Feestverlichting/kerstverlichting Centrum/Sluis van Noordscheschut

23 keer bekeken 0 reacties

Schrijf je nu in voor Kern met Pit 2021. Dan komt je project hier te staan. Als je al een profiel hebt, log dan in en klik op project toevoegen. Nog geen profiel? Maak er hier één aan! 

Tips nodig voor het invullen van het projectformulier? Lees hier tips en toelichting op een aantal vragen! 

Tijdens de donkere dagen willen wij in de feestmaanden (november/december), Noordscheschut gaan oplichten en sfeerverlichting aanbrengen op ons vernieuwde dorpsplein. Door het plein sfeervol te verlichten nodigt dit uit tot mooie activiteiten zoals een kerstmarkt, muzikaal optreden muziekvereniging

Kern

Naam
Noordscheschut

Aantal inwoners
2000

Gemeente
Hoogeveen

Provincie
Drenthe

Deelnemersgroep

Naam
Werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut

Doelstelling
Het organiseren van Kunst en Cultuur activiteiten op een laagdrempelige manier.

Aantal leden
2 vaste deelnemers en per project komen er ongeveer 5 bij

Soort
Kunst/cultuur vereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Vanuit een andere werkgroep al een keer eerder met Kern met Pit mogen doen en daar verschillende workshops mogen volgen dus die kennis kunnen wij doorgeven. Met name de activiteit zichtbaar maken op de Media. Facebook, twitter enz. was voor ons zeer waardevol.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
kenc-noordscheschut@kpnmail.nl

Project

Doelstelling
Tijdens de donkere dagen willen wij in de feestmaanden (november/december), Noordscheschut gaan oplichten en sfeerverlichting aanbrengen op ons vernieuwde dorpsplein. Door het plein sfeervol te verlichten nodigt dit uit tot mooie activiteiten zoals een kerstmarkt, muzikaal optreden muziekvereniging

Beginsituatie
Wij zijn al bezig met een firma die de verlichting gaat maken en wij hebben al vele subsidie verstrekkers aangeschreven en van een aantal al een geld bedrag toegekend gekregen zoals het Rabobankfonds en van Smederijen Hoogeveen. Wij kunnen al beginnen met uit uitdenken het ontwerpen van de feestverlichting. Daarnaast moeten alle lantarenpalen op het dorpsplein gereed worden gemaakt voor het kunnen aansluiten van de feestverlichting. Via de gemeente zijn wij al met het bedrijf in contact gebracht.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Er is 3 jaar over de renovatie van het Zwarte Dijkje ( een soort hoofdstraat van ons dorp) gedaan met veel zelfredzaamheid werkzaamheden. Door de renovatie is er een dorpsplein ontstaan die wij nooit gehad hebben en die met prachtige bloembakken is aangelegd, vele bewoners zitten gemoedelijk op de bankjes te genieten van de bloemen en een ijsje, maar ook veel recreanten op de fiets ( fietsknooppuntroute) en recreatievaart. Wij van de werkgroep willen voor de feestmaanden november en december ook fijne geniet momenten creëren waar de mooie feestverlichting op het plein dan een grote bijdrage aan levert.

Onderdeel van een groter geheel
Nee de afronding en daarmee ook de afsluiting van de renovatie van het dorpsplein zijn alle werkgroepen en alle projecten afgesloten. Wij als werkgroep willen nieuwe activiteiten organiseren die bij het vernieuwde dorpsplein passen. Zoals in de winter een kerstmarkt, op kerstnacht een optreden van de Muziekvereniging en dan warme chocolade melk aan de toeschouwers uitdelen. Intocht Sinterklaas die via het dorpsplein kan verlopen. In de zomer zitten wij te denken aan een Jamsessie avond, een boekenmarkt.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners van Noordscheschut want het hangt openbaar en centraal in Noordscheschut op het vernieuwde dorpsplein.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij zijn al begonnen met verschillende fases. Zijn al bezig met het ontwerp van de feestverlichting Aansluitingen maken op alle lantarenpalen voor de armaturen Zijn (technische) bewoners aan het benaderen voor het ophangen van de feestverlichting Zijn bezig met de opslag van de feestverlichting. Dus eigenlijk zijn wij al in volle voorbereidingen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
De aansluiting van lantarenpalen voor het op kunnen hangen van de feestverlichtinge moeten wij uitbesteden aan een door de gemeente aangewezen professioneel bedrijf en het maken van de armaturen wordt ook uitbesteed

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
€ 8804,85 is het totale bedrag van de offertes voor dit hele project. Dit zijn alleen de kosten die 'gemaakt' moeten worden. De rest regelen wij zelf.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja van 2 professionele bedrijven voor het maken van de armaturen en voorbereiding aansluiting op openbare lantarenpalen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Niet nodig

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Ik heb via de werkgroep Belevingsbos Noordscheschut in 2019 mee mogen doen aan Kern met Pit, naast deze werkgroep zit ik dus o.a. ook in de werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Met name op fondswerving.

Afbeeldingen

Cultuur en historie

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen