Brielle Bloeit Nauurlijk Spelen

vivian langmaack 28-10-2019
634 keer bekeken 0 reacties

Het doel is om kinderen (en hun ouders) op een laagdrempelige en vrije manier laten spelen, leren, (op)bouwen en ontdekken in een speel landschap waar de natuur het aanhechtende aspect is, zonder speeltoestellen en met speelaanleidingen. Tegelijkertijd is verbetering van de flora en fauna een belangrijk aspect. De speelnatuur zal een verbindende ontmoetingsplek in de stad zijn, waar kinderen en hun ouders bij elkaar komen voor natuurbeleving, verwonderen, plezier en educatie.

Kern

Naam
Brielle

Aantal inwoners
17.184

Gemeente
Brielle

Provincie
Zuid-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Brielle Bloeit Nauurlijk Spelen

Doelstelling
Kinderen (en hun ouders) op een laagdrempelige, verbindende en leuke manier laten spelen, leren, ontdekken en verwonderen in een landschap waar de natuur het aanhechtende aspect is, zonder speeltoestelen en met speelaanleidingen.

Aantal leden
6

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Creativiteit en sponsering

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
briellebloeitnatuurspeeltuin@gmail.com

Project

Doelstelling
Het doel is om kinderen (en hun ouders) op een laagdrempelige en vrije manier laten spelen, leren, (op)bouwen en ontdekken in een speel landschap waar de natuur het aanhechtende aspect is, zonder speeltoestellen en met speelaanleidingen. Tegelijkertijd is verbetering van de flora en fauna een belangrijk aspect. De speelnatuur zal een verbindende ontmoetingsplek in de stad zijn, waar kinderen en hun ouders bij elkaar komen voor natuurbeleving, verwonderen, plezier en educatie.

Beginsituatie
Met een enthousiaste groep mensen is gestart met het bedenken van de inrichting van het stuk grond. Op dit moment wordt er hard gewerkt om via fondsen en sponseringen geld in te zamelen zodat er voldoende middelen zijn om een start te kunnen maken met de aanleg van de natuurspeeltuin. Er zijn (samenwerkings)afspraken gemaakt met de gemeente Brielle om te zorgen voor een goed beheer en gebruik van de grond.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De speelnatuur geeft kinderen een vrije, ongedwongen plek om te spelen, te leren, te bewegen en te verwonderen. Door het organiseren van activiteiten op thema en seizoen wordt verbinding in de wijk en de rest van de stad gerealiseerd. Met de inrichting van het gebied wordt rekening gehouden met het belang van ontmoeting en verbinding in een plek waar de natuur gecontempleerd kan worden en de geest tot rust kan komen. Zo zullen er zitplekken worden gecreëerd, een pluktuin met bessen en fruitbomen, inheems bloemenveld ten behoeve van insecten en biodiversiteit. Ook willen we, voor dit project, zoveel mogelijk spullen te gebruiken die er al zijn (upcycling), zoals autobanden, oud hout, pallets en oude bouwmaterialen(bakstenen). We kunnen zo veel mooie dingen maken terwijl we het concept van circular economy toepassen!

Onderdeel van een groter geheel
Het project is deels geïnspireerd door de "Sustainable Development Goals", zie SDG11 (sustainable cities and communities) en SDG15 (life on land) (pluktuin en meer biodiversiteit).

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Inwoners van Brielle, voornamelijk de kinderen en hun ouders. Echter, willen we een brug slaan tussen deze groep en de overige inwoners van Brielle. Zo zullen we samen met andere verenigingen en organisaties activiteiten organiseren.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
- Uitzoeken van organisatie aspecten zoals het vormen van een stichting en aansprakelijkheid; - Het samenstellen van documenten (zelfbeheer contract / vergunningen); - Het organiseren van de eerste activiteiten: 1. bloemenveld grond voorbereiding 2. wilgenhutten bouwen 3. bloemenveld inzaaien (herfst/ winter/ voorjaar) - Het uitbouwen van een vrijwilligersnetwerk (al rond 20 mensen staan ingeschreven); - Organiseren van een openingsfeest (voorjaar).

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het grondverzet.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
We verwachten tussen de € 4000,- en € 6000,-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Alles zal met de bewoners van Brielle worden vormgegeven. Daarnaast wordt er een graafmachine geleverd in de vorm van een sponsering door een tuinbedrijf in de buurt.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Misschien.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door informatie van de gemeente Brielle en via internet.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Advies over aansprakelijkheid en kennisuitwisseling over soortgelijke initiatieven.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Speeltuin

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen