speelpark voor jong en oud.

Mark Mulders 25-09-2017
1125 keer bekeken 0 reacties

Het terrein dat prachtig midden in het dorp ligt langs de plaatselijke school. Graag zouden we dit als een park inrichten waar gespeeld en gevoetbald kan worden door de jeugd. Daarnaast zou in het park een jeu de boules baan met zitjes voor ouders en ouderen.

Kern

Naam
Appeltern

Aantal inwoners
850

Gemeente
West Maas en Waal

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
Dorpsplatform Appeltern. Initiatief komt vanuit de jeugd zelf in de werkgroep

Doelstelling
“Een dorp waarin het nu, maar ook straks prettig wonen is”, dat is kortweg de motivatie geweest voor de oprichting van DorpsPlatform Appeltern. De gemeente gaat er immers steeds meer van uit dat bewoners zelf aan de slag gaan met de leefbaarheid van hun dorp. In Appeltern is deze handschoen door een aantal enthousiaste dorpsbewoners opgenomen.

Leeftijd
2014

Aantal leden
meer dan 100

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We proberen verbindend te zijn tussen bewoners en overheid om zaken voor mekaar te krijgen. Bekijk hiervoor de website waar alle informatie is terug te lezen over het dorpsplatform. www.mooi-appeltern.nl .

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@mooi-appeltern.nl

Project

Doelstelling
Het terrein dat prachtig midden in het dorp ligt langs de plaatselijke school. Graag zouden we dit als een park inrichten waar gespeeld en gevoetbald kan worden door de jeugd. Daarnaast zou in het park een jeu de boules baan met zitjes voor ouders en ouderen.

Beginsituatie
Het betreft een trapveldje waar de jeugd gaat spelen tijdens schoolpauzes en in de avonduren. Hier bevinden zich drie speeltoestelletjes van de gemeente welke verouderd zijn. Het terrein heeft bij de gemeente de bestemming groen op dit moment. De jeugd heeft samen met de school en hoveniers uit Appeltern al een schetsplan laten maken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
We zouden graag een klein pannakooi, vaste goaltjes, en spelvoorzieningen maken voor de jongere jeugd. In een soort park vorm willen we ook graag een jeu de boules baan aanleggen. Dit alles langs de plaatselijke lagere school 'Basisschool Gravin van Rechterenschool' aan de Gentenhof 10. Het project zorgt voor een verbinding tussen jeugd en ouderen die elkaar op deze plek ontmoeten.

Onderdeel van een groter geheel
Ja, we doen dit in goed overleg met de Basisschool.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Het is de bedoeling om te verbinden van jong tot oud. De verwachting is een mooier en leefbaardere kern.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Plaatsen van goaltjes, groenvoorziening verbeteren, en een verbinding maken met het voorliggende schoolterrein. De school wil deze ruimte ook graag laten aansluiten op het plan en het schoolterrein daarmee openstellen ook buiten de schooltijden om.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Deels aanleg groenvoorzieining, deels laten maken van de pannakooi door een gerenomeerd bedrijf ivm geluid en veiligheid.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
€75.000,--

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
plaatselijke hoveniers, leverancier pannakooi, speeltoestellen e.d.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Wellicht zouden we dat in een later stadium moeten uitwerken.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door een andere stichting die erg enthousiast was over dit initiatief.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Ondersteuning bij het realiseren van het plan.

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}