Home is where the pool is

Vanessa Tielens 29-10-2019
728 keer bekeken 0 reacties

Om kinderen te stimuleren in beweging te komen en ze hiervoor kennis te laten maken met de wedstrijdzwemsport organiseert Zwemvereniging New Wave Almere in Almere een Basisschool Zwemkampioenschap!

Kern

Naam
Almere

Aantal inwoners
207904

Gemeente
Almere

Provincie
Flevoland

Deelnemersgroep

Naam
Zwemvereniging New Wave Almere

Doelstelling
Jonge kinderen aan het bewegen krijgen waarbij wedstrijdzwemmen een leuke en gezonde sport is.

Aantal leden
25 leden met daarnaast vrijwilligers

Soort
Sportvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Als nieuwe vereniging kunnen we onze kennis delen wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een vereniging. Verder hebben we ervaring in het organiseren van grote toernooien.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
bestuur@newwavealmere.nl

Project

Doelstelling
Om kinderen te stimuleren in beweging te komen en ze hiervoor kennis te laten maken met de wedstrijdzwemsport organiseert Zwemvereniging New Wave Almere in Almere een Basisschool Zwemkampioenschap!

Beginsituatie
Er worden in Almere geen schoolzwemkampioenschappen gehouden. Helaas is ook de Koninklijke Nederlandse ZwemBond, met ingang van seizoen 2019/2020, gestopt met het organiseren van de regionale en nationale schoolzwemkampioenschappen. Als nieuwe vereniging in Almere die het wedstrijdzwemmen een warm hart toe draagt, lijkt het een logische stap om op lokaal niveau een schoolzwemkampioenschap te organiseren.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Een schoolzwemkampioenschap brengt saamhorigheid en bewustzijn onder scholen, ouders en zwemmers. Het stimuleert kinderen om op een sportieve manier en in teamverband te bewegen en het beste uit zichzelf te halen.

Onderdeel van een groter geheel
Almere is een waterrijke omgeving en een grote stad. Het is belangrijk dat kinderen veilig zijn en blijven bewegen. Zwemmen levert aan beide aspecten een belangrijke bijdrage.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle scholen in het basisonderwijs in Almere, dat zijn er 78, worden uitgenodigd om een zwemploeg, bestaande uit 4 kinderen en een begeleider, deel te laten nemen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Zwemvereniging New Wave Almere heeft leden die allen al jaren gewend zijn om wedstrijden te organiseren en kinderen te begeleiden in de wedstrijdzwemsport. Ook voor het kampioenschap kunnen we op die ervaring rekenen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Geen

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
N.v.t.

Totale kosten van het project
De verwachte kosten zijn terug te vinden in bijgevoegde begroting

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, we gaan in contact met het Sportbedrijf van Almere, ook zij zijn grote voorstanders van het promoten van sporten onder jongeren. Verder gaan we in contact met Optisport die de Almeerse zwembaden beheert, zij hebben gekwalificeerd personeel om toezicht te houden en EHBO'ers om zodoende een veilig klimaat te creƫren tijdens het kampioenschap.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
De technische ondersteuning voor ons project betreft de techniek van het zwemmen, daar hebben we gelukkig gekwalificeerder trainers voor. Maar als er ook op het gebied van campagne voeren of reclame maken ondersteuning mogelijk is, houden we ons daar van harte voor aanbevolen.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Een van onze leden kreeg een folder van Kern met Pit aangeboden toen ter sprake kwam dat de zwemvereniging op zoek was naar nieuwe leden en haar naamsbekendheid in Almere wilde vergroten.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hoe we ons netwerk verder kunnen uitbreiden en advies hoe we campagne kunnen voeren.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Sport en Spel

  • Vanessa Tielens 11 February 2020
    De datum is bekend! Zaterdag 6 juni organiseren we het New Wave Almere 2020 Basisschool Zwemtoernooi!

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen