DELA Eredivisie Beach ontmoetingsdag

Sander ten Tusscher 28-10-2019
453 keer bekeken 0 reacties

Vorig jaar hebben er al verschillende side-events plaats gevonden tijdens de Dela Eredivisie Beach die met name gericht waren op het verenigingsleven + bedrijfsleven. Dit jaar willen we wat meer wijkgerelateerd te werk gaan. Wij willen graag de lage SES wijken bij elkaar aan tafel krijgen.

Kern

Naam
Sportbedrijf Almelo (opkomend voor de sportieve belangen van alle Almeloërs)

Aantal inwoners
72500

Gemeente
Almelo

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Mindere SES wijken van Almelo

Doelstelling
Doelgroep die normaal niet bij grote sportieve evenementen betrokken zijn onderdeel uit laten maken van een topsportevenement inclusief een gezamenlijke lunch

Aantal leden
6

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Als sportbedrijf Almelo zijn wij de ideale verbinder tussen de lokale sportverenigingen, Almelose inwoners en de Almelose ondernemers. De DELA Eredivisie beachvolleybal is de hoogste beachvolleybalcompetitie van Nederland. Almelo is voor het 2e jaar gekozen als speelstad. Dit evenement is een ideale mogelijkheid om de topsport met breedtesport te verbinden maar tegelijkertijd ook een kans om de mindere SES wijken op een unieke manier in beweging te krijgen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
s.tentusscher@sportbedrijfalmelo.nl

Project

Doelstelling
Vorig jaar hebben er al verschillende side-events plaats gevonden tijdens de Dela Eredivisie Beach die met name gericht waren op het verenigingsleven + bedrijfsleven. Dit jaar willen we wat meer wijkgerelateerd te werk gaan. Wij willen graag de lage SES wijken bij elkaar aan tafel krijgen.

Beginsituatie
Almelo is voor het 2e jaar achter elkaar speelstad van de DELA Eredivisie Beach. In samenwerking met een aantal ondernemers krijgen wij het voor elkaar om dit topsportevenement naar Almelo te halen. Een week lang zal er een centrecourt (speelveld omring door boarding, tribunes en overige aankleding) liggen in het centrum van Almelo. In het weekend wordt er op dit veld beachvolleybal gespeeld door de top van Nederland. De vijf doordeweekse dagen voorafgaand aan het event zijn wij verantwoordelijk voor een goede invulling.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De lagere SES wijken maken in eerste instantie kennis met verschillende beachsporten om vervolgens met elkaar te genieten van een gezonde lunch. Op deze manier voelen ook deze wijken zich betrokken bij dit topsport evenement en zullen ze trots zijn dat dit evenement in Almelo plaats vindt. Uiteindelijk proberen we hiermee de voordelen van een gezonde(re) leefstijl over te brengen op deze doelgroep. En daarnaast moet dit bijdragen aan een trots(er) Almelo.

Onderdeel van een groter geheel
Op alle basisscholen wordt er gewerkt aan sport en gezondheid. Dit is een project dat kinderen kennis laat maken met de voordelen van een gezonde en sportieve leefstijl. Op deze manier proberen wij ook ouders hierin mee te krijgen. Daarnaast willen wij d.m.v. sportevenementen zorgen voor trotse inwoners van Almelo.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Bewoners uit de lagere SES wijken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
- Het binnenhalen van de DELA Eredivisie Beach - Opstellen van een mooi randprogramma - Basisschoolkinderen kennis laten maken met beachsporten - Bekendmaking van de Dela Eredivisie Beach in de lagere SES wijken met daarin de ontmoetingsdag verwerkt.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het organiseren van de Lunch zal door Café Nielz gebeuren.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
€1000,-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Hulp bij het maken van de lunch bij Nielz. In de werving van inwoners uit de lagere SES wijken zorgen we voor een samenwerking met de welzijnsorganisaties in Almelo.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via een vereniging in Almelo

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen

Evenement

Reageren

Twitter

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen