Buurtterras voor de wijken Veldhuizen A en Kernhem

Janette Van Eden 09-11-2020
88 keer bekeken 0 reacties

Door het opknappen van het terras van ons wijkcentrum, willen wij het uitnodigend/laagdrempelig maken voor mensen uit de wijk om hier samen te komen om elkaar te ontmoeten.

Kern

Naam
Veldhuizen A - Kernhem

Aantal inwoners
18000

Gemeente
Ede

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
Vrijwilligers Kernhuis

Doelstelling
Het verbinden van wijkbewoners en hiermee sociaal isolement tegen gaan.

Aantal leden
10

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Het organiseren van wijk verbindende activiteiten.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@hetkernhuis.nl

Project

Doelstelling
Door het opknappen van het terras van ons wijkcentrum, willen wij het uitnodigend/laagdrempelig maken voor mensen uit de wijk om hier samen te komen om elkaar te ontmoeten.

Beginsituatie
Het terras ligt op het zuiden. Heerlijk zonnig natuurlijk, maar in de zomer veel te warm om zonder schaduw te zitten. Wij hebben houten tuinbanken, maar deze hebben geen kussens en ze moeten geschuurd en gebeitst worden. Er zijn ook geen plantenbakken. Dit alles maakt dat het terras op dit moment niet uitnodigend is om met elkaar te gaan zitten.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Mensen uit de wijk kunnen elkaar ontmoeten op ons terras. Dit kan voor een kopje koffie zijn, maar dat kan ook zijn voor een buurtactiviteit. We zorgen met ons project, dat hiermee onderdeel is van een groter geheel, dat mensen zich welkom voelen in de wijk.

Onderdeel van een groter geheel
Het wijkcentrum start vanaf 2021 met een doorlopend jaarprogramma met het thema: Het Kernhuis de wereld rond. Dit thema heeft als doel jong (van baby ) en oud te betrekken en te verbinden door in contact te komen met elkaars cultuur en culturen van over de hele wereld. Dit doen wij door middel van eten, dans, muziek en (spel)activiteiten waar bij iedere maand een ander land centraal staat.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle inwoners van de wijken Veldhuizen A en Kernhem kunnen gebruik maken van ons wijkcentrum. Wij zijn er om de mensen elkaar te laten ontmoeten en met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Met de vrijwilligers van Het Kernhuis willen wij het aankleding en uitstraling van het terras verbeteren. 1. Door samen te werken met de jeugdcoördinator en het inzetten van jongeren voor deze klus; gaan wij het oude meubilair repareren, opschuren en verven van de houten banken. 2. Het terras schoonspuiten en opknappen 3. Samen met de vrijwilligers, opbouwen/aankleden nieuw terras. 4. Onze naaigroep of iemand in de wijk vragen kussens te maken. Of kussens te kopen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
geen

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
Schuimrubber €250,00 Stof rol €500,00 Draad € 25,00 Verf/beits €150,00 Kwasten € 25,00 Parasol 3 stuks à €300,00 = €900,00 Plantenbakken 3 stuks à €200,00 = €600,00 Beplanting en aarde €300,00 Totaal € 2500,00

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij draaien ons project volledig op vrijwilligers en medewerkers.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
In onze zoektocht naar fondsen om onze projecten te kunnen realiseren/ondersteunen zijn we op de website van Kern met Pit terecht gekomen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Verkrijgen van inspiratie en handvatten voor onze (nog te starten) projecten.

Ontmoetingsplek

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen