Moeders Willem Dreesschool

Hala El-bushari 18-09-2019
56 keer bekeken 0 reacties

Opfleuren van saaie betonnen zit bankjes op het schoolplein door middel van aanbrengen van mozaïek tegels. Deze bankjes worden door ouders en kinderen gebruikt maar ook door buurtbewoners na schooltijd.

Kern

Naam
Laak Centraal Den Haag

Aantal inwoners
11.500

Gemeente
Den Haag

Provincie
Zuid-Holland

Deelnemersgroep

Naam
moedergroep Willem Drees school

Doelstelling
met elkaar zorgen dat het leefbaar en gezellig is in en rond de school door samen activiteiten te ontplooien en het onderlinge contact te bevorderen

Aantal leden
Kern groep bestaat uit 12 moeders. Als we activiteiten hebben zijn er altijd rond de 30 ouders die meehelpen.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
als moedergroep zijn we eerst begonnen om elkaar te ontmoeten tijdens de wekelijkse koffie ochtend op school, ontstonden er ideeën en van daaruit zijn er al enkele initiatieven ontstaan.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
halaburma@hotmail.com / hsahin7@hotmail.com

Project

Doelstelling
Opfleuren van saaie betonnen zit bankjes op het schoolplein door middel van aanbrengen van mozaïek tegels. Deze bankjes worden door ouders en kinderen gebruikt maar ook door buurtbewoners na schooltijd.

Beginsituatie
We hebben al 6 van de 12 bankjes gedaan maar hadden niet genoeg geld om alle bankjes te doen en vragen uw organisatie ons te gunnen dat we de rest van de bankjes ook kunnen verfraaien. We hebben een groep van 12 moeders die de bankjes gaan beplakken met mozaïek tegels ; ze krijgen daar 12 wekelijkse workshops van vrouwenkunstacademie Laak voor om het te leren.

Verbeteringen voor de woonomgeving
een verfraaiing van het schoolplein door de gemozaiekte bankjes is er een mooie plek om te zitten, elkaar te ontmoeten, voor zowel de moeders, ouders en kinderen als buurtbewoners na schooltijd.

Onderdeel van een groter geheel
Ja van de verfraaiing van het schoolplein van Willem Drees school en de wens van bewoners van de Bresterstraat om wat meer kleur in hun straat te krijgen. De helft van de bankjes zijn gedaan en het zou prachtig zijn als alle bankjes gedaan kunnen worden dan is het hele project echt pas geslaagd.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
omwonenden van de school uit de Bresterstraat de Capadosestraat en de Laakweg

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Nog 6 bankjes ook voorzien van mozaïektegels. Tijdens de workshops worden de mozaïek matten gemaakt en als er genoeg zijn dan gaan we de banken daarmee beplakken. Er zijn nieuwe moeders enthousiast geworden en doen nu ook mee. Deze leren tijdens de workshops ook hoe ze kunnen mozaïeken.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
workshops; aanleren mozaïek technieken

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
€4000,00

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
ja Vrouwenkunst academie Laak Mooi welzijn opbouwwerk

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nee bedankt.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
via Mooiwelzijn afdeling fondswerving. de opbouwwerker Linda Klee van Mooi welzijn heeft ons geholpen om deze aanvraag te doen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
ervaring van andere initiatieven gebruiken of kennis overdracht van ons uitwisselen.

Kunst

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}