Fleurig Ommelanderwijk

Chantal Velting 01-11-2018
1182 keer bekeken 0 reacties

Het is belangrijk dat de Dorpscooperatie gedragen wordt door zoveel mogelijk inwoners van Ommelanderwijk. Dit is een project om meer mensen, van jong tot oud, enthousiast te maken om samen de schouders onder ons dorp te zetten. We gaan de boel opfleuren en de leefbaarheid vergroten voor mens en dier

Kern

Naam
Ommelanderwijk

Aantal inwoners
1060

Gemeente
Veendam

Provincie
Groningen

Deelnemersgroep

Naam
Dorpscooperatie Ommelanderwijk

Doelstelling
Mensen verbinden met elkaar, drempelvrees en eenzaamheid bestrijden en iets betekenen voor een ander. We willen samen diensten en initiatieven ontwikkelen waarmee we zorg dragen voor elkaar.

Aantal leden
Het bestuur bestaat uit zes volwassenen en een jeugd ambassadrice, we hebben op dit moment ongeveer 50 leden/vrienden er komt regelmatig weer een nieuwe aanmelding bij.

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We hebben voornamelijk veel ideeën en enthousiasme, we hebben in 2018 de dorpscoöperatie opgezet en een dorpshuiskamer voorzien van keuken gerealiseerd, een ontmoetingsplaats voor alle dorpsbewoners. Op dit moment hebben we een koffieochtend, creacafe, kookcafe, we hebben een herfstfair georganiseerd een aantal workshops en maandelijks een bingoavond.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@ommelanderwijk.com

Project

Doelstelling
Het is belangrijk dat de Dorpscooperatie gedragen wordt door zoveel mogelijk inwoners van Ommelanderwijk. Dit is een project om meer mensen, van jong tot oud, enthousiast te maken om samen de schouders onder ons dorp te zetten. We gaan de boel opfleuren en de leefbaarheid vergroten voor mens en dier

Beginsituatie
Begin 2018 is Dorpscoöperatie Ommelanderwijk van start gegaan. Wij zijn druk bezig met allerhande activiteiten om ons dorp nog socialer, mooier en vrolijker te maken en zetten vol enthousiasme in op meer verbinding onderling. We hebben plannen genoeg, en ook al heel wat gerealiseerd. We hebben inmiddels een huiskamer in het dorpshuis waar we o.a. koffieochtenden, kookcafé en workshops organiseren. Het blijft echter moeilijk om nieuwe mensen te bereiken. Daarvoor hebben we een plan.

Verbeteringen voor de woonomgeving
We willen heel Ommelanderwijk opvrolijken met bloeiende voorjaars en zomer bollen, zodat het elke keer weer een feestje is om het dorp binnen te komen. Daarnaast willen we graag, verdeeld over heel Ommelanderwijk een aantal fleurige trekplaatsen voor insecten realiseren. En het saaie gemeentegroen hier en daar aanvullen met bloeiende planten en struiken. We willen fondsen werven voor de aanschaf van bollen, zaad en planten. Poot- en onderhoudsdagen organiseren. Een project opstarten in samenwerking met de school, over het belang van insecten en het maken van een aantal leuke insectenhotels met materiaal en hulp van dorpsbewoners. Deze zullen ook een zichtbare plek in het dorp krijgen tussen de bloemen.

Onderdeel van een groter geheel
Samen met onze buren, jong en oud ons dorp steeds een beetje mooier, vrolijker en socialer maken.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Een plan waar alle inwoners van Ommelanderwijk blij van worden. Een plan dat het gezicht van de dorpscoöperatie kan worden. Een plan om meer mensen enthousiast te maken om samen de schouders onder ons dorp te zetten.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We willen fondsen werven voor de aanschaf van bollen, zaad en planten. Poot- en onderhoudsdagen organiseren. Een project opstarten in samenwerking met de school. Uiteraard gaan we ook in gesprek met de gemeente om toestemming te krijgen voor het gebruik van gemeentegrond. En om te overleggen over inpassing van onze plannen in het maai- en onderhoudsschema van de gemeente.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We willen alles met onze dorpsbewoners uitvoeren.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja

Totale kosten van het project
De kosten van bloembollen, bloemenzaad en beplanting. We willen proberen om dit gesponsord en/of gedoneerd te krijgen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We vragen hulp van de gemeente Veendam en lokale bedrijven en willen fondsen aanschrijven. Alle werkzaamheden willen we zelf in samenwerking met bewoners uitvoeren en wat grondwerk met behulp van lokale boeren realiseren.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Alle tips zijn natuurlijk van harte welkom!

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
via een folder in ons dorpshuis De Molenwiek.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Workshops en advies over de aanpak van het dit project en het motiveren van mensen door middel van de deelname en de webpagina. Van extra hulp bij aandacht in de pers en ook van alle andere steun en adviezen kunnen wij ook voor toekomstige projecten leren. Onderling contact met andere deelnemers kan ons ook nog weer inspireren voor de toekomst. Wat ook erg fijn is, is de stok achter de deur om de vaart er in te houden.

Anders

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen