Pumptrack Dijk en Waard

Pumptrack Dijk en Waard 17-10-2020
54 keer bekeken 0 reacties

Schrijf je nu in voor Kern met Pit 2021. Dan komt je project hier te staan. Als je al een profiel hebt, log dan in en klik op project toevoegen. Nog geen profiel? Maak er hier één aan! 

Tips nodig voor het invullen van het projectformulier? Lees hier tips en toelichting op een aantal vragen! 

Doel is uitbreiding van de bewegingsmogelijkheden voor alles en iedereen. Ongeacht je fitheid of je gesteldheid. Of je nu met een loopfiets, mtb, skates, skateboard of rolstoel komt, iedereen van jong tot oud kan lekker bewegen op een pumptrack. Stuurbehendigheid verbetert en iedereen blijft gezond.

Kern

Naam
Dijk en Waard

Aantal inwoners
28.214 inwoners in Langedijk en 58.018 inwoners in Heerhugowaard

Gemeente
Gemeente Dijk en Waard (toekomstige fusiegemeente van Langedijk en Heerhugowaard)

Provincie
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Pumptrack Dijk en Waard

Doelstelling
Wij willen dat iedereen gezond blijft en buiten kan bewegen. Ongeacht je fitheid of je gesteldheid.

Aantal leden
Vijf kinderen in de leeftijd 8 tot en met 16 jaar zijn de initiatiefnemers en 2 volwassenen ondersteunen deze groep.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
In deze rare tijd van onzekerheid en waarin heel veel digitaal moet, hebben wij al veel draagvlak gecreëerd door informatie op een eigen website (inclusief social media) te zetten. Op deze manier konden we iedereen informeren over ons idee. Daarnaast hebben we een video opgenomen: https://youtu.be/P6MRXTeAvsQ

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@pumptrackdijkenwaard.nl

Project

Doelstelling
Doel is uitbreiding van de bewegingsmogelijkheden voor alles en iedereen. Ongeacht je fitheid of je gesteldheid. Of je nu met een loopfiets, mtb, skates, skateboard of rolstoel komt, iedereen van jong tot oud kan lekker bewegen op een pumptrack. Stuurbehendigheid verbetert en iedereen blijft gezond.

Beginsituatie
We beginnen bij nul. Er is niks. We hebben het idee om op een speelweide een pumptrack aan te leggen. Maandag 12 oktober jl. hebben we een eerste overleg met de gemeente gehad. Die gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn op het door ons aangedragen stuk grond.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Een uitbreiding van de sport- en speelfaciliteiten en een verduurzaming van het park, waardoor iedereen (ongeacht je fitheid of gesteldheid) terecht kan.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners ongeacht fitheid of gesteldheid en van jong tot oud kunnen bewegen op een pumptrack. Of je op een loopfiets, skates, rolstoel of rollator komt, iedereen kan er gebruik van maken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We hebben als doel om de pumptrack in 2021 te realiseren.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Aanleg wordt uitbesteed door een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van asfalt pumptracks.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
De aanleg van een pumptrack van ons beoogde formaat kost ongeveer 120.000 euro exclusief btw.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Voor draagvlak hebben we contact gezocht met de wijkraad, drie in de buurtgelegen (basis)scholen, KNWU, via de website hebben we petities verzameld, om een website te kunnen maken hebben we een hostingsbedrijf gevraagd de webruimte te sponsoren en we hebben twee ouders die ons helpen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Geen idee of we bij de realisatie van een pumptrack ondersteuning van het ingenieursbureau nodig hebben, maar als er bodemonderzoek, waterbeheer (afwatering/waterbron) of andere technische oplossingen nodig zijn dan is echt alle hulp welkom.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Tijdens het zoeken in Google naar sponsor- of donatiemogelijkheden en projectrealisatie, kwamen we bij Kern met Pit uit.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Met de kennis van Kern met Pit hopen we aanvullend advies te ontvangen om sponsors/donaties te werven. Daarnaast hopen we op ondersteuning tijdens het proces en advies hoe we draagvlak creëren in de omgeving.

Afbeeldingen

Wat is een pumptrack? - Pumptrack Dijk en Waard

Sport en Spel

Twitter

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen