Ruilwinkel `t Puntje

Yke Siebenga 15-09-2019
106 keer bekeken 0 reacties

Om mensen die leven van een minima toch de kans te geven dat ze af en toe ook eens andere kleding en huisraad e.d. kunnen aanschaffen. Zij leveren spullen en kleding in krijgen ze punten voor en kunnen daarvoor weer wat anders uitzoeken. Mensen kunnen ook spullen doneren.

Ruilwinkel `t Puntje

 

Kern

Naam
Levendig Musselkanaal

Aantal inwoners
7235

Gemeente
Stadskanaal

Provincie
Groningen

Deelnemersgroep

Naam
Ruilwinkel ´t Puntje

Doelstelling
Om in de toekomst een grotere ruimte te hebben voor al onze kleding e.d.

Aantal leden
5

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Om kleding en andere goederen aan te bieden met dichte portomonee. Mensen die leven van minima hebben hulp nodig en kunnen weinig of geen geld betalen voor kleding en andere goederen dan kan zelfs de kringloopwinkel nog te duur zijn.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?

Project

Doelstelling
Om mensen die leven van een minima toch de kans te geven dat ze af en toe ook eens andere kleding en huisraad e.d. kunnen aanschaffen. Zij leveren spullen en kleding in krijgen ze punten voor en kunnen daarvoor weer wat anders uitzoeken. Mensen kunnen ook spullen doneren.

Beginsituatie
Wij hebben nu een container ingericht met stellingen . Wij hopen dat we toch snel meer ruimte mogen krijgen om een echt winkel idee te creeëren waar we meer kleding , speelgoed en huisraad in kwijt kunnen. Dus ook meer keuze krijgen voor de mensen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Dat de mensen niet meer naar een ander dorp hoeven te reizen voor zulke mogelijkheden. Daar is vaak geen geld voor. En dat de mensen wat contact met elkaar krijgen . Zorgen dat ze niet geïsoleerd raken.

Onderdeel van een groter geheel
Ja Levendig Musselkanaal. Daar is ook een Pluktuin en een Moestuin er is een Imker waar je honing kunt kopen. Grote speeltuin voor de kinderen

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De mensen die leven van het minimum. Eenzame mensen . Mensen die nog wat vrijwilligerswerk willen doen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij willen volgend jaar een grotere ruimte betrekken om nog meer spullen te kunnen ontvangen en de mensen nog meer keuze kunnen bieden.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Wij doen zoveel mogelijk zelf en wij houden contact met de gemeente.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Mochten we volgend jaar een grotere ruimte kunnen betrekken dan kunnen we de € 1000,00 gebruiken voor het inrichten van de ruimte (stellingen , kledingrekken e.d.)

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja wij krijgen hulp van vrijwilligers en van de buurtwerker van Stichting Welzijnswerk Welstad en daarnaast is Stichting Dorpsbelangen ook betrokken.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Meedenken hoe je de ruimte het beste kunt indelen zodat je veel spullen kwijt kan maar dat het toch overzichtelijk en netjes blijft.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door Levendig Musselkanaal. Wij werden gewezen op de mogelijkheid tot deelname door medewerkster van Welstad.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Bij wie we donatie kunnen aanvragen als we zover zijn dat we een stichting kunnen beginnen dus als we groter zijn.

Anders

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}