Grease (young@part)

Timo van Verseveld 12-11-2020
102 keer bekeken 0 reacties

De kinderen (10-15 jr) die mee doen aan dit project gaan samen zingen, dansen en acteren. Hiervoor moeten ze goed kunnen samenwerken, luisteren naar elkaar, eigenaarschap over hun aandeel nemen. Hiernaast krijgen ze een beter historisch besef, en inzicht in wat het betekent om tiener te zijn.

Kern

Naam
Geldermalsen

Aantal inwoners
10000

Gemeente
West Betuwe

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
Jongerenkoor Tzjill

Doelstelling
Verbinden door de uitoefening van muziek (zang)

Aantal leden
20

Soort
Kunst/cultuur vereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
kennis van het geven van uitvoeringen en presentaties, kennis op het gebed van samenwerking, op het gebied van jeugd en cultuur.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
koor.tzjill@gmail.com

Project

Doelstelling
De kinderen (10-15 jr) die mee doen aan dit project gaan samen zingen, dansen en acteren. Hiervoor moeten ze goed kunnen samenwerken, luisteren naar elkaar, eigenaarschap over hun aandeel nemen. Hiernaast krijgen ze een beter historisch besef, en inzicht in wat het betekent om tiener te zijn.

Beginsituatie
Er zijn twee koren: het kinderkoor en een jongerenkoor. Tzjill bestaat nu 6 jaar en heeft al enkele leuke concerten gegeven. Er is een professionele dirigente die de club zangtechnisch al naar een goed niveau heeft gebracht. Er wordt wekelijks (op vrijdagmiddag) gerepeteerd op OBS Jan Harmenshof in Geldermalsen. Het bestuur bestaat uit 4 enthousiaste vrijwilligers met ieder hun eigen expertise.

Verbeteringen voor de woonomgeving
In deze tijden van C is het heel belangrijk dat er voor de kinderen zo veel mogelijk georganiseerd wordt om vereenzaaming en verschraling te voorkomen. Tevens moet er juist NU geinvesteerd worden in aanbod op cultureel vlak dat in de lokale theaters uitgevoerd kan worden op het moment dat er weer vollere zalen kunnen zijn. 2020 is (was) een moeilijk jaar, en er is veel behoefte aan een positieve, hoopvolle blik in de toekomst.

Onderdeel van een groter geheel
Ons project staat redelijk op zichzelf. het is via de deelnemers en via de organisatie (bestuur en artistiek team) breed vertakt in de kern en in de regio. Het bereik hiervan zijn sowieso enkele scholen, culturele instellingen en het (amateur-) muziekveld.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
- Alle kinderen die zich willen ontwikkelen op het gebied van zang, dans en en spel. of kinderen die behoefte hebben aan meer sociale interactie.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
- maken van een eigen gelicenseerde vertaling - wekelijkse zangrepetities olv de eigen dirigente - coaching op het gebied van zang en dans, olv externe docenten - samenwerking om kostuums, rekwisieten en decors te verzamelen - een of meerdere werkweekenden (evt op locatie) - het spelen van 2 of 3 uitvoeringen (of meer)

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
choreografie

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
15.000 euro

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
- alle ouders van de deelnemende kinderen + hun achterban - auteursrechtenorganisatie TRW - scholen in de kern/regio - choreografe+spelcoach

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nvt

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via Ineke van Beuzekom, oud voorzitster, huidig penningmeester

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hoe we zo goed mogelijk onze community kunnen bereiken

Cultuur en historie

Twitter

Op de kaart

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen