Brooksbootcamp voor het hele dorp

Peter Winters 28-10-2019
571 keer bekeken 1 reacties

De Brooksbootcamp is een initiatief waar het hele dorp van profiteert. De Brooksbootcamp is dé sportieve ontmoetingsplek waar heel Bornerbroek, jong en oud, welkom is om bootcampoefeningen te doen. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier in de buitenlucht aan zijn conditie werken.

Kern

Naam
Bornerbroek

Aantal inwoners
1800

Gemeente
Almelo

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
RKSV Bornerbroek

Doelstelling
Voetbal- en handbalvereniging RKSV Bornerbroek wil als Actief Betrokken Club een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van Bornerbroek. Dit doet de vereniging door het organiseren van allerlei activiteiten op en rondom het sportcomplex. Het in beweging krijgen van mensen, met en zonder voetbal, is de missie van RKSV Bornerbroek.

Aantal leden
8

Soort
Sportvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Als ABC-club hebben wij ervaring in het binden en verbinden van verschillende lokale partijen om maatschappelijke doel te bereiken. Zoals verenigingen, buurtbewoners, verzorgingshuizen, basisscholen, zorginstanties, ondernemers en kerkgemeenschappen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
voorzitter@rksvbornerbroek.nl

Project

Doelstelling
De Brooksbootcamp is een initiatief waar het hele dorp van profiteert. De Brooksbootcamp is dé sportieve ontmoetingsplek waar heel Bornerbroek, jong en oud, welkom is om bootcampoefeningen te doen. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier in de buitenlucht aan zijn conditie werken.

Beginsituatie
In Bornerbroek is geen sportschool aanwezig. Het dorp houdt zich fit door lidmaatschappen bij sportverenigingen of door in ongeorganiseerd verband te sporten (zoals wandelen en hardlopen). Dat betekent dat sporters tijdens de zomer- en winterstop alleen hun conditie op peil kunnen houden met wandelen en hardlopen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Met het faciliteren van de Brooksbootcamp komt RKSV Bornerbroek tegemoet aan de Bornerbroekse wens voor een laagdrempelige ‘work-out plek’. De Brooksbootcamp biedt de Bornerbroekse sporter de materialen en de kennis (via informatiebordjes) om zelfstandig of samen in de buitenlucht te gaan sporten. De materialen passen bij de sfeer van het dorp: gewichten en stangen zoveel mogelijk van hout en touw en dergelijke. Eens per week wordt in samenwerking met de lokale loopschool en fysiotherapeut een fitness-circuitje opgestart, waar iedereen uit Bornerbroek aan kan deelnemen. Tijdens dit uurtje vindt ook kennisoverdracht plaats: de professional legt de deelnemers uit hoe een oefening exact uitgevoerd dient te worden. Op deze manier kunnen sporters ook in hun eigen tijd oefeningen bij de Brooksbootcamp op juiste wijze uitvoeren.

Onderdeel van een groter geheel
Het project ‘Brooksbootcamp voor het hele dorp’ maakt onderdeel uit van Bornerbroek Sportief. Bornerbroek Sportief is een samenwerkingsverband tussen alle Bornerbroekse sportverenigingen, met als doel om gezamenlijk zoveel mogelijk inwoners van het dorp aan het sporten te krijgen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De Brooksbootcamp brengt jong en oud in beweging. Dankzij de verschillende oefeningen die er gedaan kunnen worden is er voor ieder wat wils: iedereen is immers welkom! Bovendien worden de materialen van de Brooksbootcamp door de vrijwilligers van RKSV en het dorp gemaakt, wat de betrokkenheid van het gehele dorp extra vergroot.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
- Werven van vrijwilligers - Binden en verbinden van verschillende lokale partijen (inwoners, andere sportverenigingen, gemeenschapshuis, etc.) - Selecteren van benodigde materialen om de sportattributen te bouwen - Aanschaf van deze materialen

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Niets: RKSV Bornerbroek is een hechte vereniging, Bornerbroek is een hecht dorp. Hierdoor zijn voldoende vrijwilligers voorhanden die graag de mouwen uit de handen steken.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
1.000 euro

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We vragen hulp van vrijwilligers uit het dorp voor deelname aan één van de vier vrijwilligersdagen die in april gaan plaatsvinden.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
We werden getipt door Stichting Dorpsbelangen Bornerbroek, die in het verleden ook een succesvolle aanvraag hebben geschreven.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Met Kern met Pit hopen we te slagen in onze missie om een succesvolle Brooksbootcamp te starten waar het gehele dorp van profiteert!

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

Reageren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Aloy Timmerhuis 05-12-19 om 21:59

Heel goede actie, in de buitenlucht werken aan een betere conditie. Ik steun deze actie van harte.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen