywafelhuis festival.

Anda van Anda van Riet 30-10-2018
278 keer bekeken 0 reacties

We willen de mensen uit de flat/huis met elkaar in verbinding brengen. Ze een fijne middag bezorgen, de meeste bewoners hebben geen of weinig te besteden. Ze komen weinig in aanraking met de omgeving. Er is ook een flinke taal barrière.

Kern

Naam
Meanderlaan Dauwendaele

Aantal inwoners
500

Gemeente
Middelburg

Provincie
Zeeland

Deelnemersgroep

Naam
Pennywafelhuis : www.pennywafelhuis.nl

Doelstelling
Het Pennywafelhuis is een community art project in de wijk Dauwendaele in Middelburg en is gehuisvest in een flat aan de Meanderlaan. Een flat met 250 huishoudens en veel nationaliteiten van diverse samenstellingen en achtergronden. Onze doelgroep zijn alle bewoners van de Meanderflat, Meanderlaan en Driewegenhof, maar natuurlijk ook mensen daarbuiten. Iedereen is welkom.

Aantal leden
twee

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Andere kunst disciplines, Sociaal Welzijn Middelburg, Cityseeds, Resto van Harte, wijkteam dauwendaele, woongoed, gemeente Middelbug, Vitale revolutie.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
pennywafelhuis@gmail.com

Project

Doelstelling
We willen de mensen uit de flat/huis met elkaar in verbinding brengen. Ze een fijne middag bezorgen, de meeste bewoners hebben geen of weinig te besteden. Ze komen weinig in aanraking met de omgeving. Er is ook een flinke taal barrière.

Beginsituatie
Het PWH is gestart in 2015 in opdracht van kunst educatie Walcheren. Ons Atelier is gevestigd in een flat met 250 huishoudens en veel nationaliteiten van diverse samenstellingen en achtergronden. Het is ontstaan uit de gedachte dat kunstenaars zichtbaar maken, vergroten, mensen anders naar zichzelf, de ander en de omgeving laten kijken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Nieuwe verbindingen maken tussen bewoners en wijk gerelateerd bewoners. Bewoners kunnen een podium krijgen om hun talenten te laten zien (muziek/zang) Onderling begrip en respect voor elkaar. Het doorbreken van de eenzaamheid, aangezien hier relatief veel mensen alleen wonen of geïsoleerd door taal barriere.

Onderdeel van een groter geheel
ja, wij zijn een community art project, we willen het festival presenteren voor en met het publiek in het najaar van 2019.Festival: we denken aan een mini 5 mei festival omdat we de gedachten van 5 mei ( vrijwaring van gebrek/angst, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst vrijheid en vrijwaring van gebrek) hier van toepassing is met de 21 verschillende nationaliteiten in de flat. Waar we aan denken is o.a: 1. multiculturele eten o.a kookeiland buiten in een kraam. 2. kinderactiviteiten 3. muziek 4. mensenrechten organisaties uit nodigen met kraam of activiteit 5. taalmaatjes etc presenteren/ laaggeletterden etc. 6. vitale revolutie, SWM, wijkteam Dauwendaele , moskee etc.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Meanderlaan, Meanderhof en driewegenhof

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
1. het festival organiseren, met bewoners, andere organisaties ( andere initiatiefnemers) 2. het bereiken van statushouders.Activiteiten organiseren 3. bewoners activeren om mee te doen. 4. Organisaties zoals : Amnesty en vluchtelingenwerk etc.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
horeca, muziek, geluidsinstallatie, kramen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja

Totale kosten van het project
10,000 euro.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
1. Kunst Educatie Walcheren 2. Vitale Revolutie/ gem Middelburg. 3. Stichting Pluim

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nvt

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via Ankie Feldbrugge uit Waterlandkerkje

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Medewerker die mee kan helpen het festival te organiseren( helpen/meedenken).

Evenement

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}