Openlucht Film in Batau

R. Vermeulen 26-10-2019
477 keer bekeken 0 reacties

Ons pand heeft aan de achterzijde een openbaar grasveld/plantsoen. Als we op onze achtergevel een groot scherm laten plaatsen, kunnen buurtbewoners op hun eigen stoeltje een muziek film kijken. Zo treffen mensen elkaar rond een gezamenlijke belangstelling. En raken in gesprek. Buren maar dan anders!

Kern

Naam
Wijken Batau Noord en Batau Zuid

Aantal inwoners
13.900

Gemeente
Nieuwegein

Provincie
Utrecht

Deelnemersgroep

Naam
de Partner

Doelstelling
als inwonersinitiatief houden wij een maatschappelijk pand in stand, waarin we als Cultuurcentrum activiteiten organiseren en een thuisbasis vormen voor koren, de toneelvereniging en andere inwoners. We bieden podium aan lokale bands en artiesten en ondersteunen starters en studenten in de podiumkunsten.

Aantal leden
20

Soort
Kunst/cultuur vereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We hebben ervaring in beheer, programmering, plezier maken, dingen bedenken, dingen uitvoeren en de moed erin houden.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
nieuwegein.departner@gmail.com

Project

Doelstelling
Ons pand heeft aan de achterzijde een openbaar grasveld/plantsoen. Als we op onze achtergevel een groot scherm laten plaatsen, kunnen buurtbewoners op hun eigen stoeltje een muziek film kijken. Zo treffen mensen elkaar rond een gezamenlijke belangstelling. En raken in gesprek. Buren maar dan anders!

Beginsituatie
Zover we weten heeft zich nog nooit een film in de buitenlucht afgespeeld in onze wijken. Dan is dit initiatief een geheel nieuw aanbod aan Batau.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Een unieke gemeenschappelijke ervaring, de wijk die op een zomeravond bruist en een bijzondere gelegenheid om met elkaar tijd door te brengen. De mogelijkheid contacten te leggen met naaste en verre buurtgenoten, die misschien ook blijvend kunnen zijn.

Onderdeel van een groter geheel
Het project valt binnen het scala aan activiteiten van ons inwonersinitiatief de Partner. Het zal vermoedelijk deel uitmaken van de viering van ons eerste lustrum.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Volwassenen, ouderen en tieners. Het wordt een avondvoorstelling, ivm de late duisternis in de zomerperiode. Misschien zijn er ook kinderen die op mogen blijven?

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We zullen advies vragen aan deskundigen, ivm techniek, en voor een plan B als het regent. Offerte aanvragen. Contact leggen met de wijknetwerken voor samenwerking en input. Bemensing regelen van de activiteit. We zullen ons verdiepen in welke vaardigheden nodig zijn om de bediening van projectie en geluid in eigen hand te houden.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
In verband met de vereiste deskundigheid en veiligheid, zullen we de bouw/opstelling van het scherm, beamer en boxen uit moeten besteden. Zelf doen we dan de techniek van de bediening van projectie en geluid.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja

Totale kosten van het project
Het project Openlucht Film in Batau kost naar schatting € 2.500- € 3.000,-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Afhankelijk van waar we tegenaan lopen, zullen we niet aarzelen ons netwerk aan te spreken.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
--

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
We hadden het geluk een KNHM-adviseur te ontmoeten op een bijeenkomst en raakten in gesprek.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Ervaringen delen, iemand die we om advies kunnen vragen als we vastlopen, netwerkcontacten.

Afbeeldingen

Evenement

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen