De Bile yn Wicklewood - Iepenloftspul Wijckel 2020

ProfielfotoMarten Deinum 29-10-2019
946 keer bekeken 0 reacties

We willen samen met alle inwoners van Wijckel een geweldig, uniek spektakel uitvoeren in 2020: een iepenloftspul! Een project met en voor elkaar, van jong t/m oud, om de verbinding en saamhorigheid te vergroten en te behouden.

We willen samen met alle inwoners van Wijckel een geweldig, uniek spektakel uitvoeren in 2020: een iepenloftspul! Een project met en voor elkaar, van jong t/m oud, om de verbinding en saamhorigheid te vergroten en te behouden.

Kern

Naam
Wijckel

Aantal inwoners
660

Gemeente
De Fryske Marren

Provincie
Friesland

Deelnemersgroep

Naam
Stichting Mei En Foar Elkoar Wijckel

Doelstelling
Onze stichting heeft ten doel het initiëren, organiseren en stimuleren van activiteiten die gericht zijn op het verbinden van verenigingen en individuen en/of het verbeteren van de leefomgeving in en rondom Wijckel teneinde de gemeenschapszin te bevorderen en de betrokkenheid bij elkaar te stimuleren.

Aantal leden
Het stichtingsbestuur bestaat uit 3 leden. Maar deze 3 leden maken met 11 andere enthousiaste personen deel uit van de werkgroep ‘Iepenloftspul Wijckel 2020’, veertien in totaal dus. Daarnaast hebben we al een grote lijst met vrijwilligers die ons bij dit project helpen. Er is nog ruimte voor personen uit Wijckel en omgeving die als vrijwilliger op wat voor manier hun steentje willen bijdragen.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We hebben een verscheidenheid aan mensen die op verschillende gebieden kennis hebben. Denk aan; regisseren en produceren van een theater/toneelstuk, op het gebied van vrijwilligers werven, op het gebied van financiën, communicatie en veiligheid.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@iepenloftspulwijckel.nl

Project

Doelstelling
We willen samen met alle inwoners van Wijckel een geweldig, uniek spektakel uitvoeren in 2020: een iepenloftspul! Een project met en voor elkaar, van jong t/m oud, om de verbinding en saamhorigheid te vergroten en te behouden.

Beginsituatie
Dit staat uitgebreider omschreven in ons projectplan. Kort komt het erop neer dat fanfare orkest Melodia uit het dorp Wijckel de verbinding met alle inwoners wilde verbeteren. Na, in samenwerking met veel verenigingen en clubs uit Wijckel, een succesvolle 24-uurs muziekmarathon, het realiseren van een smoelenmuur, het uitdelen van tablets en koptelefoons aan ouderen en djembé lessen, wilden ze meer doen voor de Wijckeler samenleving. De samenwerking werd gezocht met toneelvereniging de Bargebeck. Het idee ontstond om een iepenloftspul te organiseren. Samen met veel meer vrijwilligers uit Wijckel en daarbuiten. Ideeën worden langzamerhand werkelijkheid, er is al een script, en we zijn nu druk met bezig met het regelen van audities, werven van vrijwilligers, het decor ontwerpen, de planning voor het opbouwen van het decor en nog heel veel andere zaken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
We denken en hopen dat ons project de mensen nog dichter bij elkaar brengt. Dat de onderlinge band word aangehaald, dat we onze ‘mienskip’ in het dorp nog meer verbinden en verstevigen met elkaar. Ook hopen we dat ons mooie dorp Wijckel beter op de ‘kaart’ komt!

Onderdeel van een groter geheel
Ja, zoals al eerder aangehaald is, komt dit project voort uit meerdere projecten die we als Wijckeler gemeenschap eerder hebben opgezet. Dit project is in omgang alleen iets groter. We doen dit als stichting Mei En Foar Elkoar Wijckel dan ook samen met dorpsbelang Wijckel en heel veel andere partijen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners hebben de mogelijkheid om mee te werken aan een uniek project in eigen dorp, het tweede openluchtspel ooit van het dorp. En de taken die te verdelen zijn heel divers, er is voor een ieder wel wat te doen op het gebied van acteren, bouwen, kleding/schmink, veiligheid etc. We willen mensen, van jong tot oud, enthousiast maken om samen met ons een prachtig project te maken: een openluchtspel! Een unieke ervaring.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We doen alles grotendeels zelf met de inwoners uit Wijckel en omstreken. We helpen vooral bij het opbouwen van de tenten, podium en andere gehuurde materialen. De communicatie/ promotie doen we zelf. We schrijven zelf fondsen/ subsidiegevers aan en vragen bedrijven en particulieren om een financiële bijdrage. Ook hebben we al veel vrijwilligers uit Wijckel en omstreken die ons toegezegd hebben om op heel veel onderdelen ons te helpen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het schrijven van het stuk, het regisseren en de algehele leiding van het project besteden we uit. Een stukje dus in de beginfase en in de uitvoerende fase van het project. Verder laten we tenten, podium en decor grotendeel neerzetten. Daarbij zijn soms wel weer vrijwillig mensen bij nodig, bv. bij het helpen bij plaatsen van de tribunes.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
56.440

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja. We hebben als bij verschillende partijen advies gevraagd over bv. het aanvragen van subsidies. Dit hebben we gedaan bij onze dorpencoördinator van de gemeente. Naast vele inwoners van Wijckel hebben zich ook al mensen buiten Wijckel zich aangemeld om te helpen bij verschillende activiteiten.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
N.v.t.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via via kregen we van iemand deze tip voor deze mogelijkheid. Diegene had gelezen in de krant dat we een iepenloftspul gaan organiseren.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We hopen dat er soortgelijke projecten zijn waarmee we kennis kunnen uitwisselen. Ook op het gebied van hoe we mensen zo goed mogelijk kunnen bereiken, hoe zij de verbinding weten te leggen met mensen en hoe we de aandacht in de kranten, websites, social media etc. kunnen vasthouden. Als andere mensen met hun ogen naar ons project kijken en nuttige tips over verschillende zaken aandragen kunnen we daar vast weer van leren wat ons weer verder brengt. Bv. hoe we dit project duurzaam kunnen maken maar ook betaalbaar.

Afbeeldingen

Oproep voor Info. Avond (10/10/'19) Iepenloftspul Wijckel 2020

Evenement

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen