Kunstmanifestatie Gramsbergen

Cor van Dalen 26-09-2019
33 keer bekeken 0 reacties

Een zo breed mogelijke groep mensen, van jong tot oud, op een laagdrempelige manier in contact brengen met verschillende vormen van kunst, niet alleen door te kijken maar vooral door mee te doen. Podium bieden voor van (semi-) professionele en amateurkunstenaars.

De kunstmanifestatie in Gramsbergen moet – als uitvloeisel/opvolger van de gedurende ruim tien jaar gehouden kunstmarkt Stedekunst – een laagdrempelig evenement worden van (semi-) professionele en amateurkunstenaars. Het evenement verbindt kunst, muziek, educatie en natuur op een samenhangende wijze met elkaar. Er wordt daarom gemikt op een breed en divers publiek, van liefhebbers van wandelen, natuur tot mensen die houden van onder meer beeldende kunst, poëzie en muziek.

Kern

Naam
Gramsbergen

Aantal inwoners
3500

Gemeente
Hardenberg

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
stichting ProGram

Doelstelling
Verbeteren van de leefbaarheid in Gramsbergen door o.a. het initieren en organiseren van evenementen

Aantal leden
bestuur 4 personen, werkgroepen met ruim 50 vrijwilligers

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
de kunst van het bij elkaar brengen van bevolkingsgroepen, verenigingen en individuele inwoners, ervaring bij het opzetten van evenementen, kennis van subsidiefondsen

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
stichtingprogram@gmail.com

Project

Doelstelling
Een zo breed mogelijke groep mensen, van jong tot oud, op een laagdrempelige manier in contact brengen met verschillende vormen van kunst, niet alleen door te kijken maar vooral door mee te doen. Podium bieden voor van (semi-) professionele en amateurkunstenaars.

Beginsituatie
Er is 10 jaar lang een kleinschalige kunstmarkt gehouden. Dat vormt de basis voor een breed opgezette kunstmanifestatie met verschillende kunststromingen (beeldende kunst, muziek, zang, poezie), workshops, activiteiten voor schoolkinderen, ouderen, bewoners zorgcentrum, aandacht voor cultureel erfgoed d.m.v. wandeling

Verbeteringen voor de woonomgeving
* Kunstmanifestatie vervult een leemte in het culturele aanbod en is met deze gekozen opzet uniek in de regio. * Samenwerking met verschillende maatschappelijk instanties, scholen, organisaties, verenigingen en bedrijven zorgt voor grote(re) sociale cohesie. * Tegemoetkoming aan wens (meer reuring op zondag) uit visieplan Gramsbergen Goed voor elkaar. * Door educatieve workshop voor ouderen en leerlingen van basisscholen, zo een bijdrage leveren aan het doorbreken van het isolement waarin ouderen soms verkeren en verbinding leggen met de jonge generatie.

Onderdeel van een groter geheel
Nee.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle inwoners van Gramsbergen en de regio. Ze kunnen actief dan wel passief meedoen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
De totale organisatie van de kunstmanifestatie, uiteenlopend van de invulling van de creatieve onderdelen, tot de zakelijke kant met fondswerving, vergunningentraject, publiciteit.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Geen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
de begroting bedraagt 6300 euro.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Geen hulp, maar we werken wel samen met een groot aantal partners: * Cultuurkoepel Vechtdal * zorginstelling Saxenburg Groep * basisscholen in Gramsbergen en Ane * Museum Infocentrum Vechtdal * PKN-gemeente (Boomhofkerk) * Plaatselijke (horeca)bedrijven

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
n.v.t.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
stichting ProGram heeft in het verleden met succes deelgenomen aan Kern met Pit.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Op welke wijze je succesvol een evenement op de kaart zet bij een groot publiek en subsidieverstrekkers.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Evenement

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}