ACUCE

Jamila Ndayirukiye 04-11-2018
462 keer bekeken 0 reacties

Het Afrikaanse dorps gevoel een fysieke plek te geven, waarin Afrikanen zelf de ruimte krijgen om het een plek te maken met de gewenst vorm. Met als doel het gevoel met de hele samenleving te kunnen delen.

Kern

Naam
Zaanstad

Aantal inwoners
154442

Gemeente
Zaanstad

Provincie
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Afrikanse culturele centrum ,ACUCE

Doelstelling
Mensen bij elkaar brengen

Aantal leden
3

Soort
Kunst/cultuur vereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
De kennis over waar men behoeft aan hebt en die te koppelen aan de juiste voorzingen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
nda.jamila@gmail.com

Project

Doelstelling
Het Afrikaanse dorps gevoel een fysieke plek te geven, waarin Afrikanen zelf de ruimte krijgen om het een plek te maken met de gewenst vorm. Met als doel het gevoel met de hele samenleving te kunnen delen.

Beginsituatie
Fase 1: In deze fase zal de onderneming slechts 8 uur per week zijn deuren openmaken en in totaal 16uur kosten inclusief voorbereidingstijd. Samenwerkingspartners gezocht: voor een lokatie en materialen die er nodig zijn binnen die 8 uur. Een locatie met dans ruimte, podium en met een keuken waarin eten gemaakt kan worden.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Er zullen verschillenden thema’s besproken worden om de grote communicatie problemen in onze samenleving te belichten. De verschillenden beleveniswereld in onze samenleving zullen een podium krijgen en op die manier de afstand tussen men minderen. Dit is een laagdrempelig manier om dialogen te openen.

Onderdeel van een groter geheel
Jaa, men is momenteel op zoek naar verschillenden manieren om eenzaamheid te bestrijden en dialogen te starten. Met ons project werken we ook hier aan.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Doel 1: Verschillenden Afrikaanse dansen met de gemeenschap delen, door danslessen. Dit zal de deelnemers actieveren om te bewegen en te genieten van het dansen. Het zal mensen met dezelfde interesse bij elkaar brengen ongeacht leeftijd of achtergronden. Doel 2: Verhalen schijven en die met de gemeenschap te delen. Aan de hand van verhalenschrijven kan iedereen eigen verhaal uitbeelden. De verschillenden verhalen van iedereen zullen een podium krijgen, door ze te publiceren of voor te dragen. Zo zullen men veel meer over elkaar weten en zo kan begrip voor elkaar gecreëerd worden. Doel 3: Verschillenden muziek maken om met de gemeenschap te delen. Door te zingen en verschillenden instrument te gebruiken kan iedereen zich uitdrukken. Dit kan vervolgens op de podium worden gedeeld met de hele gemeenschap. Doel 4: Toneelstukjes schijven en die met de gemeenschap delen. Aan de hand van toneelstukjes kan iedereen eigen verhaal uitbeelden. De verschillenden ervaringen van iedereen krijgt een geluid en zo zal men veel meer over elkaar weten en zo kan begrip voor elkaar gecreëerd worden. Doel 5: Schilderen/tekenen om die met de gemeenschap te kunnen delen. Aan de hand van tekeningen en schilderijen kan iedereen eigen verhaal uitbeelden. De verschillenden ervaringen van iedereen krijgen een podium. zo zal men veel meer over elkaar weten en zo kan begrip voor elkaar gecreëerd wordt. Doel 6: Eten maken(cafe) In het cafe zullen er verschillenden gerechten gemaakt worden. Er zullen verschillenden zithoeken gecreëerd worden die het eetervaring van verschillende culturen zal uitbeelden. Het cafe zal tussen 09:00uur en 21:00uur geopend zijn. Waarbij er ontbijt, lunch en avondmaaltijd geserveerd zal worden. Men zal tegelijkertijd worden geserveerd en daardoor samen eten. Precies zoals in de dorpen in Afrika wordt gegeten. Men maakt drie keer per dag eten en iedereen verzameld zich om te eten, op is op, voor de mensen die er niet zijn. Dit zal beteken dat we geen voedsel verspilling zullen hebben.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Fase 1: In deze fase zal de onderneming slechts 8 uur per week zijn deuren openmaken en in totaal 16uur kosten inclusief voorbereidingstijd. Samenwerkingspartners gezocht: voor een lokatie en materialen die er nodig zijn binnen die 8 uur. Een locatie met dans ruimte, podium en met een keuken waarin eten gemaakt kan worden.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
10000

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
jaa, aan iedereen die kan helpen om aan een lokatie te komen. Alle materialen die we nodig hebben.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Jaa, om de juiste lokatie te vinden en naar wensen te maken.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door een tip van een medewerker van sociale wijkteam in Zaandam.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Alles wat ik nodig zal hebben, hoop ik.

Toegevoegde bestanden

Cultuur en historie

Twitter

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}