500m2 Nieuw Groen op de Oude Veiling

J. Weber 04-11-2020
208 keer bekeken 0 reacties

Op de oude Veiling werden vroeger groenten en fruit geveild. Fantastisch om juist hier nieuw groen te realiseren en daarmee grotere biodiversiteit en nog meer onderlinge verbinding te krijgen. Door inspiratie van de buurtgenoten en via samenwerking met de gemeente en de rest van het dorp.

500m2 NIEUW GROEN op de Oude Veiling

Wilde bloemen en groene daken! 

Kern

Naam
Den Hoorn

Aantal inwoners
9.000

Gemeente
Gemeente Midden Delfland

Provincie
Zuid-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Nieuw Groen op de Oude Veiling

Doelstelling
500 m2 "nieuw groen" voor meer biodiversiteit en verbinding in onze straat.

Aantal leden
buurtinitiatief; wij zijn buren en in onze straat zijn 55 woningen. De initiatiefgroep bestaat uit 8 personen.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij kunnen goed organiseren, Wij delen graag kennis en er is ervaring met het hergebruik van materialen. Er is specifieke kennis over moestuinen, duurzaamheid, biodiversiteit en energie transitie. Deze kennis delen we graag met elkaar en anderen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
500m2nieuwgroen@gmail.com

Project

Doelstelling
Op de oude Veiling werden vroeger groenten en fruit geveild. Fantastisch om juist hier nieuw groen te realiseren en daarmee grotere biodiversiteit en nog meer onderlinge verbinding te krijgen. Door inspiratie van de buurtgenoten en via samenwerking met de gemeente en de rest van het dorp.

Beginsituatie
Openbare ruimte en onze tuinen zijn nu deels "onderhoudsvriendelijk" met gras ,steen etc. Wij zien legio mogelijkheden voor vergroening van onze straat en wijk en daarmee onze leefomgeving gevarieerder en aangenamer te maken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Meer biodiversiteit door 500m2 nieuw groen in onze straat en het delen en stimuleren van groene oplossingen. Wij willen de leukste groene straat in Den Hoorn worden!

Onderdeel van een groter geheel
Nog niet. Maar dit project zou een vliegwielfunctie kunnen hebben voor onze wijk en ons dorp. Tevens zijn de gemeente Midden-Delfland en het waterschap Delfland voorstander van groene tuinen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners van onze straat voor nog meer contact en positieve samenwerking! Dorpsgenoten door het uitzicht op de perken met wilde bloemen. Insecten, vleermuizen, egels, vlinders, vogels en bijen krijgen een betere leefomgeving. En de gemeente een actieve groene straat.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Contact leggen met de gemeente over de openbare ruimte. Enthousiasmeren van de buren om mee te doen, Organiseren van samenwerking en inventariseren en delen van de aanwezige kennis. We gaan ook op zoek naar bestaande initiatieven en expertise uit de omgeving, zoals 'The Honey Highway' en KNNV en Midden-Delfland vereniging etc.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Halfopen bestrating openbare parkeerplaatsen, Bloemperken openbare grasstrook in samenwerking met de gemeente realiseren. .r

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Weet ik niet

Totale kosten van het project
Over de kosten voor de openbare ruimte overleggen we met de gemeente. De kosten per woning komen voor rekening van de bewoners. Een tegemoetkoming in de kosten is voor sommige onderdelen zoals bijvoorbeeld een sedumdak mogelijk in de vorm van subsidie via het Waterschap. Na realisatie willen we graag voor de 1000 Euro uit jullie fonds een wormen of bijenhotel in de wijk.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja zoals de eerder genoemde organisaties uit de omgeving die ons kunnen helpen met hun expertise. Hulp en advies van soortgelijke "Kern met Pit" projecten is van harte welkom!

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja graag krijgen we tips en advies over wat we als straat nog meer kunnen doen aan biodiversiteit , wateropvang en vergroening.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via de Stichting CultuurStek Den Hoorn.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Positieve energie en tips en advies zoals eerder genoemd. Het project indienen en opstarten heeft door "Kern met Pit" al de nodige contacten en plannen opgeleverd!

Afbeeldingen

Inrichten groen

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen