Hezeveld2020

Monique Beumer October 30, 2019
194 keer bekeken 0 comments

Wij willen jong en oud samenbrengen op een mooi gelegen veld tussen ons Dorpshuis en onze basisschool. Een ontmoetingsplek waar mensen hun hond uit kunnen laten, een pannakooi en een jeu de boules baan. Een soort van parkidee in een woonwijk. meer gezelligheid en ouderen samenbrengen met jongeren.

Kern

Name
Hezeveld2020

Aantal inwoners
5000

Gemeente
Epe

Province
Gelderland

Deelnemersgroep

Name
Hezeveldgroep

Doelstelling
Een ontmoetingsplek creëren voor jong en oud

Aantal leden
20

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Hoe een start te maken met een initiatief, wie te benaderen. Contacten leggen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
moniquegerrits@hotmail.nl

Project

Doelstelling
Wij willen jong en oud samenbrengen op een mooi gelegen veld tussen ons Dorpshuis en onze basisschool. Een ontmoetingsplek waar mensen hun hond uit kunnen laten, een pannakooi en een jeu de boules baan. Een soort van parkidee in een woonwijk. meer gezelligheid en ouderen samenbrengen met jongeren.

Beginsituatie
We hebben een schets van hoe het eruit zou kunnen komen te zien. We hebben volgende week de aanwonenden uitgenodigd om het idee te presenteren en ruimte om wensen in te brengen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Meer bedrijvigheid en het samenbrengen van verschillende doelgroepen. Het is nu een veld vol gaten en hondenpoep. Het wordt een mooie, open ontmoetingsplek.

Onderdeel van een groter geheel
Dit is het enige project en sluit wel mooi aan op ons pas verbouwde dorpshuis en een school die hun eigen schoolplein wil gaan aanpassen wat gelegen is aan het veld.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Van jong tot oud

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
De egalisering van het veld, eventueel bomen kappen, aanleggen van wandelpaden, jeu de boules baan en het plaatsen van een pannakooi

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Maken van de pannakooi en zitbanken

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Totaal kan variëren van € 20.000,= tot € 50.000,= Zal in etappes uitgevoerd gaan worden afhankelijk van de financiële aanwas.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Vooralsnog niet omdat we nog niet kunnen starten maar mochten er ideeën zijn dan zijn die van harte welkom. Ervaringen van mensen die al eens zoiets opgezet hebben.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
In eerste instantie nog niet. we hebben een schetsontwerp we gaan nu eerst het draagvlak rond maken voor het uitvoeren van het idee.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via een advertentie in de Regiokrant

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Om ervaringen uit te wisselen van projecten die al opgezet zijn, waar we aan moeten denken. Volgen wan een workshop over crowdfunding en hoe mensen enthousiast te krijgen voor dit project.

Images

Ontmoetingsplek

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}