Facelift terras aan vijver Koningspark

John Gaasbeek 25-09-2019
25 keer bekeken 0 reacties

We willen hierbij de ontmoeting, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, zelfsturing, creativiteit, sportiviteit, het zelfbeeld, het zelfvertrouwen, de samenwerking en het plezier van jong en oud vergroten. De doelgroep: jong en oud met/zonder zichtbare en/of onzichtbare beperking.

Kern

Naam
Raamsdonksveer

Aantal inwoners
12.590

Gemeente
Geertruidenberg

Provincie
Noord-Brabant

Deelnemersgroep

Naam
Stichting Koningspark

Doelstelling
Wij willen de leefbaarheid, het spelplezier, het belang en de betrokkenheid bij de natuur/biodiversiteit/duurzaamheid in het Koningspark vergroten voor de wijkbewoners in het bijzonder en voor alle deelnemers/bezoekers/inwoners van de gemeente Geertruidenberg in het algemeen voor zowel jong en oud en uiteraard ook voor de toeristen, zodat de kwaliteit van de woonleefomgeving, het welzijn en de sociale binding wordt vergroot. Er is in het Koningspark gerichte aandacht voor doen, vervormen, ervaren en beleven voor jong en oud met ons motto “horen doet vergeten, zien doet onthouden en doen doet begrijpen” Wij organiseren al een aantal jaren seizoenwandelingen en verzorgen voor een aantal basisscholen in de buurt van het Koningspark een paar keer per schooljaar natuureducatie, beweegactiviteiten en doe taken in het park.

Aantal leden
4 leden

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Samenwerking met 3 "O" 's (plaatselijke overheid, ondernemersveld en onderwijsveld).

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
frans@hetkoningspark.nl

Project

Doelstelling
We willen hierbij de ontmoeting, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, zelfsturing, creativiteit, sportiviteit, het zelfbeeld, het zelfvertrouwen, de samenwerking en het plezier van jong en oud vergroten. De doelgroep: jong en oud met/zonder zichtbare en/of onzichtbare beperking.

Beginsituatie
In het kalenderjaar 2019 hebben we een start gemaakt met de eerste ideeën van deze activiteit. Wij hebben hierbij ook contacten gelegd en onderhouden met de 3 “O” ‘s (plaatselijke overheid, ondernemers en onderwijsveld). Contacten gelegd en onderhouden met bijvoorbeeld Sicuro (speeltoestellen/aanleidingen), hoveniers, het sociale werkbedrijf Midzuid, de Groenafdeling gemeente Geertruidenberg, Prisma ODC ’T Overstapje in Raamsdonksveer, ontwerpbureau Vis-a-Vis uit Woudrichem, Brabant Groen aannemingsbedrijf van groenvoorziening en cultuurtechnische werken uit Raamsdonksveer.

Verbeteringen voor de woonomgeving
We denken bij de Facelift terras aan vijver Koningspark aan een betonnen trap, een rolstoel toegankelijke picknicktafel, een fontein en een aantal speeltafels met zittingen.

Onderdeel van een groter geheel
Renovatie van het oude gemeente-wandelpark naar het huidige Koningspark. De laatste 5 jaar hebben we vooral ingestoken op een echte ontmoetingsplek voor jong en oud voor zowel mensen met/zonder zichtbare/onzichtbare beperking met daarin reeds aangelegd een hondenuitlaatplek, een bootcampgedeelte, een natuurlijk en veilig speelgedeelte, een zintuigenroute, wadi 's, Stinzenbosgedeelte, speelveld en bloemenweides.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Buurt/wijkbewoners van het Koningspark in het bijzonder, maar ook alle bewoners van de gemeente Geertruidenberg en toeristen. De betonnen trap willen we op gezette tijden ook inzetten als tribune. Op gezette tijden worden er in het Koningspark op kleine schaal concerten gehouden door de plaatselijke harmonie en koren. Vanaf de trap heb je goed overzicht van het gehele Koningspark. Het kan ook dienst doen bij de seizoenwandelingen en de natuureducatie die de laatste jaren in het Koningspark worden gehouden voor de verschillende doelgroepen. De fontein geeft o.a. verkoeling, zorgt voor zuurstofregeling, fijnstof bestrijding, sierlijkheid. Het is vooral ook een blikvanger voor mensen met een beperking. Het Koningspark wordt dagelijks bezocht door bewoners van ODC 'T Overstapje van Prisma. Vandaar ook de rolstoel toegankelijke picknicktafel. De speeltafels met zittingen geeft aan jong en oud vooral de mogelijkheid tot ontmoeting, spelplezier en rust.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Andere subsidiebronnen aanschrijven, zoals Ledenvereniging Thebe Extra, het Stroomversnellingsfonds Rabobank Amerstreek, het Wijkbudget van de gemeente Geertruidenberg. Promoting Koningspark middels plaatselijke en regionale media, zoals De Langstraat, BN De Stem en Plaatselijke Omroep De SLOG en vrijwilligerswerk bevorderen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
De aanleg van de betonnen trap, de rolstoel toegankelijke picknicktafel, de fontein en de speeltafels.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
aanleg betonnen trap € 22.000, aanleg rolstoel toegankelijke picknicktafel € 1000,- aanleg fontein €1000,- aanleg damspeeltafel met 4 zitjes circa € 4500,- aanleg schaaktafel met zitjes (2) circa € 2.500,- aanleg backgammontafel met zitjes (4) circa € 4.000,-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Plaatselijke bedrijfsleven voor sponsoring van één betonnen trapelement

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
N.v.t.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Wij hebben al een paar keer deel mogen nemen en krijgen hierdoor mailing.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij hopen dat we weer uitgenodigd worden en in aanmerking komen voor een financiële bijdrage, zodat we het Koningspark nog beter en mooier mogen en kunnen inrichten als ontmoetingsplek voor jong en oud met/zonder zichtbare/onzichtbare beperking.

Ontmoetingsplek

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}