Een Social Sofa voor Zeewolde

Hannie Dekker 30-10-2019
726 keer bekeken 0 reacties

Naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van onze afdeling van Vrouwen van Nu willen wij in ons jubileumjaar 2020 een Social Sofa aanbieden aan de inwoners van Zeewolde.

Kern

Naam
Zeewolde

Aantal inwoners
22.630

Gemeente
Zeewolde

Provincie
Flevoland

Deelnemersgroep

Naam
Vrouwen van NU , afd. Zeewolde

Doelstelling
Een organisatie van vrouwen met hart voor de samenleving, die elkaar willen ontmoeten, hun creativiteit willen ontplooien, die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die met krachtige stem willen participeren in de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen.

Aantal leden
140

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Indienen van principeverzoek en subsidieaanvraag, bij de gemeente.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
handekker@live.nl

Project

Doelstelling
Naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van onze afdeling van Vrouwen van Nu willen wij in ons jubileumjaar 2020 een Social Sofa aanbieden aan de inwoners van Zeewolde.

Beginsituatie
Vergunning tot plaatsing van de Social Sofa aangevraagd bij de gemeente. Reeds een aantal succesvolle acties gehouden om geld in te zamelen onder onze leden. Veel media-aandacht gekregen in Zeewolde.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De leefbaarheid van een gemeente wordt voor een belangrijk deel bepaald door de sociale verbondenheid tussen de bewoners. Met deze bank willen we het mogelijk maken dat bewoners zowel als bezoekers van Zeewolde een praatje maken en sociale contacten leggen, zodat een van onze doelstellingen zichtbaar wordt nl. 'Ontmoeten en Verbinden"

Onderdeel van een groter geheel
nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
alle inwoners en bezoekers van Zeewolde

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Onze eigen leden gaan in enkele maanden de bank zelf met mozaïeksteentjes beplakken naar door henzelf ingebrachte ideeën. Ontwerp is uitgevoerd door Ben en Sylvester van den Hengel uit Zeewolde

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
plaatsing van de bank op de juiste plek

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
€ 4.500,-- tot € 5.000,--

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
nee, maar bank wordt door de leverancier gebracht

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
op dit moment lijkt dat niet nodig

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
We hadden een verzoek ingediend voor een eventuele financiële bijdrage bij de Heidemij. Ruim 35 jaar geleden heeft Vrouwen van Nu ook meegedaan met Kern met Pit, wandkleed voor de gemeentezaal.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hoe nu verder mochten wij het project financieel niet rond krijgen

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Ontmoetingsplek

  • Hannie Dekker 5 weken geleden
    Vandaag, 21 september 2020, is onze Social Sofa feestelijk onthuld. Door Covid-19 werd het helaas onmogelijk om de bank samen met de leden te plakken en hebben we moeten besluiten om hem te laten beplakken in het atelier van de leverancier. Daar wordt gewerkt met re-integreerders op de arbeidsmarkt en zij hebben we er iets bijzonder moois van gemaakt ! Onder grote belangstelling van onze leden werd de bank onthuld door de beide ontwerpers. Hij is echt prachtig geworden ! Na afloop volgde nog een bescheiden feestje ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan. We vertrouwen erop dat er heel veel inwoners even komen uitrusten op onze mooie bank. Zo maken we samen de tekst waar die op de achterkant staat vermeld : ontmoeten en verbinden !
  • Hannie Dekker 18 December 2019
    Na lang en toch wel gespannen te hebben gewacht, dan nu toch het verlossende woord: we zijn geselecteerd om mee te doen in 2020 ! In het tweede kwartaal van dat jaar gaan we aan de slag . Onze leden gaan aan het plakken van de tienduizenden mozaïeksteentjes, dat wordt een hele uitdaging !

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen