Optimaliseren straatbeeld

Marieke Haarhuis 16-10-2020
29 keer bekeken 0 reacties

Schrijf je nu in voor Kern met Pit 2021. Dan komt je project hier te staan. Als je al een profiel hebt, log dan in en klik op project toevoegen. Nog geen profiel? Maak er hier één aan! 

Tips nodig voor het invullen van het projectformulier? Lees hier tips en toelichting op een aantal vragen! 

Het doel van dit project betreft het optimaliseren van het straatbeeld in Manderveen. In 2021 wordt ons dorp voorzien zijn van een nieuw dorpshuis en nieuw fietspad, echter is het straatbeeld zeer bedroevend met weinig kleur. Het zou fijn zijn als we ons dorp een opfrisbeurt kunnen geven.

Kern

Naam
Manderveen

Aantal inwoners
620

Gemeente
Tubbergen

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Dorpsraad Manderveen

Doelstelling
De Dorpsraad Manderveen heeft als doel het behartigen van de belangen van de inwoners van Manderveen om als laagdrempelige intermediair de schakel te vormen tussen het dorp en de gemeente Tubbergen. Belangrijke thema’s zijn bijvoorbeeld leefbaarheid, sociale samenhang, woonklimaat en welzijn. Hierbij dienen we uitsluitend het algemene belang van het dorp en haar inwoners.

Aantal leden
5

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
- Totstandkoming en aanvliegroute dorpshuis - Totstandkoming en aanvliegroute fietspad

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@dorpsraadmanderveen.nl

Project

Doelstelling
Het doel van dit project betreft het optimaliseren van het straatbeeld in Manderveen. In 2021 wordt ons dorp voorzien zijn van een nieuw dorpshuis en nieuw fietspad, echter is het straatbeeld zeer bedroevend met weinig kleur. Het zou fijn zijn als we ons dorp een opfrisbeurt kunnen geven.

Beginsituatie
Momenteel is er geen groen en geen plantenaankleding in het dorp. Het troittoir zit er best scheef in, er zijn verschillende verouderde lantaarns (opdracht gemeente) en dit maakt het aangezicht in ons dorp grauw en grijs.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Onze verbetering d.m.v. bloemenbaskets geeft een fleuriger straatbeeld, wat een prettiger beeld oplevert voor inwoners én toeristen. Daarnaast willen we kijken naar plantenbakken welke verplaatsbaar zijn, om een groenere aankleding mogelijk te maken.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het ophangen en het onderhouden van de baskets wordt door bewoners zelf gedaan.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Geen

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
€1000,-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Nee, als dorp Manderveen zijn we erg zelfvoorzienend. Het MKB is in ons dorp breed vertegenwoordigt.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja, als dat mogelijk is graag. We focussen nu op bloemenbaskets en plantenbakken om direct resultaat te boeken in kleur en groen. Wellicht zijn er nog andere mogelijkheden en/of innovaties. We worden graag voorzien van informatie (indien het belangeloos en kosteloos is).

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
We hebben van jullie een uitnodiging ontvangen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Met de kennis van Kern met Pit hopen we aanvullend advies te ontvangen met de mogelijkheden/innovaties om ons dorp letterlijk op te kunnen fleuren. We focussen nu vooral op bloemenbaskets en plantenbakken, maar wellicht zijn er nog andere opties/inzichten. Met de komst van een fietspad en een vernieuwd dorpshuis zou dit voor ons dorp een fantastische meerwaarde zijn.

Afbeeldingen

Inrichten groen

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen