De buurt in verbinding: activiteiten in De Spoortuin!

Samen trots op het resultaat van de plantdag in november!
Ilse Rood 14-11-2022
717 keer bekeken 0 reacties

We willen de inwoners van de wijk met elkaar verbinden door de speeltuin op te knappen en activiteiten te organiseren voor jong en oud. In het bijzonder willen we ook mensen in kwetsbare posities helpen om mee te doen. Zo vergroten we ook de betrokkenheid van een grotere groep inwoners bij de wijk.

We gaan de buurt echt mooier maken. We willen groen gaan aanplanten en van de speelplek een ontmoetingsplek maken. En belangrijker is dat we meer verbinding willen brengen tussen de inwoners in de wijk.

Kern

Naam
De wijk Demmerskamp in Twello

Aantal inwoners
Meer dan 500

Gemeente
Voorst

Provincie
Gelderland

Deelnemersgroep

Naam
Speeltuin De Spoortuin

Doelstelling
Het doel is de buurt verbinden met elkaar – jong en oud – door georganiseerde activiteiten uit te voeren op onze buiten-ontmoetingsplek.

Aantal leden
5

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We hebben al een paar keer leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Daar hebben we dus ervaring mee, ook in de communicatie erover.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
despoortuinvantwello@gmail.com

Project

Doelstelling
We willen de inwoners van de wijk met elkaar verbinden door de speeltuin op te knappen en activiteiten te organiseren voor jong en oud. In het bijzonder willen we ook mensen in kwetsbare posities helpen om mee te doen. Zo vergroten we ook de betrokkenheid van een grotere groep inwoners bij de wijk.

Beginsituatie
De speeltuin is op dit moment niet zo fraai. Er staan nog maar een paar speeltoestellen en er is verder geen aankleding met groen. Het wordt nog niet echt ervaren als een leuke plek om naar toe te komen. Onze groep is nog klein, maar door te laten zien dat we wat gaan veranderen hopen we dat steeds meer mensen aanhaken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
We gaan de buurt echt mooier maken. We willen groen gaan aanplanten en van de speelplek een ontmoetingsplek maken. Misschien kunnen we ook de achterkanten van de omliggende schuurtjes opknappen. En belangrijker is dat we meer verbinding willen brengen tussen de inwoners in de wijk.

Onderdeel van een groter geheel
De gemeente is aan het kijken of zij initiatieven in Twello beter kan ondersteunen. Zo komen we ook in contact met andere mensen met ideeën voor hun buurt. We zijn op dit moment de enige speelplek aan de noordkant van het spoor in Twello. Daar wonen toch best veel mensen, dus het is ook belangrijk dat dit een fijne plek wordt om samen te zijn.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners van de wijk Demmerskamp, maar ook van de andere wijken aan de noordkant van het spoor in Twello.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Groen aanplanten, het groen (deels) onderhouden. Leuke kinderactiviteiten organiseren. Toezien op de speelplek dat alles goed gaat. In contact zijn met de gemeente en woningcorporatie. Mogelijk het zicht op de achterpaden en schuurtjes opknappen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Groot grondwerk en bestellen en plaatsen van speeltoestellen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
We hebben een grootser plan gemaakt en ook al wat geld toegezegd gekregen. In totaal gaat het ongeveer 27.000 euro kosten, maar we zijn al een heel eind. Het bedrag van Kern met Pit willen we gebruiken voor de aankleding met groen en een leuke activiteit.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, hulp via de gemeente en woningcorporatie om mee te denken met het plan. Hulp bij bestellen van speeltoestellen. Een bedrijf in de buurt helpt met flyers maken voor activiteiten. Voorst Actief on Tour organiseert sport- en beweegactiviteiten in de speeltuin (1 a 2x per maand)

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
De gemeente heeft dit aangekondigd in de krant en op Facebook. Dat zagen wij.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hulp om ons plan nog beter te maken.

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

  • Ilse Rood 20 December 2023
    Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om met Speeltuin De Spoortuin meer verbinding te brengen in de wijk Demmerskamp in Twello. Het ging niet altijd makkelijk, maar met extra hulp van @kernmetpit is het ons gelukt! Ik ben er trots op dat we samen met de buurt hebben gezorgd voor nieuwe speeltoestellen en veel meer groen (bomen en struiken). Daarnaast hebben we leuke activiteiten georganiseerd en zijn veel ideeën voor de toekomst opgehaald 💪🏼🤩! Het stemmen op het beste idee voor de buurt in provincie Gelderland is begonnen! Help jij ons om die trofee en het extra prijzengeld te winnen? 🏅 Stem vóór 15 januari op Speeltuin De Spoortuin via: 🔗 www.kernmetpit.nl.
  • Ilse Rood 20 December 2023
    We hebben een leuk fotoverslag toegevoegd van het jaar 2023.
  • Ilse Rood 20 December 2023
    We hebben veel bereikt afgelopen jaar! - In februari kwamen 5 nieuwe speeltoestellen - We hebben leuke activiteiten georganiseerd (speel/spelmiddagen en sinterklaas) - In november hebben we het groen aangeplant! - We zijn bezig met voorbereidingen voor het plaatsen van een activiteitenhonk. Kortom, we zijn klaar voor een vervolg!

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen