Realisatie JeugdHonk

Eefje Golstein 03-10-2019
38 keer bekeken 0 reacties

Wij willen een fijne en veilige plek realiseren voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Op deze plek kunnen zij elkaar onmoeten en worden er zowel binnen- als buitenactiviteiten voor en door hen georganiseerd.

Wij willen een fijne en veilige plek realiseren voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Op deze plek kunnen zij elkaar onmoeten en worden er zowel binnen- als buitenactiviteiten voor en door hen georganiseerd. 

Kern

Naam
De Krim

Aantal inwoners
2255

Gemeente
Hardenberg

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Stichting Actief Bos De Krim

Doelstelling
Actief Bos De Krim houdt zich bezig met 3 belangrijke thema's: bewegen, gezonde voeding en ontmoeten. Samen met het project Gewoon Gezond De Krim werken wij aan een gezond en sociaal dorp.

Aantal leden
8

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Met onze stichting hebben we inmiddels een groot project, het beweegparcours, van de grond gekregen en ook organiseren wij regelmatig activiteiten in het kader van bewegen, gezonde voeding en onmoeten. Wij hebben kennis van organisatie, aanvragen van subsidies, opstarten van acties etc. Hiermee kunnen we andere groepen op weg helpen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
eefjegolstein@gmail.com

Project

Doelstelling
Wij willen een fijne en veilige plek realiseren voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Op deze plek kunnen zij elkaar onmoeten en worden er zowel binnen- als buitenactiviteiten voor en door hen georganiseerd.

Beginsituatie
In april 2019 is er een behoefteonderzoek onder De Krimse bevolking gedaan. Aan jongeren is onder andere gevraagd wat zij het liefst doen in hun vrije tijd. Hierbij werd 'chillen' met vrienden het vaakst genoemd. Ook gaven zij aan dat hier in De Krim geen plek voor is, hetgeen resulteert in 'hangplekken' waar de jeugd zich verveelt.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Er is momenteel veel onrust in De Krim met betrekking tot overlast door jeugd. Dit blijkt ook uit meldingen bij de politie. Wij willen dit graag aanpakken en de jeugd een fijne en veilige eigen plek bieden. Omdat we hier binnen- en buitenactiviteiten willen organiseren voor (en door) jeugd, is er meer te doen voor deze leeftijdscategorie. Hiermee denken wij de overlast van jeugd in het dorp te verminderen.

Onderdeel van een groter geheel
Dit project wordt opgestart in het kader van 'ontmoeten', een onderdeel van het project Gewoon Gezond De Krim.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De jeugd van 12 tot 18 jaar, maar ook de bewoners die nu last ondervinden van de jeugd op de verschillende hangplekken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We organiseren acties waarmee we geld kunnen genereren. We gaan op zoek naar een geschikte locatie, het verbouwen of aankleden van de ruimte, het organiseren van binnen- en buitenactiviteiten. Kortom, het opstarten en realiseren van het jeugdhonk in zijn geheel.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Dit is nog niet bekend. We proberen zoveel mogelijk de jeugd zelf te betrekken bij het realiseren van een jeugdhonk.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja

Totale kosten van het project
7500,=

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We zullen proberen zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn en het jeugdhonk te realiseren met behulp van jeugd en vrijwilligers. Voor het verbouwen van een ruimte zullen we wellicht bedrijven nodig zijn die ons moeten helpen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee, ik denk niet dat dit nodig is.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
De Stuw heeft ons gewezen op Kern met Pit.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij hopen dat dit deuren opent bij de gemeente en/of andere benodigde organisaties. Verder zijn wij erg benieuwd naar de workshop die worden gegeven en hopen hiermee onze kennis te vergroten.

Ontmoetingsplek

Reageren

Twitter

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}