Woar moj hén?

Louis Nibbelink 30-10-2019
534 keer bekeken 0 reacties

Mensen die afhankelijk zijn van vervoer, waarvoor de regiotaxi niet optijd kan rijden en de taxi te duur is, vervoer op maat bieden. Huisarts,fysio, boodschappen halen of een bezoek aan wat de pot schaft verzorgen. Mantelzorgers ontlasten, vrijwilligers een zinvolle dagbesteding bieden.

Kern

Naam
Beckum

Aantal inwoners
1000

Gemeente
Beckum

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Woar moj hén? Kan ook nog veranderen

Doelstelling
Mensen die afhankelijk zijn van vervoer

Aantal leden
12

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Nog geen. We willen graag gebruik maken van Automaatje. Helaas is er binnen de gemeente Hengelo (gebiedsregisseur) nog geen reactie geweest om mee te denken.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
l.nibbelink@gmail.com

Project

Doelstelling
Mensen die afhankelijk zijn van vervoer, waarvoor de regiotaxi niet optijd kan rijden en de taxi te duur is, vervoer op maat bieden. Huisarts,fysio, boodschappen halen of een bezoek aan wat de pot schaft verzorgen. Mantelzorgers ontlasten, vrijwilligers een zinvolle dagbesteding bieden.

Beginsituatie
Er is al enige bekendheid via het dorpsblad, dagblad Tubantia en Rtv oost aan besteed. In totaal hebben we 12 vrijwilligers. Vervoer geschied met eigen auto. Er wordt een kleine onkosten vergoeding gevraagd. ongeveer 30 cent per kilometer.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Zelfredzaamheid bevorderen, verbinden van sociale contacten, eenzaamheid tegengaan, ontlasten mantelzorgers, werken aan een inclusieve samenleving, betrokkenheid tussen dorpsbewoners vergroten en versterken. Ontwikkelen van zinvolle dagbesteding voor vrijwilligers.

Onderdeel van een groter geheel
Nee, het project staat op zichzelf.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Mensen die afhankelijk zijn van vervoer waarvoor de regiotaxi en taxi geen uitkomst bieden of te duur is. Mantelzorgers die ontlast worden. Vrijwilligers die een zinvolle dagbesteding zoeken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Alles wat nodig is om dit project te laten slagen. Kennis opdoen bij anderen die een gelijkwaardig project hebben opgezet. Bekendheid geven aan dit project.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Als het kan samenwerken met Automaatje, afhankelijk van de medewerking gemeente Hengelo.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Twee mobiele telefoons met abonnement , 800 euro. Laptop 450 euro. evt ruimte, opstartkosten 400 euro. onverwachte kosten 250 euro.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, er is al contact geweest met Automaatje in Enschede. Documentatie over Automaatje. Niet alle gemeentes willen meewerken aan Automaatje, binnen de gemeente Hengelo navraag gedaan, echter geen antwoord op mijn vraag gekregen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nvt

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Tom Jannink

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Misschien dat er andere betrokken partijen ons hulp kunnen bieden bij onderzoek en evt regelgeving.

Zorg&Welzijn

Reageren

Twitter

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen