Voortgang natuurspeeltuin en plan Blankershof

Sandra Koeken 03-11-2019
859 keer bekeken 6 reacties

We willen het buiten spelen van kinderen bevorderen. En tevens willen we mensen elkaar laten ontmoeten. Hierbij denken we aan oud en jong, aan allerlei verschillende doelgroepen.

Kern

Naam
Stichting Groen Ontmoet

Aantal inwoners
7000

Gemeente
Gemeente Halderberge

Provincie
Noord-Brabant

Deelnemersgroep

Naam
Stichting Groen Ontmoet

Doelstelling
Het spelen voor kinderen leuker maken. En natuurbeleving voor jong en oud! Mensen samen brengen

Aantal leden
bestuur uit 4 leden, en uit ongeveer 25 vrijwilligers

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij hebben doordat we al meerdere projecten hebben opgezet al aardig wat kennis opgedaan. We hebben vooral kennis over fondsenwerven, contact met gemeenten. En het opzetten van projecten. Daar kunnen andere initiatieven ons voor benaderen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
groenontmoet@gmail.com

Project

Doelstelling
We willen het buiten spelen van kinderen bevorderen. En tevens willen we mensen elkaar laten ontmoeten. Hierbij denken we aan oud en jong, aan allerlei verschillende doelgroepen.

Beginsituatie
We willen ons in 2020 op 2 projecten focussen. De eerste is de voortgang van onze natuurspeeltuin. In onze natuurspeeltuin willen we in 2020 een wormenhotel realiseren. En daarnaast willen we verder met de contact cirkel. Deze staat momenteel in de speeltuin maar willen we graag een mooi insectenhotel van maken. Daarnaast willen we volgend jaar kijken of het ons lukt om nog een extra speeltoestel te realiseren in de natuurspeeltuin. Hiervoor moeten we bekijken of we aan extra financiele middelen kunnen komen. Tevens gaan we actief mee participeren aan een nieuw project in Oud Gastel. Dit is een project waarbij de fitheid van ouderen vooral centraal staat. De bedoeling is om middels het project ouderen meer te laten bewegen. Het verzorgingstehuis staat echt tegenover de school waardoor de plaats ook ingericht gaat worden voor kinderen. Waardoor op de plaats oud en jong elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen bewegen en dingen kunnen ontdekken. Als stichting Groen Ontmoet willen we hier graag aan mee werken. Door actief mee te werken in de werkgroep, fondsen aan te vragen en tevens zouden we willen inventariseren of het mogelijk is een social sofa te plaatsen. Hierbij zouden we dan oud en jong aan de mozaiekbank willen laten samen werken zodat dit alvast een mooi voorproefje is voor het project. Dit project staat momenteel aan de beginfase. De eerste overleggen zijn hiervoor geweest en de eerste fondsen zijn aangevraagd. Wij zijn ons momenteel aan het orienteren op het bankje.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De verbetering die het oplevert is, dat er nog meer kinderen naar de natuurspeeltuin zullen komen omdat we hem nog mooier en aantrekkelijker maken. Het nieuwe plan levert een mooie verbetering op voor zowel het verzorgingstehuis als mede de 2 basisscholen die er staan. Zij krijgen een verrijking aan hun woon en leefomgeving en schoolomgeving. Tevens kan er vanuit het plan weer mooie nieuwe ontwikkelingen komen. het kan op gaan in het al eerder gerealiseerde speelbos. Door middels van een uitgezette route voor bijvoorbeeld kinderen. Waardoor het ook mensen van buiten Oud Gastel kan trekken. En het daardoor een mooie natuurbeleving voor nog meer mensen oplevert.

Onderdeel van een groter geheel
Beide projecten zijn onderdelen van een groter geheel. De werkzaamheden die we in de natuurspeeltuin willen oppakken zijn onderdeel van de gehele natuurspeeltuin waarin we bewust al jaren procesmatig mee bezig zijn. De mozaiekbank maakt onderdeel uit van het groter plan van blankershof. we gaan als Stichting Groen Ontmoet wel actief deelnemen aan dit plan. Net zoals we bij de realisatie van het speelbos hebben gedaan. Deze is dit jaar opgeleverd.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Verschillende doelgroepen hebben voordeel bij het project Blankershof. Als allereerst de bewoners van Blankershof. Daarnaast de leerlingen van beide basisscholen. En de kinderopvang zit ook in de buurt van het project. Tevens als de sportclubs. Dus de inschatting is dat er veel mensen profijt gaat hebben van het plan van Blankershof. Bij het plan van de natuurspeeltuin hebben voornamelijk de kinderen uit Oud Gastel er profijt van. We merken dat verschillende kinderen naar de natuurspeeltuin komen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
project natuurspeeltuin: - insectenhotel, wormenhotel en inventariseren voor een nieuw toestel. Project Blankershof: Gaan we inventariseren of het mogelijk is om een mozaiekbankje namens groen ontmoet te plaatsen. En gaan we fondsen aanvragen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Bij blankershof gaat het ontwerpen en het plaatsen van eventuele toestellen uitbesteed worden.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
De kosten voor de natuurspeeltuin schatten wij in op 15.000 en de kosten voor het project bij Blankershof komt neer op 35.000 tot 50.000

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij werken veel met andere stichtingen samen dus bij onze projecten zullen wij ook hulp vragen van andere stichtingen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
dat is niet nodig.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Wij hebben al eerder met volle tevredenheid mee gedaan. Erg inspirerend vinden wij het steeds om te leren van de andere initiatieven. En heerlijk om te zien hoe iedereen vol passie aan een mooi idee werkt.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We zouden graag advies krijgen mochten we dit nodig hebben.

50 dingenboekje

Ontmoetingsplek

Reageren

Twitter

6  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Sandra Koeken 03-01-21 om 14:21

Als een van onze projecten hebben wij het 50 dingen boek van Halderberge. Dit jaar konden we dit helaas niet op de basisscholen uit delen. Daarom hebben we een ondersteunend filmpje maken. 

Dit filmpje is te zien op you tube als je dan zoekt op Groen Ontmoet 

Sandra Koeken 03-01-21 om 14:21

https://www.youtube.com/watch?v=W3OaFjia5IY

Via deze link. Ziet u het filmpje die we gemaakt hebben. Tevens is in de link een kleine glimp op te vangen van onze natuurspeeltuin en het prachtige speelbos. 

Sandra Koeken 03-01-21 om 14:28

https://www.bndestem.nl/roosendaal/oud-en-jong-beweegt-dankzij-de-fitroute-in-oud-gastel~a9ee0bad/

 

De beweeg en fitroute is een onderdeel van de projecten die bij Blankershove samen komen. Als Groen Ontmoet hebben we niet actief mee gewerkt aan de beweeg en fit route. Wel hebben we intensief meer gewerkt aan de projecten die samen komen bij Blankershof. 

Sandra Koeken 03-01-21 om 14:31

https://www.halderberge.nl/inrichten-grasweide-tussen-blankershof-en-de-brede-school-futura-oud-gastel

 

We hebben als stichting actief geholpen en een grote rol gehad in het inrichten van de grasweide tussen Blankershof en de Brede School. Een uniek concept waarbij verschillende projecten samen komen, voor verschillende doelgroepen. En die ook de komende tijd nog mooi in ontwikkeling zal blijven. 

Sandra Koeken 03-01-21 om 14:32

https://www.internetbode.nl/regio/halderberge/325759/fitroute-en-mini-bosje-aangelegd-in-oud-gastel

Nog een artikel over het mooie en unieke project waar wij als Stichting Groen Ontmoet actief aan hebben mee gewerkt. 

Sandra Koeken 03-01-21 om 14:37

https://www.facebook.com/onsoudgastel/n. 

 

Om een kijkje te nemen wat wij dit jaar allemaal gedaan hebben, en ondanks Corona is dat nog vrij veel. Raad ik jullie aan om eens een kijkje te nemen op onze facebook pagina. Daar hebben wij vrij veel op bij gehouden, zodat het een redelijk overzicht geeft van wat wij dit jaar gedaan hebbe

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen