Openluchtspel 'NOOIT MEER...'

Frank Gies 28-09-2019
73 keer bekeken 0 reacties

Vieren van 75 jaar vrijheid. Speciaal in 2020. Dan is het 75 jaar geleden dat er in ons dorp drie dagen na de bevrijding een ontploffing plaatsvond, waarbij twee 12-jarige meisjes om het leven kwamen. Overdracht en bewustwording van een stuk cultureel erfgoed richting toeschouwers en basisscholen.

Kern

Naam
Loil

Aantal inwoners
1650

Gemeente
Montferland

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
Stichting Openluchtspel Loil

Doelstelling
De gebeurtenis in ons dorp willen we delen, zodat dit verhaal in de toekomst doorverteld blijft worden. We willen de kracht van een dorpskern tot uiting brengen. Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Daar moet je aan werken en er samen voor zorgen dat zoiets als toen NOOIT MEER gebeurt.

Aantal leden
Een productieteam van 7 personen. Daarnaast een cast van ± 85 mensen.

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Tekstschrijvers, een componist, decorbouwers, muzikanten, toneelspelers, kortom de organisatorische kennis die nodig is om een openluchtspel te organiseren.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
fgies@planet.nl

Project

Doelstelling
Vieren van 75 jaar vrijheid. Speciaal in 2020. Dan is het 75 jaar geleden dat er in ons dorp drie dagen na de bevrijding een ontploffing plaatsvond, waarbij twee 12-jarige meisjes om het leven kwamen. Overdracht en bewustwording van een stuk cultureel erfgoed richting toeschouwers en basisscholen.

Beginsituatie
We zijn enkele maanden geleden met nul begonnen. Nu, 28 september 2019 is het script klaar en zijn de eerste repetities inmiddels begonnen. Aan het decor wordt hard gewerkt. Ook financieel gezien staan we op nul. We hebben een begroting van 51.000 euro, waarbij we 10.000 euro hebben begroot binnen te halen via fondsen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het openluchtspel levert niet direct een verbetering op voor de fysieke woonomgeving. Wel voor de leefbaarheid in ons dorp. Mensen spelen mee, werken mee of ontmoeten elkaar. Door het openluchtspel zal de zo nodige sociale verbondenheid enorm groeien.

Onderdeel van een groter geheel
Het in stand houden van de leefbaarheid in ons dorp.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners van ons dorp. Het openluchtspel zal enorm bijdragen aan de sociale cohesie van ons dorp. En dat is hard nodig, want er wordt aan alle kanten aan de leefbaarheid van de kleine kernen getrokken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Teksten schrijven. Muziek componeren. Repeteren. Decors bouwen. PR-projecten bedenken en uitvoeren. Kaarten verkopen, Programmaboekjes maken. Kleding verzamelen en zelf maken, Rekwisieten verzamelen en zelf maken. Werkweekenden voorbereiden. Vergunningen regelen. De cast blijven enthousiasmeren. Sponsoren zoeken. Kortom alle werkzaamheden die horen bij het voorbereiden en het uitvoeren van een grote theaterproductie.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het verzorgen van het licht en het geluid voor de zes openluchtvoorstellingen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
51.000 euro. Zie de begroting in de bijlage.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Het verzorgen van het licht en het geluid voor de zes openluchtvoorstellingen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Dat is bij ons project tot nu toe nog niet aan de orde.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Ons dorp heeft in het verleden al met meerdere projecten gebruik gemaakt van de mogelijkheden van 'Kern met Pit'.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Vooral de erkenning is voor ons van groot belang. De erkenning brengt veel positieve PR met zich mee. De financiële erkenning is uiteraard ook niet onbelangrijk. En voor de haalbaarheid van ons project ook zeer noodzakelijk.

Afbeeldingen

Cultuur en historie

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}