Muzikale TOP700

L.J.M. Kleine Toereers 03-10-2019
47 keer bekeken 0 reacties

De TOP700 zal je 5 dagen lang uit de dagelijkse sleur halen. Het zal verbinden, verbroederen, emotioneren en helen. Het vuur van de gemeenschapszin wordt aangewakkerd en mensen krijgen er weer positieve energie van om samen de schouders er onder te zetten, voor ook andere activiteiten in het dorp.

Kern

Naam
Luttenberg

Aantal inwoners
2200

Gemeente
Raalte

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Team TOP700

Doelstelling
Mensen verblijden maar bovenal VERBINDEN

Aantal leden
Kernteam van 4 met daaromheen zo'n 50 vrijwilligers

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij hebben in 2018 onze 1ste TOP700 georganiseerd. Een 5-daags live-evenement welke ook op de lokale radio werd uitgezonden. Er zijn 10 maanden voorbereiding aan vooraf gegaan maar het geheel stond dan ook als een huis.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
elckerlyc22@gmail.com

Project

Doelstelling
De TOP700 zal je 5 dagen lang uit de dagelijkse sleur halen. Het zal verbinden, verbroederen, emotioneren en helen. Het vuur van de gemeenschapszin wordt aangewakkerd en mensen krijgen er weer positieve energie van om samen de schouders er onder te zetten, voor ook andere activiteiten in het dorp.

Beginsituatie
De TOP700 wordt gehouden van 31 juli t/m 4 aug. 2020. Vorig jaar (2018) hebben wij alle kosten uit eigen zak betaald. Daarbij vroeg de lokale radio geen geld voor uitzendrechten. Volgend jaar zal dat anders zijn en moeten we betalen voor een radio-uitzending en/of streamen. Dit vinden wij nodig want vorig jaar is gebleken dat uitzending via de ether (én op de lokale TV) veel mensen naar het dorpshuis heeft getrokken. Het evenement is uitgegroeid naar honderden bezoekers op de laatste dag en ook naar duizenden luisteraars. Alles staat en valt dus bij een goede p.r. via verschillende media en bij een zo groot mogelijk bereik ten tijde van het evenement zelf. Deze aanvraag bij 'Kern met Pit' is de eerste zet in die richting. We zijn sinds deze week (1 okt.) gestart met het organiseren van een fantastisch evenement.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Dit 5-daagse muziekfestijn is er voor om iedereen om even los te laten komen van die dagelijkse realiteit. Muziek bestaat uit vele stromingen. Die komen allemaal samen in de Top700 doordat mensen met verschillende achtergronden er straks op gaan stemmen. En die mensen komen op hun beurt weer samen in Elckerlyc om te genieten van de muziek, van de getoonde informatie (achtergrondverhalen) over de muzieknummers, van de videoclips (op een groot scherm) en van de persoonlijke verhalen. En ze komen samen om dit met elkaar te delen. De impact van de Top700 zal net als in 2018 overweldigend zijn, daar zijn wij als organisatie van overtuigd. Muziek is emotie. Veel mensen hebben aan een bepaald nummer een dierbare herinnering, die een punt of periode in hun leven markeert. Dit kan een vrolijk gebeuren zijn maar ook een droevige (en alles wat daar tussen zit). Mensen komen in gesprek, er wordt belangstelling, begrip, ontroering en vreugde getoond. De TOP700 verbindt, verbroederd, emotioneert, heelt en geeft energie en komt de samenhang van en betrokkenheid bij elkaar, in elke gemeenschap, groot of klein, ten goede. Ons streven is dan ook om er elke 2 jaar een terugkerende gebeurtenis van te maken waarvan mensen nog maanden na genieten om daarna alweer reikhalzend uit te kijken naar de volgende editie.

Onderdeel van een groter geheel
Vorig jaar hebben wij onze eerste TOP700 georganiseerd, dit jaar (26 okt.) gaan wij een 1-daags Muziekfestijn organiseren. Volgend jaar weer een TOP700, enz. enz.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Eigenlijk heeft de hele dorpsgemeenschap voordeel van ons evenement. Maar juist zij die wat sociaal geïsoleerd zijn of zij die wel eens een verzetje kunnen gebruiken hebben er baat bij. Men kan namelijk ten alle tijden zo binnen lopen om de uitzending bij te wonen want de deuren staan letterlijk open en er is geen entreegeld. Ook mensen die wat in zichzelf gekeerd zijn en moeilijker communiceren bloeien op; immers, die muziek waar zij op gestemd hebben (eventueel met begeleidende motivatie) spreekt dan voor hen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
In de bijlage heb ik de aard van werkzaamheden weergegeven en het aantal personen en de tijd die daar (gebleken op basis van vorig jaar) nodig voor is. Team TOP700 bestaat uit 4 leden die op hun beurt zo'n 50 vrijwilligers aansturen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Wij besteden niks uit en doen alles m.b.v. vrijwilligers in eigen beheer. Wel is het zo dat wij derden nodig zijn die ons technisch moeten faciliteren m.n. het uitzenden mogelijk te maken.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
N.v.t.

Totale kosten van het project
De verwachte kosten staan vermeldt in de bijlage

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij vragen geen hulp van buitenstaanders als het gaat om werkzaamheden. Ons dorp staat bekend om de eensgezindheid en motivatie van deelnemers wanneer er besloten wordt iets op poten te zetten. Voor elk onderdeel benaderen we de juiste persoon met specifieke kwaliteiten. Het moet goed en anders niet. Daar gaan we hier voor.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Als men ons technisch advies kan geven omtrent het streamen van de het evenement, zodat wij via internet wereldwijd bereik hebben, dan horen wij dat graag. Wij hebben 2 vrijwilligers die beroepsmatig bij RTV Oost en RTV Noord werken maar 3 weten weer meer dan 2 natuurlijk.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via stichting Plaatselijk Belang Luttenberg kwamen wij met Kern met Pit in aanraking. Van hen kregen wij ook het advies eens een beroep op Kern met Pit te doen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij hebben hier in dit dorp veel kennis en kunde bij elkaar. Bovendien hebben wij vorig jaar ook een TOP700 georganiseerd en weten wij dus wat er allemaal bij komt kijken (en dat is heel veel) en hoe nu de 2de editie van begin af aan op te pakken en te organiseren. De kosten die we moeten maken zijn voor ons het grootste struikelblok. Graag, heel graag zouden wij hierin een beroep op Kern met Pit willen doen, om daarin een steentje bij te dragen.

Evenement

Reageren

Twitter

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}