Stilstaan en herdenken in Sintjut

Vivian Nijholt 31-10-2018
674 keer bekeken 0 reacties

Realiseren van drie informatie borden op locaties waar in ons dorp tijdens de tweede Wereldoorlog belangrijke gebeurtenissen hebben plaats gevonden. Zoals het neerstorten van een Engelse bommenwerper in natuurgebied it Easterskar. Hier zijn nog ooggetuigen van, deze verhalen worden gefilmd.

Kern

Naam
Sintjohannesga en omstreken

Aantal inwoners
Rond 1100

Gemeente
De Fryske marren

Provincie
Friesland

Deelnemersgroep

Naam
Dorpsbelang

Doelstelling
Het doel van Dorpsbelang is het bevorderen van de maatschappelijke en culturele belangen van de inwoners van de dorpen Sintjohannesga, Rotsterhaule, Rohel e.o. en alles wat er mee in verband kan worden gebracht of waaraan dorpsbelang een positieve bijdrage kan leveren. Dit kan bereikt worden door o.a.: het houden van vergaderingen het oprichten en instandhouden van nuttige instellingen en fondsen het richten van verzoeken aan autoriteiten, rechtspersonen en particulieren het houden van lezingen en cursussen alle andere wettelijke middelen die voor het doel bevordelijk kunnen zijn Kort samengevat: alles wat van belang is of kan zijn voor onze dorpen.

Aantal leden
374

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
- ledenvergadering interactief maken - als dorpsbelang in projectenstructuur werken - specifiek: project om gedenktekens in het dorp en met het dorp te realiseren

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
Secretaris@sintjut.frl

Project

Doelstelling
Realiseren van drie informatie borden op locaties waar in ons dorp tijdens de tweede Wereldoorlog belangrijke gebeurtenissen hebben plaats gevonden. Zoals het neerstorten van een Engelse bommenwerper in natuurgebied it Easterskar. Hier zijn nog ooggetuigen van, deze verhalen worden gefilmd.

Beginsituatie
Door een bijdrage van de historische werkgroep Sintjohannesga is het initiatief ontstaan. Inmiddels zijn er contacten gelegd met verschillende verenigingen en de scholen in het dorp. Offertes voor de borden zijn aangevraagd, en er is reeds een kleine subsidie bijdrage toegekend.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Historische bewustwording voor alle bewoners, met name voor de jeugd. School is nauw betrokken bij het project.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners van Sintjohannesga, mogelijk ook bewoners in de buurtals deze borden worden opgenomen in de historische fietsroute die in de buurt is.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Film opnemen, gehele planning en coördinatie van het project

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Plaatsen van de borden (ivm verzekering)

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
€3750

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, meerdere historische verenigingen

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via dorpencoordinator

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Voornamelijk subsidie

Cultuur en historie

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}