speeltuinplan Dieteren

karen baijens October 20, 2019
221 keer bekeken 0 comments

We willen heel graag een speeltuin in Dieteren voor onze kinderen, en daarmee een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Kern

Name
Dieteren

Aantal inwoners
+/-800

Gemeente
Echt-Susteren

Province
Limburg

Deelnemersgroep

Name
Speeltuinplan

Doelstelling
We willen graag een speeltuin realiseren in ons dorp waar geen enkele speelvoorziening is

Aantal leden
10

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We hebben ons verdiept in de mogelijkheden rond het realiseren van een speeltuin, het contact met de gemeente ivm locatie en financiering, dorpsacties om geld in te zamelen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
karenljb@gmail.com

Project

Doelstelling
We willen heel graag een speeltuin in Dieteren voor onze kinderen, en daarmee een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Beginsituatie
Voor jonge kinderen is er geen enkele speelgelegenheid in ons dorp. Aan de rand van het dorp ligt een trapveldje voor oudere kinderen maar dat is het dan ook. Toen de school in 2012 dicht ging, verdween daarmee ook een speelplek. Dit wordt door jong en oud als een groot gemis ervaren. Vanuit het dorp is de vraag naar de gemeente gegaan om een speelplek te realiseren. De gemeente heeft ingestemd om hierin te helpen. Vervolgens zijn er verschillende bijeenkomsten geweest met de gemeente en de werkgroep (die ontstaan is na de eerste bijeenkomst) en heeft de gemeente een bedrag ter beschikking gesteld. Daarna hebben we een inzamelactie georganiseerd om dit bedrag uit te breiden. De eerste contacten met leveranciers zijn gelegd en binnenkort zullen ze ons hun idee├źn voor de speeltuin presenteren.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Speelplezier voor de kinderen. Een ontmoetingsplek voor (groot)ouders.

Onderdeel van een groter geheel
nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle kinderen en iedereen die (klein)kinderen heeft.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We zijn zelf bezig om geld in te zamelen. We gaan zelf zorgen dat het terrein gebruiksklaar wordt.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het bouwen van de speeltuin zelf.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Dat is nog open, omdat het afhangt van welk bedrag we nog kunnen inzamelen/werven.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Gemeente, speeltuinleveranciers

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Een familielid wees me op deze mogelijkheid.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hoe we een zo fijn mogelijke speelplek kunnen krijgen.

Images

Speeltuin

 • karen baijens Yesterday
  Feb 2020: Ze zijn begonnen met het plaatsen van het speeltuintje aan de Vleutstraat! De schommel staat en het klimtoestel met glijbaan en tweede schommel. We kunnen gaan spelen! Jammer genoeg is het te drassig voor het plaatsen van de kabelbaan. Dat wordt een paar weken uitgesteld.
 • karen baijens Yesterday
  Jan 2019: De grond moet klaargemaakt worden voor het plaatsen van de speeltoestellen. Een lid van onze werkgroep is druk in de weer geweest met een graafmachine. Er ligt nu een heuvel waarop de kabelbaan wordt geplaatst en er is een heel stuk afgegraven voor een klimrek. De overgebleven grond ligt te wachten totdat we fietscrossheuveltjes kunnen gaan maken.
 • karen baijens Yesterday
  Nov 2019: Na een aantal gesprekken met twee leveranciers is de knoop doorgehakt en zijn de speeltoestellen besteld. Begin volgend jaar kunnen we gaan spelen in het dorp!
 • karen baijens Yesterday
  Okt 2019: Om het budget uit te breiden en om de kinderen ook hun steentje te laten bijdragen hebben we een inzamelingsactie opgezet. Op een zaterdagochtend zijn we langs de deuren gegaan om oud ijzer en lege statiegeldflessen in te zamelen. Het was een erg druilerige dag, maar dat mocht niet deren. Er was een flinke groep kinderen en ouders, 3 aanhangwagens en 2 vrachtwagens om te helpen inzamelen en sorteren!
 • karen baijens Yesterday
  Mei-sept 2019: In mei is er een bijeenkomst geweest in de koppel, ons dorpshuis, over de mogelijke komst van een nieuw speeltuintje in Dieteren. Het was zeer druk. Het leefde echt in het dorp. Het was meteen duidelijk dat er veel behoefte aan een nieuwe speelgelegenheid was. De mogelijke locaties werden beoordeeld op basis van een aantal criteria, zoals centrale ligging, verkeersdruk, beschikbare ruimte, ect., en als voornaamste criterium de acceptatie door de directe omwonenden. Dat op basis van deze criteria is de knoop doorgehakt: er komen twee speeltuintjes: 1 midden in het dorp voor de kleine kinderen en een aan de rand van het dorp waar wat meer ruimte is voor de grotere kinderen. Een werkgroep werd gevormd en eind juni kregen we groen licht van de gemeente: er was budget en de locaties waren goedgekeurd. Dus de werkgroep kon aan de slag met de invulling. Als ouders zijn wij natuurlijk niet degenen die moeten bepalen wat er in de speeltuin moet komen. Dat zijn de kinderen zelf. Dus hebben we de kinderen gevraagd een vragenlijst in te vullen waar ze graag mee spelen en wat er in de speeltuin moet komen. Ik denk dat alle kinderen wel een reactie hebben gegeven, soms met een mooie tekening erbij! Een glijbaan en een kabelbaan en een fietscrossbaan stonden op 1. Dus die moeten er sowieso komen.

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}