Trikkertegel

Janette van Egten 03-10-2019
81 keer bekeken 0 reacties

Geschiedenis in Lichtenvoorde zichtbaar maken. Met name voor jongeren en toeristen. Daarmee de hele Achterhoek op de kaart zetten.

De Trikkertegel maakt de Achterhoek Springlevend! Geschiedenis wordt zichtbaar en hoorbaar. De Trikkertegel geeft Lichtenvoorde kleur! Laat je dahlia zien. 

Kern

Naam
Lichtenvoorde

Aantal inwoners
13.000

Gemeente
Oost Gelre

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
Trikker, de Achterhoek Springlevend

Doelstelling
Geschiedenis 'zichtbaar' maken

Aantal leden
10 personen

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Ons team bestaat uit journalisten, fotografen, dichters en schrijvers (deels in dialect). Met Trikker willen wij de Achterhoek op de kaart zetten. Bijvoorbeeld door geschiedenis zichtbaar te maken door middel van verhalen, interviews, foto's en podcasts. Wij hebben voldoende kennis in huis om goede handvatten aan te reiken.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
springlevend@trikker.nl

Project

Doelstelling
Geschiedenis in Lichtenvoorde zichtbaar maken. Met name voor jongeren en toeristen. Daarmee de hele Achterhoek op de kaart zetten.

Beginsituatie
Aan de hand van gekleurde tegels in de straat met bijvoorbeeld een gekleurde dahlia (Lichtenvoorde is HET bloemencorso dorp) willen wij geschiedenis zichtbaar maken. Met name voor jongeren en toeristen. De tegels komen bij bijzondere gebouwen en plekken. Via de Trikker website kan men meer lezen (of beluisteren) over de plek waar je staat. Natuurlijk ook altijd leuk voor een selfie op de speciale Instagram pagina!

Verbeteringen voor de woonomgeving
Meer kleur op straat. Meer aandacht voor bijzondere (wederopbouw) gebouwen. Lokale geschiedenis zichtbaar maken. Inwoners betrekken bij het project door persoonlijke verhalen.

Onderdeel van een groter geheel
Ja zeker. Dit project kan uitgerold worden (om te beginnen) door heel Oost Gelre. Ook de omliggende kerkdorpen hebben zeer waardevolle geschiedenis en gebouwen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Eigenlijk iedereen. De straten worden fleuriger en iedereen in Lichtenvoorde is trots op de prachtige geschiedenis van deze plaats. We willen er zoveel mogelijk inwoners bij betrekken. De dahlia en het bloemencorso leeft in vele harten en talloze vrijwilligers zijn eraan verbonden. De horeca heeft baat bij toerisme, de bedrijven (groot en klein) hebben baat bij bekendheid.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Inventarisatie van plekken voor de tegels. Ontwerp en offerte van de tegels. Geschiedenis beschrijven. Online pagina creëren.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het leggen van de tegels. Onderhoud in de toekomst.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
De kosten zullen naar verwachting €1000 zijn.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We willen de inwoners erbij betrekken door interviews af te nemen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Schetsontwerp voor de tegel.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via social media. We zijn allen afzonderlijk en ook samen als Trikker erg actief op de diverse platforms. Het project 'Geef Lichtenvoorde Kleur' had al onze aandacht. Dit project is eigenlijk een geweldige grotere versie daarvan!

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hoe wij als Trikker dit soort projecten het beste uit kunnen rollen en groot kunnen maken.

Afbeeldingen

Cultuur en historie

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}