Opknappen dierenweide Lingewaard het Slingerbos

Daphne van de Koppel 24-09-2019
59 keer bekeken 0 reacties

Een vervallen dierenweide opknappen, dat het openbaar toegankelijk wordt voor de bewoners uit Lingewaard. Zorgen dat de dieren die op de wei aanwezig zijn een beter leven hebben, dat die hygiëne en veiligheid op orde is en dat kinderen kunnen genieten van de schoonheid van de dieren en de natuur.

Kern

Naam
Huissen-Centrum

Aantal inwoners
18000

Gemeente
Lingewaard

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
Dierenweide Lingewaard het Slingerbos

Doelstelling
Het opknappen van een vervallen dierenweide en toegankelijk maken

Aantal leden
4 mensen bestuur 14 vrijwilligers

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij zijn 2 jaar geleden begonnen met het opzetten van deze stichting en we hebben daar zoveel van geleerd en ook soms onderschat wat er allemaal bij komt kijken. We kunnen dus mensen die een nieuwe stichting willen opstarten helpen met alles waar ze tegenaan gaan lopen. Daarnaast hebben we al heel veel wel gerealiseerd met hulp van vrijwilligers en kunnen we ook aangeven hoe we die bijvoorbeeld hebben geworven.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
dierenweide-lingewaard@hotmail.com

Project

Doelstelling
Een vervallen dierenweide opknappen, dat het openbaar toegankelijk wordt voor de bewoners uit Lingewaard. Zorgen dat de dieren die op de wei aanwezig zijn een beter leven hebben, dat die hygiëne en veiligheid op orde is en dat kinderen kunnen genieten van de schoonheid van de dieren en de natuur.

Beginsituatie
De dierenweide hebben wij 2 jaar geleden overgenomen, vervallen en zonder goede onderkomens voor de dieren. Ooit in 1975 was de dierenweide openbaar voor bewoners, dit willen wij weer gaan realiseren. Om dit te realiseren moet de veiligheid, hygiëne en de dierenverblijven op orde zijn. Daarnaast moet er ook speelgelegenheid gecreëerd worden zodat ouders ook langer blijven met de kinderen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Bewoners kunnen met hun kind op de dierenweide genieten van de dieren en van de natuur. Op dit moment levert het op dat mensen ons complimenteren met het feit dat de dierenweide er al veel beter uitziet, goed onderhouden wordt en de dieren er beter en gezonder uitzien. Straks hopen we dat het een ontmoetingsplek wordt voor heel Lingewaard.

Onderdeel van een groter geheel
Nee, we zijn een initiatief opgezet door burgers.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners in Lingewaard met kleine kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren, natuur en speelgelegenheid.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We willen het huisje opknappen voor de vrijwilligers. Op dit moment hebben zij geen plek om even te kunnen zitten tijdens de werkzaamheden. Daarnaast willen we zorgen voor een geitenstal, zodat de geiten ook droog staan tijdens de natte periodes.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het opknappen van het huisje in de zin van de bouw

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
We hebben al veel gerealiseerd maar de dingen die nog moeten gebeuren zullen rond de 16.000 euro liggen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, we hebben veel contact met onze sponsorcommissie. Daarnaast hebben lokale bedrijven al veel bijgedragen aan het project en zorgt de gemeente voor voer en dierenarts kosten van het project.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Deze ondersteuning ontvangen wij via de gemeente.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via het wijkplatform hebben wij kennis genomen van Kern met Pit

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Eventueel bouwkundig advies

Afbeeldingen

Dierenrijk

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}