Jong geleerd is oud gedaan; Cadzand leefbaar is waar we met de Kustschool voor gaan.

Barbara Beulens 29-10-2019
668 keer bekeken 0 reacties

Een leven lang betekenisvol leren integreren in samenwerking met de omgeving en de buurtbewoners door middel van een proeftuin waarin smaak, geur, textuur, ontmoeting en ontdekken centraal staan; diverse leeftijdsgroepen ontmoeten elkaar in een moderne volkstuin waarin fruit en groente gekweekt word

Kern

Naam
We zijn gesitueerd in Cadzand.

Aantal inwoners
729

Gemeente
Sluis

Provincie
Zeeland

Deelnemersgroep

Naam
OBS De Kustschool

Doelstelling
Een leven lang betekenisvol leren integreren in samenwerking met de omgeving en de buurtbewoners door middel van een proeftuin waarin smaak, geur, textuur, ontmoeting en ontdekken centraal staan; diverse leeftijdsgroepen ontmoeten elkaar in een moderne volkstuin waarin fruit en groente gekweekt worden, om samen mee te koken een van te genieten.

Aantal leden
Onze Kustschool heeft rond de 80 kinderen, 13 onderwijsmedewerkers en 49 gezinnen waarvan de kinderen de Kustschool bezoeken. (kinderopvang en onderwijs)

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Ontwikkelingsgericht, betekenisvol en levensecht leren integreren in het dagelijks lesgeven/leren/leven; de transfer maken waarin de schoolvisie omgezet wordt naar de doelstellingen van een integratieve samenleving

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
kustschool@escaldascholen.nl

Project

Doelstelling
Een leven lang betekenisvol leren integreren in samenwerking met de omgeving en de buurtbewoners door middel van een proeftuin waarin smaak, geur, textuur, ontmoeting en ontdekken centraal staan; diverse leeftijdsgroepen ontmoeten elkaar in een moderne volkstuin waarin fruit en groente gekweekt word

Beginsituatie
Er zijn geringe financiële middelen om te starten; de voortuin is momenteel een grasveld afgezet met een haagbeuk. Er zijn enthousiaste ouders en dorpsbewoners.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De tuin is een ontmoetingsplek voor jong en oud, waarin smaak en beleving elkaar raken, saamhorigheid en respect centraal staan en daardoor een duurzame toekomst gerealiseerd kan worden voor Cadzand en de regio.

Onderdeel van een groter geheel
nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners (jong én oud) in en rondom Cadzand

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We willen zoveel mogelijk van het project met ouderhulp en buurtbewoners realiseren.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We hebben voor de aanschaf van de beplanting (incl advies) en zitjes professionals nodig om een passend geheel te realiseren. (tekening, advies en aanschaf incl positionering/ plaatsing)

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
Er wordt op dit moment een raming gemaakt, deze zal liggen tussen de €4000 en €5000

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ouderenbond, groenbedrijf

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
graag: bij alles wat mogelijk is qua realisatie. het uitdenken lukt wel maar het bekostigd krijgen en het uitvoeren is het probleem waar we ondersteuning bij nodig hebben.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
een ouder tipte ons!

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Uitwisselen van goede ervaringen, advies en valkuilen etc.

Ontmoetingsplek

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen