Natuurspeeltuin Hauwert

Linda Dijkstra September 11, 2019
156 keer bekeken 2 comments

Leerlingen en jongeren op een speelse, maar educatief manier betrekken bij de natuur en de ontwikkeling hiervan. De bedoeling is dat de school minimaal 1x per dag buitenonderwijs gaat geven.

Kern

Name
Natuurspeeltuin Hauwert

Aantal inwoners
692

Gemeente
Medemblik

Province
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Name
Werkgroep natuurspeeltuin

Doelstelling
het creëren van een groen en educatief schoolplein en daarnaast een natuurspeeltuin voor jong en oud

Aantal leden
7

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
natuurspeeltuinhauwert@gmail.com

Project

Doelstelling
Leerlingen en jongeren op een speelse, maar educatief manier betrekken bij de natuur en de ontwikkeling hiervan. De bedoeling is dat de school minimaal 1x per dag buitenonderwijs gaat geven.

Beginsituatie
Het bestaande plein bestaat voor 95% uit tegels, grijs moet plaats maken voor groen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
we hopen dat de bewoners van het dorp ook buiten schooltijden gebruik gaan maken van de natuurspeeltuin. Daarnaast is de aanpassing van grijs naar groen voor het milieu een verbetering.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners; het plein is toegankelijk voor iedereen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We hebben de fietsenstalling al omgebouwd tot een overdekte speelplaats. Daarnaast hebben we moestuinbakken geplaatst en moestuinen aangelegd. Verder worden er op basis van de werkzaamheden van een hovenier voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd als het verwijderen van tegels en hekwerken.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
een groot deel van het project besteden wij uit, omdat het niet anders mogelijk is. het gaat hierbij om de aanleg van de speeltuin. De voorbereidende en afrondende werkzaamheden worden door ons gedaan.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
€ 100.000,-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, bedrijven in het dorp en regio, ouders van leerlingen, bewoners, de gemeente en het hoogheemraadschap. Daarnaast is het ontwerp gemaakt en wordt een groot deel van de werkzaamheden door een hovenier verricht.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Wellicht in de nabije toekomst. Op dit moment zijn tekeningen al gemaakt.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via gemeente en naar aanleiding van een gesprek over crowdfunding

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We hopen advies te krijgen over het benaderen van fondsen en sponsors.

Added files

File

Speeltuin

  • Linda Dijkstra 2 weeks ago
    Zaterdag 2 november zijn we begonnen met de eerste grote klus; het hekwerk verplaatsen. Er stond een hekwerk op een deel van het plein dat geplaatst was om voor de kleuters een afgeschermde speelplek te hebben. Dit deel wordt bij het 'grote' plein getrokken en daardoor zijn de hekwerken overbodig geworden. De hekwerken hebben we nu gebruikt om het buitenhek te vergroten, zodat dit hek gebruikt kan worden om een toegangspoortje te plaatsen. Een ander deel van het hek wordt gebruikt om een deel van het plein achter de oude fietsenstalling af te sluiten. De volgende grote klus is het verwijderen van een deel van de tegels, ter voorbereiding op de start van de werkzaamheden van de hovenier. Dit wordt begin december ingepland.

Comment

Twitter

On the map

2  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Jan Henderik Smit October 18, 2019

Goedendag, graag wil ik ons even voorstellen. Wij zijn van het project “ Ontmoeting op school” uit Den Helder en hebben ons net als jullie opgegeven voor de wedstrijd van de KNHM, Kern met Pit. Wat een goed idee hebben jullie. Schroom ook niet om onze hulp en kennis daarvoor te benutten. Want uiteindelijk gaan we allemaal voor het zelfde, onze provincie een stukje mooier en leefbaarder maken. Wij hopen jullie op 18 januari 2020 in persoon te zien. Wellicht kunnen we dan al wat ervaringen en kennis uitwisselen.
M..v.g.
Albertha Postma en Fred Wapstra de projectleiders van “Ontmoeting op school”.

Linda Dijkstra November 08, 2019

Hoi Jan Henderik, Albertha en Fred,
Excuses voor de late reactie. Bedankt voor het aanbod om kennis en hulp te delen. Ik ga dit zeker in onze werkgroep neerleggen! En wellicht tot 18 januari 2020.
Met vriendelijke groet,
Linda Dijkstra

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}