Help Speeltuin de Pan vernieuwen

Bodil van der Lee 03-10-2019
41 keer bekeken 0 reacties

Speeltuin de Pan is een prachtig gelegen speeltuin in Tuindorp-Oost die dringend aan renovatie toe is. Met het aantreden van een nieuw bestuur zijn er grote plannen om de speeltuin nieuw leven in te blazen. Wij doen een beroep op fondsen en subsidieverstrekkers om onze plannen te kunnen realiseren.

Speeltuin de Pan is volop in ontwikkeling. Van februari – juni 2019 zijn de wensen en behoeften in de buurt geïnventariseerd, is er een nieuw vijfkoppig bestuur aangetreden, zijn er meer dan 40 vrijwilligers geworven en is er een nieuwe beheerder geworven voor de speeltuin. Daarnaast zijn, door het bestuur en in samenwerking met de buurt, verbeterpunten bepaald voor de speeltuin. De openingstijden worden flink verruimd, de Pan zal ipv 6 maanden per jaar open nu 10 maanden per jaar open zijn. De leeftijd voor toegang zal verhoogd worden en specifiek voor die leeftijdscategorie (8-12 jaar) worden ook speeluitdagingen geplaatst. Er komt een breed aanbod aan activiteiten en kinderfeestjes. Deze crowdfunding actie is specifiek gericht op de speeltoestellen. De speeltuininrichting is momenteel sterk verouderd en is weinig coherent. Wij hebben de organisatie speelplan gevraagd een volledig nieuwe speeltuin te ontwerpen met uitdagende speeltoestellen in alle leeftijdscategorieën. Trampolines, een zand-water combinatie, glijbanen van een heuvel en grote klimtoestellen zijn allemaal onderdeel van onze plannen.

 

Er zijn door het bestuur zijn een viertal speerpunten bepaald die van belang zijn om de Speeltuin naar een hoger niveau te tillen.

  1. Groenonderhoud; meer groen in de speeltuin, een kruiden pluktuin, meer begroeiing langs de hekken, eventueel moestuinen.
  2. Horeca: een overdekt gedeelte, groter terras en een sterk verbeterde horeca waarbij goeie koffie en de zelfgemaakte appeltaart niet ontbreekt.
  3. Activiteiten; het organiseren van activiteiten in de weekenden en de woensdagmiddag.
  4. Speeltuininrichting; er is een nieuw ontwerp gemaakt met nieuwe toestellen met een andere kijk op 'spelen'. Trampolines, Zand en water combinatie en prachtige nieuwe speeltoestellen ingericht per leeftijdsgroep.

 

Toelichting punt 4: 

 

Alle sponsorgelden worden beloond met zichtbaarheid in de speeltuin in de vorm van een groot bord waarop alle sponsoren vermeld staan en een heerlijk verzorgd diner op een mooie zomerdag in een volledig gerenoveerde Speeltuin de Pan. Help ons deze prachtige plannen te realiseren.

Kern

Naam
Wijk

Aantal inwoners
3000

Gemeente
Utrecht

Provincie
Utrecht

Deelnemersgroep

Naam
Bestuur

Doelstelling
Speeltuin de Pan een ontmoetingsplek maken met als doel versterken van het buurtgevoel.

Aantal leden
5

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Speeltuin verzelfstandigen

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
bodil@speeltuindepan.nl

Project

Doelstelling
Speeltuin de Pan is een prachtig gelegen speeltuin in Tuindorp-Oost die dringend aan renovatie toe is. Met het aantreden van een nieuw bestuur zijn er grote plannen om de speeltuin nieuw leven in te blazen. Wij doen een beroep op fondsen en subsidieverstrekkers om onze plannen te kunnen realiseren.

Beginsituatie
Wij zijn als bestuur van Speeltuin de Pan per 1 mei jl. aangetreden. De beheerder ging na 25 jaar met pensioen en wij troffen een speeltuin aan met veel achterstallig onderhoud, een beperkte boekhouding en geen visie om de speeltuin tot zijn ware capaciteit te optimaliseren.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het huidige bestuur heeft zijn schouders eronder gezet en wil deze speeltuin naar een hoger niveau tillen, een aangename ontmoetingsplek voor de buurt maken en een visie van spelen uitdragen die meer bij deze tijd past. Binnen onze woonomgeving is er geen enkele plek (speeltuin, horeca gelegenheid of sportclub) waar bewoners elkaar terloops treffen. Speeltuin de Pan is de perfecte locatie om hier zo'n ontmoetingsplek van te maken.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners met kinderen in de leeftijdscategorie 0-12. In Tuindorp woonde in 2018 (laatste meting bekend) ca 3000 mensen waarvan 400 kinderen in de leeftijdscategorie die wij beogen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Er zijn door het bestuur zijn een viertal speerpunten bepaald die van belang zijn om de Speeltuin naar een hoger niveau te tillen. Groenonderhoud; meer groen in de speeltuin, een kruiden pluktuin, meer begroeiing langs de hekken, eventueel moestuinen. Horeca: een overdekt gedeelte, groter terras en een sterk verbeterde horeca waarbij goeie koffie en de zelfgemaakte appeltaart niet ontbreekt. Activiteiten; het organiseren van activiteiten in de weekenden en de woensdagmiddag. Speeltuininrichting; er is een nieuw ontwerp gemaakt met nieuwe toestellen met een andere kijk op 'spelen'. Trampolines, Zand en water combinatie en prachtige nieuwe speeltoestellen ingericht per leeftijdsgroep.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Speeltuininrichting door Speelplan

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
De totale kosten van onze plannen zijn beraamd op ca. € 300.000.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij hebben een crowdfunding opgezet voor hulp van de bewoners van Tuindorp. Verder schrijven wij diversen fondsen aan zoals het Oranjefonds, Stichting Doen etc. Ook dienen wij een subsidie aanvraag in bij de gemeente.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Wij zijn doorverwezen door Dwarsverband.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hulp en advies over het bij elkaar krijgen van de investering die nodig is de Speeltuin te maken tot wat wij voor ogen hebben.

Afbeeldingen

Speeltuin

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}