Sportief LDC

Drewes Wildeman 31-10-2018
314 keer bekeken 0 reacties

Mensen op een leuke manier laten bewegen en daardoor langer en gezonder op het dorp te laten wonen. (Healthy Ageing) Overigens is het toegankelijk voor een ieder dus jong en oud. We gaan en kunnen deze sportieve activiteiten onder begeleiding aanbieden.

Kern

Naam
landgoed DeCamping

Aantal inwoners
380

Gemeente
gemeente Loppersum

Provincie
Groningen

Deelnemersgroep

Naam
Stichting Landgoed DeCamping

Doelstelling
Een sociale locatie (oud voetballocatie) behouden en nog socialer maken door er een plek van te maken waar een ieder zich beter kan gaan voelen.

Aantal leden
Dat verschilt per dag, we werken met vrijwilligers vanuit het dorp maar ook betrekken we de scholen er bij in de vorm van stage.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Netwerk, enthousiasme, voorbeeld met onze locatie.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@landgoeddecamping.nl

Project

Doelstelling
Mensen op een leuke manier laten bewegen en daardoor langer en gezonder op het dorp te laten wonen. (Healthy Ageing) Overigens is het toegankelijk voor een ieder dus jong en oud. We gaan en kunnen deze sportieve activiteiten onder begeleiding aanbieden.

Beginsituatie
Op onze locatie Landgoed DeCamping bevinden zich twee oude tennisvelden omringt door bomen (prachtige plek) Deze gaan we ontwikkelen tot een sportaccommodatie met een schuur / overkapping zodat we ook in de winter de activiteiten kunnen aanbieden.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Sportief gezien natuurlijk het op een leuke manier brengen van sportieve activiteiten (Bootcamp, spel, sport fitness) Dit zorgt voor sociale contacten en verbinding en reuring op het dorp en locatie van Landgoed DeCamping ofwel Leefbaarheid.

Onderdeel van een groter geheel
ja het is een onderdeel van Stichting Landgoed DeCamping. Net als onze dorpswinkel, skeeler en schaatsbaan, werkplaats en dus camping.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Allen

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Opbouw / ontwikkeling / onderhoud (schuur / overkapping, ondergrond, plaatsen van sporttoestellen enz enz We doen alles in eigen beheer.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Zware grondwerk (kraantje)

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
We proberen alles lowbudget te gaan realiseren, zoals alles tot nu toe... dat gaat heel goed omdat draagvlak onder bewoners voor dit initiatief zo groot is dat mensen groots doneren.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Echt hulp niet... maar mensen komen en bieden zich zelf aan maar mochten we hulp nodig zijn dan durven we te vragen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Voor de definitieve vergunningenaanvraag moeten we bv bouwtekeningen en berekeningen hebben... het zou fijn zijn als we daarbij ondersteunt zouden worden.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Er over lezen in de media, contacten (als je met deze activiteiten bezig bent ontkom je niet aan info over Kern met Pit ;-)

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Technische kennis zoals eerder genoemd, wellicht beleidskennis op het gebied van "hoe hou je deze initiatief duurzaam", We willen het beste voor onze buurt dus we staan open voor opmerkingen, aanwijzingen en kritiek.

Afbeeldingen

Sport en Spel

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}