Speeltuin de Warande

Ivo Boluijt 23-10-2019
431 keer bekeken 0 reacties

Onze doelstelling is onze nieuwbouwwijk te voorzien van een mooie, nette en veilige speeltuin voor onze kinderen. In samenwerking met leden uit de buurt en de gemeente Zundert.

Kern

Naam
Muldershoek

Aantal inwoners
ongeveer 200

Gemeente
Zundert

Provincie
Noord-Brabant

Deelnemersgroep

Naam
De Warande

Doelstelling
Onze doelstelling is het realiseren van een mooie en veilige speeltuin voor de kinderen van onze nieuwbouwwijk te Rijsbergen.

Aantal leden
11 leden uit de buurt

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Ik denk dat wij als buurt creatief zijn op meerdere vlakken. We hebben bouwers, marketeers, zorgverleners en ambtenaren in onze groep zitten. Verder zijn we assertief en gaan we recht op ons doel af. Ook steken we zelf de handen uit de mouwen en proberen op meerdere manieren ons project van de grond af te krijgen. Dit alles om onze buurt mooier te maken voor onze kinderen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
ivoboluyt@hotmail.com

Project

Doelstelling
Onze doelstelling is onze nieuwbouwwijk te voorzien van een mooie, nette en veilige speeltuin voor onze kinderen. In samenwerking met leden uit de buurt en de gemeente Zundert.

Beginsituatie
Zoals gezegd wonen wij in een prachtige nieuwbouwwijk die nu zo goed als klaar is met ongeveer +75 woningen in Rijsbergen. Alleen is er voor onze kinderen nog geen speelgelegenheid. Wanneer onze kinderen ( veelal heel erg jong ) naar een andere speelgelegenheid gaan dan moeten ze over een hele drukke weg. Als ouders zijnde is dit niet prettig. We zijn allereerst in gesprek gegaan met de gemeente Zundert. Zij willen ons op vele manieren helpen, mits hier een stuk burgerinitiatieven tegenover staan. Totaal begrijpelijk. Daarom proberen we allerlei activiteiten te ontplooien om geld op te halen. Zo proberen we gezamenlijk aan een substantieel bedrag te komen die toereikend is voor de gemeente Zundert om hierin ons verder te ondersteunen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
We wonen in een prachtige nieuwbouwwijk met vele jonge gezinnen. Er is alleen nog geen speelplek voor onze kinderen om veilig en op een goede manier te spelen. De samenhang in de wijk zal tot grote hoogte stijgen wanneer dit ook een ontmoetingsplaats wordt voor ouders.

Onderdeel van een groter geheel
Zoals hier boven al genoemd. Ten eerste zal het een plek zijn waar kinderen zorgeloos samen kunnen spelen en kunnen bewegen. Ten tweede zal het een goede ontmoetingsplaats zijn voor ouders om zo de cohesie in de wijk nog meer te vergroten.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Wij denken alle bewoners. Allereerst bestaat het grootste deel van de wijk uit jonge gezinnen die hier veilig kunnen spelen. Ook hebben we wat ouderen in de wijk die aangeven dat ze het prachtig vinden om naar spelende kinderen te kijken. Daarom denken we dat alle bewoners hier baat bij hebben.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Allereerst gaan we in de komende maanden zelf activiteiten organiseren en aansluiten bij bestaande activiteiten om geld op te halen. Verder blijven we derden zoeken die ons op bepaalde manieren kunnen ondersteunen ( plaatsing, aanschaf en onderhoud ). Ook blijven we met de gemeente in gesprek over de vordering van het project.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We proberen alleen de plaatsing uit handen te geven. Dit moet natuurlijk door echte professional gedaan worden om het zo veilig mogenlijk te doen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Dit is nog niet geheel inzichtelijk.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We zijn natuurlijk in gesprek met de gemeente als belangrijkste partner. Verder proberen we lokale ondernemers te vragen of ze wat taken op zich willen nemen bijvoorbeeld in het groenonderhoud.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Op dit moment nog niet.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Als een van de leden van de werkgroep ben ik al eens een keer in aanraking gekomen bij een realisatie van een voetbalkooi in Wouwse Plantage wat dus ook een Kern met Pit is. Toen er dus bij ons in de wijk dit initiatief kwam dacht ik gelijk aan Kern met Pit.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Advies in welke stappen te ondernemen tot de realisatie van een speeltuin. Dit mbt relatie met gemeente en partners.

Speeltuin

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen