TijdvoorMeedoen

Astrid Veerman 19-09-2019
42 keer bekeken 0 reacties

TijdvoorMeedoen reikt mensen een hand om mee te doen in de samenleving. Mensen met sociale overwaarde, mensen met ideeën en mensen die iets vragen of zoeken worden bij elkaar gebracht. Iedereen mag meedoen met TijdvoorMeedoen. De enige voorwaarde voor meedoen is dat je blij wordt van wat je doet.

Kern

Naam
Huizen

Aantal inwoners
41418

Gemeente
Huizen

Provincie
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Vereniging TijdvoorMeedoen

Doelstelling
TijdvoorMeedoen in Huizen reikt mensen een hand om mee te doen in de samenleving. Wij streven ernaar om Hèt Huis van de Buurt te zijn. Hèt Huis van de Buurt versterkt en vernieuwt het sociale weefsel van de buurt, er ontstaan nieuwe communicatie- en interactiepatronen. Men zoekt elkaar ook op buiten Hèt Huis van de Buurt.

Aantal leden
ca. 320 deelnemers

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Iedereen die iets wil of kan bijdragen aan de samenleving, oftewel sociale overwaarde heeft, is welkom en geeft iets van die overwaarde aan de ander en ook die laatste gaat weer zijn overwaarde inzetten. Bij TijdvoorMeedoen doen ook ‘kwetsbare’ mensen mee. Omdat deze mensen doen waar ze goed in zijn is er bij TijdvoorMeedoen echter geen sprake meer van kwetsbaar. Ieder is krachtig op zijn/haar terrein. En juist door iets uit te voeren op het gebied waar zijn/haar kracht ligt, krijgt men zelfvertrouwen. Dat maakt dat mensen kunnen groeien. Bij TijdvoorMeedoen doen de timmerman, manager en alles wat daar tussen zit mee. Jong en oud. Mensen met een beperking, verslaafd of psychiatrisch. Autochtonen, allochtonen en vluchtelingen. Iedereen ontmoet elkaar bij TijdvoorMeedoen in Huizen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
astrid.veerman@tijdvoormeedoen.nl

Project

Doelstelling
TijdvoorMeedoen reikt mensen een hand om mee te doen in de samenleving. Mensen met sociale overwaarde, mensen met ideeën en mensen die iets vragen of zoeken worden bij elkaar gebracht. Iedereen mag meedoen met TijdvoorMeedoen. De enige voorwaarde voor meedoen is dat je blij wordt van wat je doet.

Beginsituatie
Het participatieproject van Versa Welzijn en de Gemeente Huizen "TijdvoorMeedoen" is in 2013 gestart in de Draaikom in Huizen. Door een vernieuwende en succesvolle methode is het in korte tijd gegroeid en nog steeds groeiende. Het blijkt een enorm succes. Het is een prachtig antwoord op de doelstelling van de politiek naar een participatiesamenleving en een menselijke manier van bezuinigen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Buurtbewoners en ook mensen uit andere wijken en gemeenten hebben een plek waar ze naar toe kunnen gaan. Zij kunnen elkaar ontmoeten en iets doen waar ze blij van worden.

Onderdeel van een groter geheel
Per 1-1-2018 is TijdvoorMeedoen een zelfstandige entiteit (vereniging).

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners die mee willen doen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Per 1-1-2018 is TijdvoorMeedoen een zelfstandige entiteit (vereniging). Dat houdt o.a. een overgang naar ‘welzijn nieuwe stijl’ in, met als belangrijkste kenmerk een regelvrije of regelarme zone. TijdvoorMeedoen wil Hèt Huis van de Buurt’ zijn.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Wij besteden geen fasen en onderdelen van het project uit.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
Kosten en baten analyse zijn onderdeel van het traject naar verzelfstandiging.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Per 1-1-2018 is TijdvoorMeedoen een zelfstandige entiteit (vereniging). Bij het traject naar de verzelfstandiging krijgen wij hulp van de Sesam Academie en van Arcadis.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Wij willen graag gebruik maken van het (bouw)technisch advies van ingenieursbureau Arcadis. Door de verzelfstandiging van TijdvoorMeedoen per 1-1-2018 zullen wij in de loop van 2018 in ons gebouw meer ruimte tot onze beschikking krijgen. Er is veel achterstallig onderhoud bij b.v. de toiletten, keuken en vloeren. Wij willen graag een advies hoe dit achterstallige onderhoud op een goedkope, duurzame en efficiënte manier z.s.m. op te lossen is. Ook willen we advies over een efficiënte herinrichting van onze ruimten.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
In 2017 via Saskia van den Berg, beleidsmedewerker Maatschappelijke Zaken van de Gemeente Huizen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij maken graag gebruik van de kennis, advies en het netwerk van Kern met Pit voor het achterstallige onderhoud in ons gebouw. Er wordt b.v. elke week voor ca. 60 deelnemers en bezoekers een lunch verzorgd in onze keuken. Deze lunch is een groot succes en brengt buurtbewoners samen. O.a. onze keuken kan een opknapbeurt gebruiken.

Buurthuis

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}