Betekenisvolle ontmoetingsbankjes

Kees Klaassen 28-10-2019
898 keer bekeken 1 reacties

We willen een mooie plek in de wijk weer nieuw leven inblazen. Onze wijk is erg divers in nationaliteiten (51!) en hierdoor is er behoefte een een gezellige buiten ontmoetingsplek

Kern

Naam
Graan voor Visch

Aantal inwoners
3500

Gemeente
Haarlemmermeer

Provincie
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Wijkraad Graan voor Visch

Doelstelling
Bevorderen van de sociale cohesie in de wijk tussen bewoners en de gemeente. Ook geven we gevraagd en ongevraagd onze mening over het gemeentelijk beleid bij de gemeenteraad

Aantal leden
15

Soort
Wijkraad

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij zijn op social media actief en hebben op verschillende vlakken kennis in huis. Bijvoorbeeld met het organiseren van evenementen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
voorzitter@graanvoorvisch.info

Project

Doelstelling
We willen een mooie plek in de wijk weer nieuw leven inblazen. Onze wijk is erg divers in nationaliteiten (51!) en hierdoor is er behoefte een een gezellige buiten ontmoetingsplek

Beginsituatie
We hebben sinds een paar jaar een ontmoetingsplek in de wijk waar we een twee tal bankjes hebben staan. Deze bankjes zijn in de loop van de tijd veelvuldig gebruikt en door het vele gebruik zijn ze in een slechte staat gekomen. We willen de ontmoetingsplek nieuw leven inblazen door de bankjes op te knappen met mosaiek.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De ontmoetingsplek zal weer nieuwe bekendheid krijgen en doordat het er gezellig uitziet zullen de mensen er ook weer meer gebruik van gaan maken.

Onderdeel van een groter geheel
Niet op project basis, maar we zijn als wijkraad al goed op weg gezamenlijk de buurt bijeen te brengen. Dit zal er zeker bij helpen!

Bewoners die voordeel bij het project hebben
+/-3500 kunnen er gebruik van maken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het maken van een mosaiek ontwerp, de bankjes met mosaiek bekleden en een feestelijke opening (liefste met bbq oid, eten verbind de wijk).

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Geen, we doen alles met onze vrijwilligers

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
750 euro, excusief de bbq

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We vragen van alle bewoners input en hulp. Dus als het goed is komen er wel wat mensen op af.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Hulp is altijd welkom, maar ik zou nu niet zo goed weten waarmee ze kunnen helpen.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door Bert den Elzen, oud beheerder van het Wijkgebouw en Stichting Het Wereldplein die een duurzame speelplek in de wijk heeft aangelegd.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We hopen op advies van andere organisaties die al een keer buiten mosaiek hebben aangelegd.

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

Reageren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Albertha Postma 06-11-19 om 8:50

Graag wil ik ons even voorstellen. Wij zijn van het project “Ontmoeting Op School” uit Den Helder en hebben ons net als jullie opgegeven voor de wedstrijd van de KNHM, Kern met Pit. Wat een goed idee hebben jullie. Schroom niet om onze hulp en kennis daarvoor te benutten. Want uiteindelijk gaan we allemaal voor het zelfde, onze provincie een stukje mooier en leefbaarder maken. Wij hopen jullie op 18 januari 2020 in persoon te zien. Wellicht kunnen we dan al wat ervaringen en kennis uitwisselen.
M.v.g.
Albertha Postma en Fred Wapstra de projectleiders van “Ontmoeting op school”.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen